Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

"Έδωσαν" ρήτρα μαμούθ στον "Άκτωρα", όταν γνώριζαν ότι δεν μπορεί να προχωρήσει το έργο!


Καταρχήν οφείλω να παραδεχτώ ότι είχα λησμονήσει ότι στο συμφωνητικό της ΠΑΕ με τον "Άκτωρα" στις 8 Μαρτίου 2010, υπήρχε η παράγραφος με τη ρήτρα των 2 εκατ. ευρώ! Την είχα δει, αλλά είχα ξεχάσει ότι αυτή την... συμφωνία 100% σε βάρος της ΠΑΕ, την είχαμε και εγγράφως!

symfonia2
Σε αυτό είχε απόλυτο δίκιο ο συνομιλήτής μου.

Απλά να θυμίσω ότι αυτή η συμφωνία δεν είχε γίνει γνωστή ΤΟΤΕ, αλλά την πληροφορηθήκαμε κατόπιν εορτής. Όταν ο Ανδρέας Βγενόπουλος άνοιξε τον φάκελο ΓΗΠΕΛ, στη συνέντευξη Τύπου του 2011 και την επιβεβαίωσε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης όταν έβγαλε άρον άρον ένα βραδάκι όσα στοιχεία της ΓΗΠΕΛ, μπορούσε να δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ. Δεν ξερουμε εάν ήταν όλα και δεν θα το μάθουμε, μέχρι να γίνει η λογοδοσία...

Πότε έδωσε εντολή να δημοσιευτούν; Στις 25 Απριλίου 2012!

Σχεδόν δύο χρόνια και βάλε από εκείνη τη συμφωνία.

Μήπως ξέρετε ποιος υπέγραψε τη συμφωνία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με τον "Άκτωρα"; Παρ' ότι στην προεδρία ήταν ο Νικόλας Πατέρας, υπέγραψε ο πρόεδρος της ΓΗΠΕΛ, Γιάννης Βαρδινογιάννης και ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΠΑΕ για το γηπεδικό, Βαγγέλης Σαμαράς.
Ιδού το πειστήριο:
symfonia3
 Το επιχείρημα ότι η συμφωνία υπογράφτηκε επί προεδρίας Πατέρα, είναι αστείο, αφού όλα τα θέματα του γηπέδου τα χειρίζονταν ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και οι συνεργάτες του. Γι' αυτό κιόλας υπέγραφαν τις συμβάσεις!

Πώς αποδεικνύεται αυτό;

Αφενός το είχε πει ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, με την παναθηναϊκή αγνότητα και ειλικρίνεια που τον διακρίνει: "Εμείς υπογράφαμε ό,τι μάς έδινε η ΓΗΠΕΛ!"

Αφετέρου υπάρχουν κάποια ακόμη γεγονότα, που μου "κούμπωσαν" ψάχνοντας το αρχείο μου.

Πρώτον η παραίτηση Γιάννη Ξυλά από τη ΓΗΠΕΛ. Πότε έγινε; Λίγες ημέρες, μετά τη νέα σύμβαση με τον "Άκτωρα". Στις 31 Μαρτίου!
Και με ποια αιτία; Ότι κανείς από το Δ.Σ. της ΓΗΠΕΛ δεν ενημερώνεται για το σχέδιο βιωσιμότητας του γηπέδου.

Το επόμενο στοιχείο που θυμήθηκα ήταν ότι εκείνο τον καιρό, σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΑΕ ο Βαγγέλης Σαμαράς είχε αφήσει τους πάντες κάγκελο, λέγοντας ότι η ΓΗΠΕΛ δεν μπορεί να βρει χρηματοδότη για το γήπεδο! Για την ακρίβεια μια εβδομάδα, πριν υπογραφτεί η νέα σύμβαση με τον "Άκτωρα"!!!

Και κάνοντας μια σούμα των παραπάνω, μου γεννήθηκε η εξής απορία: Πώς γίνεται οι άνθρωποι που χειρίζονταν το θέμα του γηπέδου, χωρίς να ενημερώνουν τους υπόλοιπους για τα μελλούμενα, να υπέγραψαν μια νέα σύμβαση με τον 'Άκτωρα" που βόλευε μόνο την κατασκευαστική εταιρεία και όχι την ΠΑΕ;

Διότι η ρήτρα είναι στο κεφάλι της ΠΑΕ, μην ξεχνιόμαστε...

Για όσους έχουν ακόμη απορίες, δημοσιεύω δύο πρωτοσέλιδα της εφημερίδας Goal!

goal protoselida

Το πρωτοσέλιδο είναι, μετά το Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, την 1η Μαρτίου 2010. Τότε η πλευρά Βαρδινογιάννη μίλησε για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους ακόμη και... 40 εκατ. ευρώ και ο Ανδρέας Βγενόπουλος την επομένη ευχήθηκε να το κάνει...

Ο διάλογος που δημοσίευσε η εφημερίδα Goal:
ΠΑΤΕΡΑΣ: Εγώ είπα αρχικά για τα 15 εκατ. ευρώ γιατί δεν θέλω να δεσμεύσω το νέο πρόεδρο. Το τι θα κάνει ο νέος πρόεδρος, όποιος κι αν είναι, είναι άλλη κουβέντα. Μπορεί εγώ να μη χρειαστώ ούτε ένα ευρώ, μπορεί κάποιος άλλος να θέλει να αλλάξει τον προπονητή, τον τεχνικό διευθυντή και να φέρει 10 παίκτες διαφορετικούς στην ομάδα και να χρειαστούν 50 εκατ. ευρώ. 0 Γιάννης είναι σύμφωνος να γίνει μεγαλύτερη αύξηση;
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Εχω μιλήσει μαζί του και μου είπε ότι συμφωνεί είτε είναι 15, είτε 30, είτε 40 εκατ. ευρώ .

Συμπτωματικά μετά από αυτή τη δέσμευση, ο Παναθηναϊκός διαλύθηκε και η πολυμετοχικότητα πήγε περίπατο...

Καταραμένες συμπτώσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!