Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Ρίξτε στην Β' Εθνική τον Ολυμπιακό Χανίων!

«Ζωντανός» στο κυνήγι της πέμπτης θέσης που οδηγεί στα play offs του πρωταθλήματος και την έξοδο στα ευρωπαϊκά Κύπελλα της ερχόμενης περιόδου θέλει να παραμείνει ο Παναθηναϊκός που υποδέχεται τον Πλατανιά.
Οι «πράσινοι» φιλοξενούν στις 19:30 το Σάββατο (30/3) στο Ολυμπιακό στάδιο την ομάδα των Χανίων, με μοναδικό στόχο τη νίκη και κατά συνέπεια τους τρεις βαθμούς, προκειμένου να συνεχίσουν να «παλεύουν» για την συμμετοχή τους στο… μίνι πρωτάθλημα, ενώ αντίθετα, οι «ερυθρόλευκοι» ταξιδεύουν στην Αθήνα για ένα θετικό αποτέλεσμα, ούτως ώστε να κάνουν ένα ακόμα… βήμα για την παραμονή.

Χωρίς Σισοκό το «τριφύλλι»
Εκτός αποστολής για την αναμέτρηση του Σαββάτου έμεινε ο Ιμπραΐμ Σισοκό, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση, όπως και ο τιμωρημένος Σο, αλλά και οι τραυματίες Πίντο, Σεϊταρίδης και Ταμπάκης. Παράλληλα, εκτός έμειναν οι Μπαρμπαρούσης, Καπίνο, Αποστολόπουλος, Φουρλάνος, Κάιπερ, Κουσίδης, Δώνης, Μαρινάκης.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού: Καρνέζης, Κοτσόλης, Μαρίνος, Χουχούμης, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλος, Ζέκα, Βιτόλο, Εσπάρθα, Μαυρίας, Φιγκερόα, Καζιγιάμα, Τοτσέ, Λαγός, Κουίνσι, Φορναρόλι, Βελάσκες, Ντίνας.

Στην αποστολή ο Μαραγκουδάκης
Στην διάθεση του Άγγελου Αναστασιάδη για το παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής βρίσκεται ο Μάρκος Μαραγκουδάκης, εν αντιθέσει με τους Αργυρόπουλο και Λαμπάρθε, οι οποίοι είναι τραυματίες και έμειναν στα Χανιά, όπως και ο τιμωρημένος Κάλαϊτζιτς.

Η αποστολή του Πλατανιά: Αγκιλέρα, Αναστασάκος, Γιακουμάκης, Γιάννου, Δέντσας, Δημήτρης, Ζάλουντοκ, Κανακούδης, Κηπουρός, Κουρτεσιώτης, Μαραγκουδάκης, Μαρτσάκης, Μιρτσέτα, Μπέλιτς, Ναζλίδης, Ποτουρίδης, Στόλερ, Τέτε, Τζανής, Τσιντί.


Αποκαλυπτήρια για το άγαλμα του Πούσκας παρουσία της αποστολής Κ17 του Παναθηναϊκού!

 
Την Πέμπτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Φέρεντς Πούσκας με την αποστολή του Παναθηναϊκού να δίνει σύσσωμη το παρών ενώ κατέθεσε και στεφάνι στη μνήμη του. Λίγες ώρες αργότερα έγινε το επίσημο δείπνο παρουσία όλων των αποστολών.

Στην Ουγγαρία βρίσκεται από την Πέμπτη το μεσημέρι η αποστολή του Παναθηναϊκού προκειμένου να συμμετέχει από την Παρασκευή (29/3) στο Πούσκας Καπ για έκτη φορά.
 
Η αποστολή των πράσινων με το που έφτασε στο ξενοδοχείο ξεκουράστηκε για λίγο καθώς το απόγευμα σύσσωμη βρέθηκε στα αποκαλυπτήρια ενός ακόμη αγάλματος του Φέρεντς Πούσκας.
Εκεί ήταν και οι υπόλοιπες ομάδες αλλά και οι ιθύνοντες του τουρνουά και φυσικά η γυναίκα του "Καλπάζοντος Συνταγματάρχη".
Τα μέλη όλων των αποστολών καθώς και του Παναθηναϊκού κατέθεσαν στεφάνι μπροστά από το άγαλμα του Πούσκας ενώ υπήρξε και μια επιμνημόσυνη δέηση στην μνήμη του εκλιπόντος.
Δείπνο για το καλωσόρισμα
Λίγη ώρα αργότερα όλες οι αποστολές, παίκτες και τεχνικό τιμ, έδωσαν το παρών σε δεξίωση και σε δείπνο που παρέθεσαν οι διοργανωτές ενόψει της έναρξης του Πούσκας Καπ.
Εκεί οι παίκτες όλων των ομάδων είχαν την ευκαιρία να πάρουν κάποια δώρα από τους διοργανωτές και ένα βιβλίο με την ιστορία του τουρνουά.
Παράλληλα όλα τα παιδιά αλλά και οι προπονητές βρήκαν την ευκαιρία να συζητήσουν για αρκετή ώρα σε φιλικό πλαίσιο και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους.

Πανέτοιμοι στο αγωνιστικό κομμάτι
Σε ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι ο Κώστας Φραντζέσκος έχει πάρει μαζί του 19 ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι οι Κότσαρης, Κακούρης, Αρναούτογλου, Τζανουλίνος, Ζαφειράκης, Μπαλατσούρα, Ξηρό, Νιούμαν, Στρατήγη, Στάικο, Αγγελόπουλο Β', Χρυσικό, Τουρούκη, Μεράι, Ρούμπο, Παπανικολάου, Αθανασόπουλο, Τριανταφυλλόπουλος και Σερβιλάκη.
Οι πράσινοι δηλώνουν πανέτοιμοι για την πρεμιέρα κόντρα στην Χόνβεντ το μεσημέρι του Σαββάτου στις 3.00μ.μ. και το μόνο που προβληματίζει τον Κώστα Φραντζέσκο είναι οι καιρικές συνθήκες που είναι εντελώς διαφορετικές από την Ελλάδα.
Στην Ουγγαρία αυτή τη στιγμή έχει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνι το οποίο έχει σκεπάσει όλες τις γύρω περιοχές και τους δρόμους αλλά ευτυχώς όχι και τα γήπεδα της διοργάνωσης.

Το πρόγραμμα των πράσινων έχει ως εξής:
Σάββατο 30/315.00 Χόνβεντ-Παναθηναϊκός
Κυριακή 31/317.15 Ακαδημία Μελβούρνης-Παναθηναϊκός
Στο πρώτο παιχνίδι του ομίλου του Παναθηναϊκού η Χόνβεντ επικράτησε με 2-0 της Ακαδημίας Μελβούρνης με δυο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. 

Η επίσκεψη του Χάτζι στον Τάφο του Πούσκας
Την προηγούμενη εβδομάδα στην διάρκεια της κλήρωσης του τουρνουά το παρών έδωσε και ο Γκέοργκι Χάτζι. Ο παλαίμαχος Ρουμάνος άσος ο οποίος λίγο είχε λείψει να πάρει μεταγραφή στον Παναθηναϊκό αλλά δεν τον άφησε το καθεστώς του Τσαουσέσκου.
Ο Χάτζι έδωσε το παρών στην κλήρωση καθώς και η ακαδημία του θα πάρει μέρος στο τουρνουά και κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Ουγγαρία ζήτησε να πάει στον τάφο του Φέρεντς Πούσκας και να ανάψει ένα κερί στη μνήμη του "Καλπάζοντος Συνταγματάρχη".


πηγή:prasinanea.gr
 
 

Μπάσκετ Γυναικών: Κάντε το όπως το 2000!

 Ήταν 23 Απριλίου του 2000 όταν ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρώτο και μοναδικό ως τώρα Κύπελλο της ιστορίας του.
Τώρα οι πράσινες 13 χρόνια μετά θέλουν να επαναλάβουν εκείνο τον θρίαμβο. Είχαν προηγηθεί άλλες πέντε αποτυχημένες απόπειρες αλλά τώρα το Τριφύλλι δείχνει πιο έτοιμο από ποτέ.
Ανάμεσα στην ομάδα του 2000 και στη σημερινή υπάρχουν δύο άτομα που συνδέουν το τότε με το τώρα. Ο λόγος για τη Γιασεμή Σαμαντούρα και την Τούλα Καλέντζου.
Η έμπειρη κόουτς καθόταν και τότε στον πάγκο του Τριφυλλιού με την Τούλα Καλέντζου να βάζει τα πρώτα λιθαράκια σε μια καριέρα γεμάτη τίτλους. Φυσικά και οι δύο θέλουν να επαναλάβουν τον θρίαμβο της σεζόν 1999-2000. 


Έβαψαν πράσινες τις Σέρρες
Ας θυμηθούμε όμως τι είχε γίνει τότε. Ο Παναθηναϊκός είχε προκριθεί στο πρώτο Φάιναλ 4 το οποίο διοργανώθηκε στις Σέρρες.
Στον ημιτελικό το Τριφύλλι αντιμετώπισε τον Πανσερραϊκό και κατάφερε να πάρει τη νίκη με 62-53. Στον τελικό περίμενε τις πράσινες ο Απόλλων Πτολεμαΐδας.
Οι πράσινες έχοντας σε μεγάλη μέρα τις Ρόμπινσον, Καλέντζου και Βαν Γκορπ έφτασε στη νίκη με 74-72.

22-23 Απριλίου 2000, Σέρρες

Ημιτελικοί
Απόλλων Πτ.-ΜΕΝΤ 62-60

Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός 62-53

  Μικρός Τελικός
Πανσερραϊκός-ΜΕΝΤ 80-77


Τελικός

Παναθηναϊκός-Απόλλων Πτ. 74-72 (40-38)Διαιτητές:
Χατζής-Βαρνάς

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ (Σαμαντουρα): Καλέντζου 14(2), Παπαμιχαήλ, Λιάκου, Κουμιώτη, Ρογγίτη, Παπαδήμου, Ρομπινσον 30(4), Τρυφωνά, Τριαλώνη 9, Νικολαϊδου 7, Βαν Γκορπ 14.


ΓΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ (Ποργιόπουλος) Δεληπαλα, Κυρκοπούλου 2, Πρασσά 10(1), Διαβολεμένου 12(1), Τοκμάκη 3, ΜακΚούλεϊ 26(3), Τσιάτα, Τσακμάκη, Μπαταούλα 8, Κυνηγοπούλου, Τζόνσον 11.


πηγή:www.prasinanea.gr

Βόλεϊ Ανδρών: Do or Die!

 Στην τελευταία στροφή του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός «ψάχνει» τη νίκη απέναντι στην Νίκη Αιγινίου στις 16:30μ.μ στο κλειστό της Κυψέλης, ένα αποτέλεσμα το οποίο θα τον κρατήσει «ζωντανό» στη μεγάλη κατηγορία προκειμένου στα πλέι άουτ να διεκδικήσει την παραμονή του. 

Οι «πράσινοι» εκμεταλλεύτηκαν την διακοπή –λόγω της διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών-, προετοιμάστηκαν καλά ενώ έδωσαν και δυο φιλικά (ΑΕΚ, Κηφισιά) από τα οποία ο προπονητής του Τριφυλλιού, Γιώργος Μπακοδήμος έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα. 

Ο αγώνας μπορεί να είναι τηλεοπτικός (Novasports4) αλλά οι φίλοι του Παναθηναϊκού –όπως κάνουν πάντα- θα βρεθούν στο πλευρό της ομάδας με στόχο να τη στηρίξουν και να πανηγυρίσουν ένα καθοριστικό αποτέλεσμα για το Τριφύλλι. 

Ο κόουτς του ΠΑΟ, Γιώργος Μπακοδήμος ανέφερε στην ιστοσελίδα της ΕΣΑΠ σχετικά με την αυριανή αναμέτρηση: «Είναι ένα ακόμα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Πιστεύω πως θα φτάσουμε στο μάξιμουμ της απόδοσης μας και θα καταφέρουμε να μπούμε στα πλέι άουτ. Μέσα στην ομάδα δεν ασχοληθήκαμε με την έκθεση  της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Εμείς κοιτάμε μόνο το πως θα παίξουμε καλύτερα με τη Νίκη Αιγινίου».

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής:

Σάββατο 30/3/2013

ΠΑΟΚ 16.30 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Βασιλειάδης, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Επόπτες: Πεχλίδης, Ισκάς, Γραμματεία: Λάμπρου.

Λαμίας 16.30 ΓΣ Λαμία – Μίλωνας

Διαιτητές: Παπαδογούλας, Θεμελής, Παρατηρητής: Αντωνούλης, Επόπτες: Καλαντζής, Σακελλάρης, Γραμματεία: Τσίγκας,

Βόχας 16.30 Παμβοχαϊκός - Φοίνικας Σύρου

Διαιτητές: Καραμπέτσος, Μυλωνάκης, Παρατηρητής: Ιορδανίδης, Επόπτες: Γεράνιος, Κτενάς, Γραμματεία: Κτενά

Ζηρίνειο 16.30 ΑΟ Κηφισιάς - Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Διαιτητές: Ράπτης, Μουλά Ειρήνη, Παρατηρητής: Πέρρος, Επόπτες: Χλωρός, Ευαγγέλου, Γραμματεία: Μαυρικίδου

Πανελληνίου 16.30 Παναθηναϊκός - Νίκη Αιγινίου

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Βουδούρης, Παρατηρητής: Βασιλειάδης, Επόπτες: Ράντσιου, Τοψιδέλης, Γραμματεία: Νικολοπούλου Αλ.

Μίκρας 16.30 Ηρακλής - Άρης

Διαιτητές: Γεωργιάδης, Αμασιάδης, Παρατηρητής: Δόγαρης, Επόπτες: Μπόμπορας, Παπαδόπουλος Α., Γραμματεία: Κυριακίδου
 
 
Βαθμολογία Α1 Ανδρών
Θ ΟΜΑΔΕΣ Α ΣΕΤ Β
1 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 21 60 16 56
2 ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ 21 49 32 41
3 ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡ. 21 51 34 40
4 ΠΑΟΚ 21 46 36 38
5 ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ 21 47 32 37
6 ΑΡΗΣ 21 42 40 32
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 21 38 40 29
8 ΛΑΜΙΑ 21 37 46 26
9 ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ 21 33 47 24
10 ΗΡΑΚΛΗΣ 21 32 47 22
11 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο 21 27 51 18
12 ΜΙΛΩΝΑΣ 21 17 58 10
 
 
πηγή:www.paovolleyball.gr

Σκοποβολή: Ατομικό ρεκόρ και 3η θέση ο Κατσίρης!

 Ο ένατος από τους 19 αγώνες που διοργανώνει ο “ΖΕΥΣ” στο Εθνικό Σκοπευτήριο Βύρωνα για το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου 2013, διεξήχθη την Τετάρτη 27/3 με τη συμμετοχή 31 σκοπευτών και σκοπευτριών όλων των ηλικιών από 13 συλλόγους. Για έναν ακόμα αγώνα, ο  Παναθηναϊκός είχε την πολυπληθέστερη συμμετοχή με 10 αθλητές.
Ειδικότερα είχαμε τις συμμετοχές των Δημήτρη Κατσίρη (3ος 551/600), επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ, Γιάννη Καμπούρη (6ος 539/600), Κρανά Δημήτρη (8ος 533/600)  , Λιακώνη Φώτη (10ος 503/600), Θοδωρή Λουκόπουλου (13ος 497/600) και Τίττος Καρέρ (14ος 432/600) στο αεροβόλο πιστόλι ανδρών,  της Βουιδάσκη Βιργινίας (5η 305/400) της Έλενας Μπουζαλά (7η 296/400) και Βουιδάσκη Πελαγίας στο αεροβόλο πιστόλι Γυναικών καθώς και την συμμετοχή του Νίκου Κόκκινου  (3ος 532/600)  στο αεροβόλο τουφέκι ανδρών.
Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξάγεται το ΣΚ στο Εθνικό Σκοπευτήριο του Βύρωνα. Μετά από πάρα πολλά χρόνια ο Παναθηναϊκός κατεβάζει 4 ομάδες σε 4 διαφορετικά αθλήματα. Στην ιδέα και μόνο της συμμετοχής στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα,  όλοι οι αθλητές μας, νέοι και παλαιοί, είναι περήφανοι που αγωνιστούν με το τριφύλλι στο στήθος  και θα προσπαθήσουν για το καλύτερο.

Είμαστε Παναθηναϊκός και θα το παλέψουμε!!!


πηγή:panathinaikosshooting13.wordpress.com

ΠΑΛΗ: Ατυχία για τον Χριστοδούλη!

 Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο αθλητής του Παναθηναϊκού, Λευτέρης Χριστοδούλης στο πόδι του δεν θα του επιτρέψει να αγωνιστεί στους τελικούς αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ελληνορωμαϊκής & Ελευθέρας Εφήβων Πάλης, που θα διεξαχθούν στην Τρίπολη. 

Υπενθυμίζεται ότι ο «πράσινος» αθλητής είχε κατακτήσει πρόσφατα την πρώτη θέση στα 74κ. της Ελληνορωμαϊκής πάλης, στο πλαίσιο της Β΄ Προκριματικής Φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ελληνορωμαϊκής & Ελευθέρας Εφήβων Πάλης. 

Του ευχόμαστε περαστικά και να επιστρέψει δριμύτερος.