Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Πράσινες Αμαζόνες διέλυσαν το Ωραιόκαστρο!

 Κανένα περιθώριο αντίδρασης δεν άφησε στο Ωραιόκαστρο ο Παναθηναϊκός.
Τα κορίτσια του Τριφυλλιού επικράτησαν με 3-0 και πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο ματς με τους Μακεδόνες την επόμενη αγωνιστική. Οι πράσινες μετά τη νίκη τους επί του ΔΑΣΩ έκαναν για πρώτη φορά μέσα στη χρονιά δύο διαδοχικές νίκες και θέλουν την τρίτη κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης για να εξασφαλίσουν σε μεγάλο βαθμό την παραμονή τους.
Στα καθαρά αγωνιστικά οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο στην αρχή του παιχνιδιού μέχρι που οι πράσινες άρχισαν να χτίζουν σιγά μια διαφορά. Το Τριφύλλι προηγήθηκε και με τρεις πόντους (20-17), ωστόσο οι φιλοξενούμενες κατάφεραν να φέρουν το σετ στον πόντο. Τελικά, όμως μέτρησε το πάθος των κοριτσιών του Παναθηναϊκού οι οποίες πήραν το σετ με 25-23.
Τα επόμενα δύο σετ δεν χρίζουν ιδιαίτερης κριτικής. Οι παίκτριες του Γιώργου Ρούση ήταν αποφασισμένες να τελειώσουν το ματς και το έκαναν με συνοπτικές διαδικασίες. 

Ωραιόκαστρο - Παναθηναϊκός 0-3

Τα σετ:
23-25, 17-25


πηγή:prasinanea.gr

Ένοχος, χωρίς ελαφρυντικά o δολοφόνος του Γιάννη Ρουσάκη...

 «Καταπέλτης» ο εισαγγελέας στην πρότασή του για τον βασικό κατηγορούμενο της δολοφονίας του Γιάννη Ρουσάκη. Διαβάστε αναλυτικά τι έγινε την Τετάρτη.

 Ενοχή, χωρίς κανένα ελαφρυντικά για τον 26χρονο στην υπόθεση της δολοφονίας Ρουσάκη πρότεινε η Εισαγγελέας μετά την ολοκλήρωση των απολογιών. Μαλιστα, όπως είπε, δεν προκύπτει από πουθενά άμυνα από μέρους του ή ότι νόμιζε πως βρίσκεται σε άμυνα...
Δηλαδή, οι κατηγορίες παραμένουν ως έχουν. Η Εισαγγελέας εξέφρασε τη λύπη της που και αυτή τη στιγμή της απολογίας όπως είπε, ο 26χρονος δεν συναισθάνθηκε τις συνθήκες και δεν έδωσε τη δυνατότητα στο δικαστήριο να του αναγνωρίσει, ίσως, κάποια ελαφρυντικά... Ο 26χρονος πάντως εμφανίστηκε συντετριμμένος...
Αναφορικά με τον 23χρονο συγκατηγορούμενό του, η Εισαγγελέας πρότεινε απαλλαγή από την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στην ανθρωποκτονία καθώς όπως είπε δεν προεκυψε ούτε καν απλή συνέργεια. Δηλαδή, ο 23χρονος είδε το μαχαίρι του 26χρονου, δε συμμετείχε σε εγκλωβισμό του θύματος αλλά δεν ενθάρρυνε κιόλας! Προέκυψε, όμως, όπως είπε, πρωτοβουλία από τον βασικό κατηγορούμενο προς αυτή την κατεύθυνση....
Η ίδια πρότεινε απαλλαγή και για τους 7 εκ των 19 κατηγορουμενων ενώ και για τους υπόλοιπους πρότεινε να μην κριθούν ένοχοι για την κακουργηματική πράξη της διατάραξης κοινής ειρήνης από άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους αλλά για πλημμεληματικές πράξεις. Η εισαγγελέας στην αξιομνημόνευτη αγόρευση της, είπε ότι κινείται αυστηρά στους κανόνες της ποινικής δικονομίας. "Πιθανολογούμε τι μπορεί να συνέβη, αλλά θα στηριχθούμε στα αποδεικτικά στοιχεία", τόνισε. Κι εξήγησε: "Η πρότασή μου είναι απαλλακτική. Να αναλογιστούν τις ευθύνες τους όσοι έχουν συνείδηση της πράξης τους η οποία με λυπεί και με προβληματίζει"
Οι απολογίες των κατηγορούμενων ολοκληρώθηκαν και το δικαστήριο διέκοψε για λίγο, προκειμένου η δίκη να συνεχιστεί με την πρόταση της Εισαγγελέως για καθέναν από τους 21 κατηγορούμενους, ενώ μαραθώνια αναμένεται να είναι και η διαδικασία των αγορεύσεων των συνηγόρων πολιτικής αγωγής. Ίσως να έχουμε και απόψε την απόφαση, πράγμα που χαρακτηρίζεται πάντως ιδιαίτερα δύσκολο.

Μετανιωμένος εμφανίστηκε ο βασικός κατηγορούμενος
Μία θολή εικόνα για όσα συνέβησαν τη μοιραία νύχτα που έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης Ρουσάκης, μετέφερε ο 26χρονος βασικός κατηγορούμενος για τη δολοφονία, κατά τη διάρκεια της συγκλονιστικής απολογίας του. Εν μέσω αναφιλητών, και σαφώς συγκλονισμένος για όσα συνέβησαν, ο 24χρονος ανέφερε πως βρισκόταν και σύγχυση και πως γινόταν ένα χάος. "Δεν μπορώ να σας εξηγήσω τί γινόταν εκείνο το βράδυ. Εκεί δε γνώριζες ποιος σε βαράει και ποιον χτυπάς" - είπε, ενώ εμφανίστηκε μετανιωμένος, λέγοντας "Ήταν λάθος μου, το ξέρω. Αισθάνθηκα κίνδυνο εκείνη τη στιγμή που τους είδα να έρχονται κατά πάνω μου". "Δε γνώριζα το Ρουσάκη. Λυπάμαι πάρα πολύ για το θάνατο του άτυχου παιδιού" - πρόσθεσε.
Ο 26χρονος Ηρακλειώτης που βρίσκεται προφυλακισμένος, σήμερα, παραδέχεται το μεγάλο λάθος της συμπλοκής... "Ήταν λάθος όλων μας. Εγώ κατανοώ το δικό μου, γι'αυτό και είμαι εδώ και σας μιλάω.Δεν ανέφερα ποτέ τη φράση "τα μαχαίρια μπροστά"!" - είπε, εξηγώντας ότι δεν προέτρεψε κανένα να χτυπήσει, ενώ απέδωσε το μοιραίο χτύπημα στο Ρουσάκη, στον αιφνιασμό... "Από το στρίμωγμα αιφνιδιάστηκα. Εκείνη τη στιγμή με το μαχαίρι δεν μπορώ να ξέρω αν ήταν μία ή δύο οι μαχαιριές. Ένιωθα ότι κινδύνευα άσχημα. Δεν ήθελα ποτέ μου να χτυπήσω κάποιον, να προκαλέσω κακό" - είπε, ενώ στο γιατί πέταξε μετά το μαχαίρι, απέδωσε την ενέργειά του στο φόβο.
Η απολογία του 26χρονου ξεκίνησε λίγο πριν τις 11.00. Μάλιστα, από χθες, ο νεαρός φυλάσσεται από αστυνομικούς, μπροστά στο ενδεχόμενο επίθεσης εκ μέρους συγγενών του θύματος. Μάλιστα η μητέρα του 19χρονου Γ.Ρουσάκη, χθες ξέσπασε και απευθυνόμενη στο βασικό κατηγορούμενο φώναξε "το αίμα του Γιάννη να σε πνίξει, φονιά"!
Το δικαστήριο διέκοψε για λίγο, λίγο πριν τις 13.00, με τις απολογίες των βασικών κατηγορούμενων να έχουν ολοκληρωθεί. Ένταση προκάλεσε, ωστόσο, η απολογία του 23χρονου συγκατηγορούμενου του 26χρονου, ο οποίος φέρεται να βρισκόταν στην πεζογέφυρα και να συμμετείχε στη συμπλοκή, με βάση τις καταθέσεις του 26χρονου αλλά και ενός εκ των δύο ανηλίκων - η υπόθεση των οποίων έχει διαχωριστεί. Ο 23χρονος αμφισβήτησε την κατάθεση του 16χρονου, υπονοώντας ότι κάποιος του "υπαγόρευσε" το τί θα πει. "Δεν τον ξέρω, δε με ξέρει" - είπε ο 23χρονος, ενώ ερωτώμενος από την Εισαγγελέα, αν νιώθει αδικημένος για το ότι βρίσκεται μεταξύ των κατηγορουμένων, ο 23χρονος απάντησε πως νιώθει αδικημένος για τη συγκεκριμένη κατηγορία. "Έμεινα μέσα άδικα 6 μήνες. Έχουμε να γελάσουμε στο σπίτι, 1,5 χρόνο" - είπε ο 23χρονος, προκαλώντας την απάντηση της προέδρου του δικαστηρίου, που του υπενθύμισε πως "Η οικογένεια του θύματος δε θα γελάσει ποτέ. Ούτε η δική σας θα γελούσε αν ήσασταν εσείς στη θέση του θύματος".
Εν ολίγοις, όπως προκύπτει από τις απολογίες, και με τους οπαδούς του ΟΦΗ να έχουν απολογηθεί σχεδόν όλοι, και έναν μόνο οπαδό του Παναθηναϊκού να έχει ολοκληρώσει την απολογία του ... κανένας δεν ξέρει τίποτα, κανένας δεν είδε κανένα, ενώ όλοι τοποθετούν τον εαυτό τους, στην παραλιακή λεωφόρο, να παρακολουθούν όσα εκτυλίσσονταν. Άλλος ισχυρίζεται ότι έπινε ποτό σε κοντινό μαγαζί και περνώντας, είδε τί γινόταν. Ο 23χρονος ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν δίπλα στους αστυνομικούς, στην παραλιακή, όπου βρέθηκε αφού δέχτηκε ένα τηλεφώνημα ότι κάτι συνέβαινε.
Η παρέα του 19χρονου Γιάννη Ρουσάκη, δύο νεαροί, ανέφεραν ότι ενώ έρχονταν στο Ηράκλειο για καφέ, κι ενώ βρίσκονταν στο ύψος της Αλικαρνασσούς δέχτηκαν ένα τηλεφώνημα από το οποίο ενημερώθηκαν ότι κόσμος είχε συγκεντρωθεί στο Παγκρήτιο Στάδιο. Πάρκαραν το αυτοκίνητο του 19χρονου θύματος, λίγο μετά την πεζογέφυρα, κοντά σε ταβέρνα και κατέβηκαν. Ο ένας ισχυρίστηκε ότι αμέσως δέχτηκε μια πέτρα στο κεφάλι και λιποθύμησε, ενώ όταν συνήλθε είδε το φίλο του να κρατάει την κοιλιά του και να πέφτει. Μαζί με ένα ακόμη φίλο του τον βοήθησαν, ενώ δέχτηκαν και πάλι επίθεση. Τότε ο ένας εκ των δύο έφερε κοντά το αυτοκίνητο του Ρουσάκη, ενώ δέχονταν για ακόμη μια φορά επίθεση, έβαλαν μέσα τον 19χρονο, ο οποίος ξεστόμισε "είμαι καλά" και μετά κατέρρευσε. Δεν ήταν παρά μόνο, στο Βενιζέλειο, που διαπίστωσαν τη σοβαρότητα της κατάστασης, αφού μέχρι εκείνη τη στιγμή, οι νεαροί δεν είχαν δει ούτε αιμορραγία.
Εν τω μεταξύ "θόρυβο" προκάλεσε η απολογία του 42χρονου, που ισχυρίστηκε πως έσπευσε να βοηθήσει να σταματήσει το περιστατικό, αρνούμενος τη συμμετοχή του σε αυτό. Δικαιολόγησε την επιθετικότητα προς τους αστυνομικούς, επειδή όπως είπε 30 χρόνια τώρα συμβαίνουν τα ίδια και δε γίνεται τίποτα, ενώ ταυτόχρονα δικαιολογήθηκε, λέγοντας πως δεν μπορούσε να σταματήσει τη συμπλοκή - άλλωστε ούτε καν οι αστυνομικοί δεν μπροούσαν.


πηγή:cretalive.gr

Βόλεϊ Γυναικών: Νίκη πάση θυσία στο Ωραιόκαστρο!

 Η αυλαία της 19ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών ανοίγει σήμερα στο Ωραιόκαστρο όπου διεξάγεται η αναμέτρηση ΔΑΣΩ – Παναθηναϊκός.

Ο αγώνας πραγματοποιείται πρόωρα λόγω της συμμετοχής του Παναθηναϊκού στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος νεανίδων.
Οι "πράσινες" θέλουν το τρίποντο απέναντι στις γηπεδούχες που έχουν ήδη υποβιβαστεί, προκειμένου θα τις απομακρύνει από τη ζώνη του υποβιβασμού. Το Τριφύλλι βρίσκεται από την Τρίτη το απόγευμα στη συμπρωτεύουσα, δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα και θέλει να δώσει συνέχεια στη μεγάλη νίκη που πέτυχε την Κυριακή κόντρα στο Ανατόλια.
 
 
πηγή:panathinaikos1908.gr

Aivar Kuusmaa:Η τρίποντη μηχανή με το επίθετο Μαγουλάς!

 Ακόμα θυμούνται οι οπαδοί του ΠΑΟ το… απίθανο τρίποντο του Εσθονού στον αλησμόνητο αγώνα κόντρα στον Πανιώνιο, τη σεζόν 1993/94! Οι “κυανέρυθροι” προηγούνταν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο με 76-77, όμως ο Κούουσμα ευστοχώντας στην εκπνοή του ματς τους… “σκότωσε”!
Ο γεννημένος το 1967 στο Ταλίν σούτινγκ γκαρντ πρωτόπαιξε επαγγελματικά στην TSIK, το 1983. Έπαιξε και στη Σταντάρ της χώρας του, και κατόπιν, λόγω του ότι υπηρετούσε τη στρατιωτική θητεία του στη Λετονία, αγωνίστηκε στην ASK της Ρίγα. Το 1988 έπαιξε στην Κάλεβ Ταλίν, ένα χρόνο αργότερα διέσχισε τον Ατλαντικό για χάρη της αμερικανικής Γιάνγκσταουν Πράιντ. Το 1990 επέστρεψε στην Κάλεβ, και αναδείχθηκε μαζί της πρωταθλητής ΕΣΣΔ (συμπαίκτης μάλιστα του Τίιτ Σοκ!). Το 1993, αποδέχθηκε την πρόταση του ΠΑΟ και εντάχθηκε στο ρόστερ του.
Ένα... συγχαρητήριο θώπευμα στον Άιβαρ Κούουσμα, απ' τον καιρό του τελευταίου στον ΠΑΟ!

Αν για κάτι ξεχώρισε, όπως καταλάβατε, ο Άιβαρ Κούουσμα όσο καιρό φόρεσε τα πράσινα, αυτό ήταν η ευστοχία του απ’ τα 6.25μ.! Πήρε, όπως και ο συμπατριώτης του, την ελληνική υπηκοότητα, με το επίθετο Μαγουλάς.
Κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας με τον ΠΑΟ το ’96, και κατόπιν γύρισε στη χώρα του κι έπαιξε διαδοχικά στις Μπάλτικα, BC Ταλίν, Κάλεβ. Το 2000 αγωνίστηκε στο Βέλγιο με τη φανέλα της Λιέγης. Τον επόμενο χρόνο, επέστρεψε στην Εσθονία, και έπαιξε στην Ταλίνα (2001-04) και στην Κάλεβ (2004-05), προτού αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Έγινε, όπως και ο Σοκ, προπονητής, αφότου αποσύρθηκε. Έκατσε στον
                                                              Ο Άιβαρ Κούουσμα
πάγκο των Κάλεβ/Κράμο (2005-07) και Ταλίνα (2007-10), και φέτος ξαναβρέθηκε στον πάγκο της πρώτης (έχοντας για βοηθό του έναν ακόμα Εσθονό πρώην “δικό μας”, το Μάρτιν Μιούρσεπ, που αγωνίστηκε σε Άρη, ΑΕΚ!).

 
Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 1996 ΜΕ ΤΟ ΓΑΥΡΟ(ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΤΣ Ο Κούουσμα πέτυχε 5 πόντους)


πηγή:stokegeo.wordpress.com