Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Τον έζωσαν τα...φίδια

ΟΦΗ και Παναθηναϊκός αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 με δύο γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσουν * Καλύτεροι σε γενικές γραμμές οι Κρητικοί

Με παράπονα και από τις δύο ομάδες ολοκληρώθηκε το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Παναθηναϊκό στο «Γεντί Κουλέ». Κρητικοί και «πράσινοι» πήραν από ένα βαθμό μετά το τελικό 1-1, αλλά οι γηπεδούχοι δικαιούνται να φωνάζουν για το γκολ με το οποίο βρέθηκαν πίσω στο σκορ και οι φιλοξενούμενοι γι’ αυτό με το οποίο ισοφαρίστηκαν.

Το φάουλ του Μπεργκ πάνω στον Ζε Εντουάρντο στο ξεκίνημα της φάσης του 39’ δεν δόθηκε ποτέ απο τον Κουτσιαύτη και ο Κλωναρίδης ολοκλήρωσε την αντεπίθεση των «πράσινων» με ιδανικό τρόπο για το 0-1. Από θέση οφσάιντ ξεκινά στο 84’ ο Ροβίθης, ο οποίος στη συνέχεια ανατρέπεται εντός περιοχής από τον Ρισβάνη (που βλέπει και κόκκινη κάρτα) για να διαμορφώσει με πέναλτι ο Ζε Εντουάρντο το τελικό 1-1.

Καλύτερος ο ΟΦΗ, φουλ αμυντικά οι «πράσινοι»

Όλα αυτά σε ένα παιχνίδι που ήταν κακό από πλευράς θεάματος, είχε καλό ρυθμό μόνο στο ξεκίνημα και έναν ΟΦΗ να είναι ανώτερος και να δημιουργεί ευκαιρίες. Τα αγωνιστικά προβλήματα υποχρεώσαν τον Γιάννη Αναστασίου να παρατάξει την ομάδα του με τέσσερα στόπερ στην αρχική ενδεκάδα (χρησιμοποιήθηκε ως δεξί μπακ ο Τριανταφυλλόπουλος και ως αμυντικός μέσος ο Κουτρουμπής) και αυτό είχε αποτέλεσμα στο «Γεντί Κουλέ» να εμφανιστεί ένας Παναθηναϊκός πολύ αμυντικογενής με προβλήματα στην ανάπτυξη.

Αυτό προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι γηπεδούχοι, όμως στο πρώτο 45λεπτο απείλησαν ελάχιστα και βρέθηκαν πίσω στο σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα, στη μοναδική καλή αντεπίθεση (ανεξάρτητα από το ότι δεν έπρεπε να έχει γίνει καν η φάση) που έβγαλαν οι «πράσινοι».

Το γεγονός αυτό έκανε τους φιλοξενούμενους να κλειστούν ακόμα περισσότερο στην επανάληψη προσπαθώντας να κρατήσουν το προβάδισμα. Δύο καλές ευκαιρίες του Παπάζογλου (52’ και 59’) μάλλον ανησύχησαν τον Γιάννη Αναστασίου, καθώς έβγαλε από το ματς τον Αμπέντ και έβαλε ακόμα έναν αμυντικογενή ποδοσφαιριστή (Μέντες), οι γηπεδούχοι όσο περνούσε η ώρα έβγαιναν στην επίθεση με μεγαλύτερη «λύσσα» και τελικά δικαιώθηκαν.

Το γκολ με πέναλτι του Ζε Εντουάρντο έβαλε... φωτιά στο «Γεντί Κουλέ», οι Κρητικοί προσπάθησαν στα λεπτά που απέμεναν να εκμεταλλευτούν και το αριθμητικό τους πλεονέκτημα λόγω της αποβολής του Ρισβάνη, όμως το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

Διαιτητής ο Κουτσιαύτης (Άρτας) με βοηθούς τους Κωσταρά (Αιτ/νίας) και Ποντίκη (Πρέβεζας).

Κίτρινες: 39’ Μπούρμπος - 37’ Καρέλης, 52’ Αμπέντ, 73’ Λαγός, 75’ Μέντες, 79’ Μπαϊράμι.

Κόκκινη: 84’ Ρισβάνης.

ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντες, Μπούρμπος, Τριποτσέρης (81’ Στάθης), Ζόρο, Μιλιάζες, Μακρής, Ζε Εντουάρντο, Κάλαϊτζιτς (65’ Ροβίθης), Κουτσιανικούλης (74’ Μπανούσης), Περογαμβράκης, Παπάζογλου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Κουτρουμπής, Λαγός, Αμπέντ (62’ Μέντες), Κλωναρίδης (89’ Χουχούμης), Καρέλης (62’ Μπαϊράμι), Μπεργκ.

source ©

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!