Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

«Πράσινο» πάρτι κόντρα στα δικέφαλα κοράκια!

Εύκολη νίκη του Παναθηναϊκού με το 2-1 να είναι μαγική εικόνα * Γλίτωσε το διασυρμό ο «Δικέφαλος του Βορρά» * Σωστή η αποβολή Κατσουράνη * Δεν δόθηκε πέναλτι στον Μπεργκ

Αυτός ο Παναθηναϊκός δίνει την ελπίδα στους οπαδούς του ότι στα πλέι οφ μπορεί να «χτυπήσει» τη 2η θέση. Και αυτός ο ΠΑΟΚ κάνει τους δικούς του οπαδούς να... τρέμουν όποτε κατεβαίνει κάτω από τα Τέμπη...

Οι «πράσινοι» έκαναν ό,τι ήθελαν στο (υποτιθέμενο) ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, «ξεγύμνωσαν» τους Θεσσαλονικείς και το τελικό 2-1 μόνο ως τιμητικό μπορεί να χαρακτηριστεί για την ομάδα του Χουμπ Στέφενς. Ο Ολλανδός τεχνικός μπορεί να άφησε υπονοούμενα για τη διαιτησία αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, αλλά τέτοιου είδους παράπονα για το συγκεκριμένο παιχνίδι μόνο ως αστεία δικαιολογία μπορούν να χαρακτηριστούν.

Με εξαίρεση τον Γλύκο, οι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν τουλάχιστον κάκιστοι και σίγουρα δεν φταίει για την ήττα που γνώρισαν το ότι από το 55' οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με 10, λόγω της σωστής αποβολής του Κατσουράνη.

Του έλειπε μόνο το γκολ
Από το ξεκίνημα του αγώνα οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, με πάθος, πολλά τρεξίματα, εξαιρετικό passing game και τους Ζέκα και Ατζαγκούν να κάνουν σπουδαίο παιχνίδι στο χώρο του κέντρου.

Μεγάλες χαμένες ευκαιρίες στο 3' και στο 14' με τον Μπεργκ και άλλη μία πολύ καλή στιγμή με τον Ατζαγκούν στο 38' για τον Παναθηναϊκό, τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ είχε αρκεστεί σε παθητικό ρόλο, με τους Νίνη, Κάτσε και Μαντούρο να αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στη μεσαία γραμμή.

Έτσι, οι μόνοι λόγοι που οι Θεσσαλονικείς δεν δέχτηκαν κάποιο γκολ ήταν οι σωτήριες επεμβάσεις του Γλύκου αλλά και το λάθος του διαιτητή Στυλιαρά να μη δώσει πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων σε κράτημα του Κατσουράνη πάνω στον Μπεργκ στο 29ο λεπτό.

Τον ισοπέδωσε...


Ωστόσο, παρότι οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, φαινόταν ότι είναι θέμα χρόνου να σκοράρει ο Παναθηναϊκός. Και αυτό έγινε με το ξεκίνημα του β' μέρους, με τους «πράσινους» να εκμεταλλεύονται μια «στημένη» φάση και τον Τριανταφυλλόπουλο να βάζει... φωτιά στο γήπεδο της Λεωφόρου στο 47'.

Το γκολ αυτό όχι μόνο δεν «ξύπνησε» τους φιλοξενούμενους, αλλά ανέβασε ακόμα περισσότερο την ψυχολογία των παικτών του Γιάννη Αναστασίου. Οι γηπεδούχοι έβγαλαν ακόμα μεγαλύτερη ενέργεια στο παιχνίδι τους, οι παίκτες του ΠΑΟΚ έδειχναν να μην ξέρουν πού πατάνε και πού βρίσκονται και λίγο αργότερα η... σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Φάουλ του Κατσουράνη πάνω στον Μπεργκ τη στιγμή που ο Σουηδός ετοιμαζόταν να μπει στην περιοχή και να κάνει το 2-0. Τι κατάφερε ο διεθνής αμυντικός του ΠΑΟΚ; Να δει σωστά την απευθείας κόκκινη κάρτα και να αφήσει την ομάδα του με παίκτη λιγότερο και απλά να καθυστερήσει μερικά δευτερόλεπτα το δεύτερο γκολ των «πράσινων». Γιατί στην εκτέλεση του φάουλ ο Ζέκα έστρωσε για τον Νάνο και ο Ισπανός μπακ με έναν «κεραυνό» νίκησε τον Γλύκο για το 2-0 στο 57'.

Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός συνέχισε το επιθετικό του κρεσέντο, ωστόσο ο Γλύκος δεν νικήθηκε ξανά και ο ΠΑΟΚ απέφυγε το διασυρμό. Το γκολ του Αθανασιάδη, μάλιστα, στο 92ο λεπτό κάνει όσους δεν είδαν το παιχνίδι να νομίζουν ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν ανταγωνιστικός στο «Απ. Νικολαΐδης». Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ο Παναθηναϊκός πήρε απέναντι στους Θεσσαλονικείς την πιο εύκολη φετινή εντός έδρας νίκη του...

Διαιτητής ο Στυλιαράς (Αιτ/νίας) με βοηθούς τους Τάτση (Ηπείρου) και Ακρίβο (Αθηνών).

Κίτρινες: 69' Τριανταφυλλόπουλος, 75' Κουτρουμπής - 26' Κάτσε, 31' Κατσουράνης, 62' Τζαβέλλας, 90'+3 Σκόνδρας.

Κόκκινη: 55' Κατσουράνης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Λαγός, Αμπέντ (65’ Πράνιτς), Ζέκα, Ατζαγκούν (84’ Ντίνας), Καρέλης (74’ Κλωναρίδης), Μπεργκ.

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Λίνο, Κατσουράνης, Μαντούρο, Κάτσε (46’ Λάζαρ), Νίνης (54’ Λούκας), Σαλπιγγίδης (63’ Χούσεν), Νάτχο, Αθανασιάδης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!