Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Η Δύναμη του κόσμου η Μια και μοναδική πραγματική Παναθηναϊκή συμμαχία

 Υπάρχουν  πράγματα που πάνε τόσο καλά στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, τα οποία από τη μία πρέπει να χαροποιούν κάθε φίλο του Τριφυλλιού και από την άλλη πρέπει να του αφήνουν μια πικρία. Θα το εξηγήσω λίαν συντόμως.
Αθόρυβα και δίχως να το διαφημίζουν, οι οργανωμένοι οπαδοί που έχουν αναλάβει τη διοίκηση του Ερασιτέχνη βρίσκουν λύσεις στα οικονομικά για να δώσουν πνοή στα τμήματα. Έχοντας μεθοδικότητα στις κινήσεις τους και με όπλο τη δυναμική που βγάζουν και ασφαλώς την αγάπη για τον Παναθηναϊκό, τα πάνε πολύ καλά.

Με τον υγρό στίβο «καθάρισαν» γρήγορα. Ίσως το τμήμα που μπορεί να αποφέρει άμεσα κέρδη στον Ερασιτέχνη λόγω της μαζικής παρουσίας παιδιών. Το πλάνο Ζώτου έχει τεθεί σε εφαρμογή με την αρωγή ανθρώπων που αγαπούν πολύ τον υγρό στίβο και θέλουν να βλέπουν την πράσινη σημαία ψηλά. Εκεί έκλεισε η «μαύρη τρύπα» με την αποπομπή συγκεκριμένων προσώπων. Στο πόλο θα στηριχτεί η κατάσταση από την ακαδημία και σιγά – σιγά θα «χτιστεί» μια κατάσταση από το μηδέν. Ίσως αυτό να σημάνει δυσκολίες για την Α1 αλλά όλοι κοιτούν μπροστά.

Στο βόλεϊ ανδρών που «καίει» λόγω της προβολής και της δυναμικής του αθλήματος, έχουν υποσχεθεί αρκετά ο Βλάσης Σταθοκωστόπουλος και ο Λεωνίδας Πολέμης. Έχουν αναλάβει άνθρωποι με γνώση και ήδη κάνουν τα πρώτα βήματα αναστύλωσης του οικοδομήματος. Η άδεια θεωρείται σίγουρη, έστω και αν πρέπει να γίνουν αρκετά για να εξασφαλιστεί. Συν τοις άλλοις θα γίνει προσπάθεια να βγουν παιδιά από την ακαδημία. Γενικώς αυτό με τις ακαδημίες θα «παίξει» πολύ σε όλα τα αθλήματα. Διάβολε, το brand name είναι τόσο ισχυρό που είναι αδιανόητο να μην μπορούν να στελεχωθούν οι ομάδες από την πιτσιρικαρία των ακαδημιών.

Σε βόλεϊ και μπάσκετ γυναικών θα εφαρμοστεί η συνταγή της σεζόν που ολοκληρώθηκε με πιθανή οικονομική συνδρομή από τον Αχιλλέα Μακρόπουλο. Στο μπάσκετ η πρωταθλήτρια ομάδα θα επιχειρήσει να κρατήσει τα σκήπτρα της, στο βόλεϊ να κάνει μια αξιοπρεπή πορεία.
Στην πυγμαχία και στη σκοποβολή θα αναλάβει τα έξοδα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος! Ναι, το αφεντικό της ΚΑΕ το ‘πε και το ΄κανε ότι θα βοηθήσει. Πρώτα έδωσε τα οφειλόμενα της ΚΑΕ για να πληρωθούν άμεσες εκκρεμότητες και μετά είπε ότι θα αναλάβει αυτά τα δύο τμήματα. Θα πάρει και τις υποδομές του ανδρικού μπάσκετ στο ΟΑΚΑ για να κάνουν την καλύτερη δυνατή προπόνηση τα παιδιά.

Στα υπόλοιπα χρειάζεται δουλειά. Ειδικά στον πιο προβεβλημένο -και με τεράστια παράδοση στον Παναθηναϊκό- στίβο αλλά και σε άλλα όπως π.χ. η ξιφασκία και η πάλη. Ασφαλώς τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί δια μαγείας. Τουναντίον. Είναι βουνό. Αλλά υπάρχουν πια άνθρωποι να «τρέξουν», να παλέψουν και απ’ ό,τι φαίνεται να βρουν λύσεις.

Παρεμπιπτόντως οι οργανωμένοι κατάφεραν και πήραν από την ΠΑΕ και τον Γιάννη Αλαφούζο πολλά παραπάνω απ’ όσα ήθελε ο Μακρόπουλος για τη Λεωφόρο. Το συμφωνητικό δεν υπεγράφη ακόμα αλλά επήλθε συμφωνία όπως έλεγαν από την ΠΑΕ. Και θα πάρουν και τα 180.000 ευρώ που τους οφείλει από πέρυσι η ΠΑΕ.

Γιατί πικρία λοιπόν μετά από όλα αυτά; Αφενός γιατί αναρωτιέται κανείς «έπρεπε να βρεθεί ο Παναθηναϊκός στο γκρεμό για να τείνουν χείρα βοηθείας ορισμένοι;». Αφετέρου γιατί έρχεται κάποιος να σκεφτεί «μήπως θα μπορούσε και στο ποδόσφαιρο να συμβεί κάτι ανάλογο που θα συσπειρώσει τις υγιείς δυνάμεις;». Έλα μου ντε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!