Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Εξάστερος: Θρίαμβος του Παναθηναϊκού στο Κρασνοντάρ

Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ...

Ένας καταπληκτικός Παναθηναϊκός παρέσυρε στο διάβα του την Λοκομοτίβ Κουμπάν και πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση επικράτησε μέσα στο Κρασνοντάρ με 82-63, πιάνοντας βαθμολογικά την Λαμπροράλ Κούτσα στην τρίτη θέση του δ' ομίλου, ενώ παράλληλα πήρε και την διαφορά από τους γηπεδούχους. 

Οι «πράσινοι» επέβαλαν τον ρυθμό τους από την αρχή, καθώς κυριάρχησαν σε άμυνα και επίθεση (ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 14/23 τρίποντα) και έχοντας έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων βροντοφώναξε...παρών. Κορυφαίος όλων ήταν ο Αντώνης Φώτσης με 17 πόντους και 4/6 τρίποντα, ενώ τον ίδιο αριθμό πόντων είχε και ο Ρόκο Λένι Ούκιτς που ήταν καταπληκτικός, έχοντας και 5 ασίστ. 

Πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 12 πόντους, 3/4 τρίποντα και 7 ασίστ, ο οποίος ωστόσο τραυματίστηκε 4 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το παιχνίδι και αποχώρησε. Την πρώτη του εμφάνιση στην Ευρωλίγκα έκανε και ο 17χρονος Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, σε ένα παιχνίδι που ως γνωστόν δεν αγωνίστηκαν οι τραυματίες Νίκος Παππάς και Γιόνας Ματσιούλις. 

Για την Λοκομοτίβ που εγκλωβίστηκε από την «πράσινη» άμυνα 13 πόντους είχε ο Σίμας Γιασάτις, ενώ ο Μάρκους Ουίλιαμς αγωνίστηκε για μόλις 7 λεπτά χωρίς να πετύχει πόντο. Χαμηλά (στους 8 πόντους) έμεινε και ο πρώτος σκόρερ των Ρώσων στην Ευρωλίγκα, Ντέρεκ Μπράουν. Πλέον ο Παναθηναϊκός θέλει νίκη στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Μακάμπι για να κατοχυρώσει την τρίτη θέση του ομίλου του, ενώ αν η Λαμποράλ νικήσει τους Ρώσους θα τερματίσει δεύτερος.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης παρέταξε στο παρκέ του «Κρασνοντάρ Μπάσκετ Χολ» τους Ούκιτς, Διαμαντίδη, Μπράμος, Λάσμε και Γκίστ ενώ ο Εβγένι Πασούτιν τους Καλνιέτις, Σίμον, Γιασάιτις, Χέντριξ και Μπράουν.

Οι «πράσινοι» ήταν αυτοί που ξεκίνησαν με μεγαλύτερη διάθεση και αποφασιστικότητα το παιχνίδι στο παγωμένο...Κράσνονταρ και με διαδοχικά καλάθια από τους Μπράμος, Ούκιτς και Λάσμε προηγήθηκαν με 0-6 στο 2' για να απαντήσουν οι γηπεδούχοι και με ένα επιμέρους σερί 8-2 να ισοφαρίσουν δια χειρός Χέντριξ σε 8-8 στο 5'. 

Ο Μπράμος με τρίποντο στο τελείωμα της επίθεσης έφερε το «τριφύλλι» μπροστά με 9-13 στο 6', για να αναλάβει δράση ο ικανότατος σουτέρ Σίμας Γιασάιτις ο οποίος με τρία τρίποντα και 11 πόντους έστειλε την ομάδα του να κλείσει την πρώτη περίοδο προηγούμενη με 23-21, με το τρίτο του τρίποντο να έρχεται από τα επτά μέτρα με το κλείσιμο της περιόδου.

Ο Φώτσης, με την έναρξη της δεύτερης περιόδου ισοφάρισε σε 23-23 με δυο ελεύθερες βολές δείχνοντας με το...«καλημέρα» τις διαθέσεις του. Έτσι ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας με δύσκολο καλάθι μπροστά σε Λίχκοντεϊ και Ζούμπκοφ, και ο Κάρι με κλέψιμο και καλάθι μπροστά στον Μπράουν έφεραν το Παναθηναϊκό στο +5 (25-30), με τον Φώτση με νέο τρίποντο να διαμορφώνει το 27-36 στο 17' έχοντας σε εκείνο το σημείο 11 πόντους και 2/3 τρίποντα.

 Στη συνέχεια πήραν την σκυτάλη οι Διαμαντίδης και Λάσμε, με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να κλείνει το ημίχρονο με μακρινό τρίποντο μπροστά στο Μπράουν στα 5'', στέλνοντας τις ομάδες στα αποδυτήρια με 30-46 υπέρ της ομάδας του. Ο Διαμαντίδης έκλεισε το ημίχρονο με 12 πόντους και 3/4 τρίποντα, ενώ η ομάδα του Πασούτιν πέτυχε μόλις 7 πόντους σε ολόκληρο το δεκάλεπτο.

Ο Πασούτιν ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο έχοντας στην περιφέρεια τους Γκριγκόριεφ και Λικχοντέϊ με τον πρώτο να πετυχαίνει καλάθι με προσωπική ενέργεια και να μειώνει σε 32-46, ενώ ο Καλνιέτις με ντράιβ μείωσε σε 36-49 στο 22', προσπαθώντας να «ξυπνήσει» επιθετικά την ομάδα του. Ωστόσο οι νταμπλούχοι Ελλάδας δεν είχαν όρεξη για αστεία...και έτσι με ένα σερί 7-0 χάρη σε τρίποντο του Φώτση και δυο καλάθια του Ούκιτς ανέβασαν την διαφορά στο +20 (36-56), ενώ λίγο αργότερα ο καταπληκτικός Ούκιτς σε αυτό το δεκάλεπτο την ανέβασε στην μεγαλύτερη τιμή της (38-60) για ένα σοβαρό και πειθαρχημένο Παναθηναϊκό. 

Ο Ντέρικ Μπράουν, πρώτος σκόρερ της Λοκομοτίβ στην Ευρωλίγκα, με τέσσερις διαδοχικούς πόντους έδωσε κάποια σημάδια ζωής για την ομάδα του μειώνοντας με κάρφωμα σε 44-60, για να έρθει ο Ραμέλ Κάρι με καταλυτικό τρίποντο να...κόψει τον βήχα των γηπεδούχων κάνοντας το 44-63, με την περίοδο να ολοκληρώνεται με 44-66 χάρη σε τρίποντο του Ούκιτς με την εκπνοή.

Τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει στην τέταρτη περίοδο όπου ο Παναθηναϊκός με έξυπνες επιλογές στην επίθεση συντήρησε την διαφορά, για να ολοκληρωθεί το παιχνίδι 82-63, και με τους «πράσινους» να ξετυλίγουν το δώρο της...τρίτης θέσης που πήραν μέσα στο Κρασνοντάρ...που στα Ρώσικα σημαίνει «κόκκινο δώρο».

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 63-82

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 30-46, 44-66, 63-82

Λοκομοτίβ Κουμπάν (Πασούτιν): Γκριγκόριεφ 8 (1), Μπράουν 8, Ουίλιαμς, Χέντριξ 9, Κάνιγκιν 2, Καλνιέτις 7, Λιχοντέι 8 (2), Γιασάιτις 13 (3), Ζούμπκοφ 3 (1), Μάριτς 2, Σίμον 3,

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος, Μπράμος 11 (3), Κάρι 13 (2), Μπατίστ , Φώτσης 17 (4), Ούκιτς 17 (1), Λάσμε 10, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 12 (3), Γκιστ 2, Γιάνκοβιτς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!