Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Μίλαν Τόμιτς οι Πούτσες είναι αμέτρητες θυμάσαι;;;;;;;

Τότε που ο Τόμιτς ήταν ΤΑΒΛΑ

 «Όποιος ξεχνάει το παρελθόν του, δεν έχει μέλλον», λέει ο σοφός λαός και στην περίπτωση του Μίλαν Τόμιτς έχει απολύτως δίκιο. Ο ψευτόμαγκας λοιπόν προσπάθησε να το παίξει οπαδός στα... πρόβατα, κατά την άφιξη από το Λονδίνο, φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα ενάντια του Παναθηναϊκού.
Εμείς δεν θα εξετάσουμε το γεγονός οτι δεν είναι οπαδός, αλλά τιμ μάνατζερ του Ολυμπιακού και βοηθός του Γιώργου Μπαρτζώκα, αλλά θα προσπαθήσουμε να του θυμίσουμε ένα περιστατικό που έλαβε πριν από 11 χρόνια στο ΣΕΦ.
Το 2002 για την ακρίβεια στα ημιτελικά του Πρωταθλήματος. Τότε που Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μάχονταν για το εισιτήριο του τελικού και ο Μίλαν Τόμιτς έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα. Τι; Να παίζει βρώμικα και ύπουλα.
Την ώρα λοιπόν που ο «Ντέκι» προσπαθούσε να χωρίσει τον Παπαδόπουλο με τον Ρισασέ, ο τότε γκαρντ του Ολυμπιακού, άνευ λόγου και αιτίας έριξε μία μπουνιά στον Μποντίρογκα, ο οποίος δεν περίμενε κάτι τέτοιο.
Ο Ντέγιαν όμως δεν έπεσε... Αντεπιτέθηκε και τελικά αυτός που έπεσε τάβλα στις διαφημιστικές πινακίδες και σώθηκε από παίκτες και οπαδούς ήταν ο Τόμιτς. Για αυτό ψευτόμαγκα, είναι ντροπή για να μιλάς εσύ για «τάβλα».
 

Γεννημένος προβοκάτορας

 Απορώ για ποιο λόγο έγινε σήμερα πρωτοσέλιδο ο Μίλαν Τόμιτς, λες και δεν ξέρουμε το ποιόν του! Ο τύπος έχει γεννηθεί για να προβοκάρει, εδώ δεν κώλωσε σε κοτζάμ Μάικλ Τζόρνταν (με χιουμοριστική διάθεση, ασφαλώς) στο McDonalds Open του 1997, όταν προκάλεσε τον "Θεό" να επιτεθεί όσο τον "είχε" στην άμυνα κι ο άμοιρος στη συνέχεια των φάσεων δεν πρόλαβε να δει ούτε τις ...κάλτσες του "Air".

Σαν χθες θυμάμαι τη σκηνή όπου ο λιανοκόκκαλος Σέρβος μπασκετμπολίστας πηγαίνει μπροστά στο Νίκο Μπουντούρη και του κάνει χαρακτηριστικές κινήσεις με τα χέρια για το μέγεθος της...ήττας που θα υποστούμε στο ΣΕΦ, λίγο πριν τον 5ο τελικό της σεζόν 1998-1999. Μετά το τέλος εκείνου του ντέρμπι τον ψάχναμε για καμιά...δεκαριά χρόνια, από τη στιγμή που φέτος στον πάγκο τους δεν υπάρχει Ίβκοβιτς (που δεν γουστάρει τα καραγκιοζιλίκια), ο λεγάμενος αποφάσισε να γίνει αρεστός στους σκληροπυρηνικούς.

Οι προκλήσεις αποτελούν  δεύτερη φύση για τον συγκεκριμένο, ο οποίος ανδρώθηκε αθλητικά σ' ένα περιβάλλον απόλυτα ελεγχόμενο (για να το θέσουμε κομψά) απ' τον Γιάννη Ιωαννίδη που εγγυόταν διακρίσεις. Παρότι ο "ξανθός" τον έκανε άνθρωπο και γνωστό στο πανελλήνιο ο Τόμιτς δεν δίστασε να καταθέσει εναντίον του ως μάρτυρας κατηγορίας στη δικαστική διαμάχη που άνοιξε με τον Σωκράτη Κόκκαλη (με θέμα την αποζημίωσή του), δείγμα του χαρακτήρα του. Η αλαζονεία και η αφ΄υψηλού αντιμετώπιση του αντιπάλου ήταν σήμα κατατεθέν εκείνης της ομάδας (καμιά σχέση με τον Παναθηναϊκό του Ομπράντοβιτς), με παιδάκια να μεγαλώνουν πολύ πριν την ώρα τους, κάνοντας διαγωνισμό σε πιασάρικες οπαδικές ατάκες, έχοντας για δασκάλους τους "βασιλιάδες" των mind games, Γιάννη Ιωαννίδη και Παναγιώτη Φασούλα. Παραδείγματα άφθονα...

Ο Γιώργος Σιγάλας μετά από ένα ντέρμπι όπου ο Ντομινίκ Ουίλκινς τον είχε βάλει μέσα στα καλάθια, είχε πετάξει το αμίμητο "κορυφαίος παίκτης, αλλά πείτε του να κόψει τα...νύχια του, γιατί στις προσωπικές μονομαχίες γδέρνει άσχημα"! Ο Ντράγκαν Τάρλατς σε αγώνα με τον Άρη στο ΣΕΦ είχε πατήσει στο στήθος τον πεσμένο στο έδαφος Μιχαήλ Μισούνοφ (με την συγκεκριμένη φωτό ως εξώφυλλο είχε κυκλοφορήσει μετά από μερικές μέρες το "Τρίποντο"), πριν φύγει για τα αποδυτήρια με ντισκαλιφιέ! Ο Δημήτρης Παπανικολάου πρωταγωνίστησε σε ουκ ολίγα επεισόδια που τον έκαναν "κόκκινο πανί" στους οπαδούς που λίγα χρόνια μετά βρέθηκαν στα πρόθυρα εγκεφαλικού μαθαίνοντας ότι ο διεθνής φόργουορντ πρόβαρε τη φανέλα με το τριφύλλι.

Όλοι οι παραπάνω τελούσαν υπό την "προστασία" του ανερχόμενου τότε κύματος των life style εντύπων, που ούτε λίγο -ούτε πολύ προμοτάριζαν πόσο ...in είναι να είσαι Ολυμπιακός, υπό την γαρνιτούρα συνεχόμενων τίτλων και δεκάδων φωτογραφιών celebrities στα επίσημα του Φαλήρου (Βίκυ Κουλιανού, Γιολάντα Διαμαντή, Τζένη Μπαλατσινού, Αννίτα Ναθαναήλ) που ξαφνικά "έκοψαν" το γήπεδο, όλως τυχαίως με το ξεκίνημα της πράσινης παντοκρατορίας. Κατανοητό όσον αφορά τις κυρίες, γιατί καταντούσε βίτσιο να χειροκροτείς από κοντά τους πιο άσχημους καλαθοσφαιριστές (Τόμιτς, Ρίβερς, Μπακατσιάς, Ζουρπένκο, Ζεβροσένκο)  που εμφανίστηκαν στα ελληνικά παρκέ.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!