Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Καλλονός στο παγωμένο Ο.Α.Κ.Α!!!

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε ως φιλοξενούμενος της Καλλονής στο ΟΑΚΑ και πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, ίσως την καλύτερη φετινή του, έφτασε στη νίκη με το εντυπωσιακό 4-0.

Αφήνοντας πίσω του το κακό πρόσωπο της Ριζούπολης, το «τριφύλλι» παρουσιάστηκε αυτή τη φορά όπως το θέλουν οι οπαδοί του και πήρε πεντακάθαρα τους τρεις βαθμούς κόντρα στο συγκρότημα από τη Μυτιλήνη, που υστέρησε φανερά.

Οι «πράσινοι» επέβαλαν από την αρχή τον ρυθμό τους στον αγώνα και επιχείρησαν να… στριμώξουν την Καλλονή στο δικό της μισό. Η τυπικά φιλοξενούμενη ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ανέλαβε την πρωτοβουλία, ενώ από την άλλη πλευρά, η Καλλονή ήταν εμφανές ότι είχε ως πρώτο στόχο να διατηρήσει το μηδέν παθητικό.

Ο Παναθηναϊκός, που πίεζε αρκετά ψηλά, κέρδισε τη μάχη του κέντρου και έπειτα από τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, άρχισε να ασκεί πίεση. Ο πολύ κινητικός Ζέκα ξεχώριζε στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ενώ μπροστά τόσο ο Καρέλης όσο και ο Μπεργκ αλλά και ο Αμπέιντ, έκαναν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους φέρνοντας σε δύσκολη θέση τους αντίπαλους αμυντικούς.

Μετά την ολοκλήρωση του εικοσάλεπτου, το «τριφύλλι» άρχισε να προσεγγίζει απειλητικά την περιοχή του Χογκ και να δημιουργεί ευκαιρίες. Σε μία από αυτές, στο 29’, ο Παναθηναϊκός βρήκε δίχτυα με τον Πράνιτς, ο οποίος σκόραρε με πλασέ έπειτα από ασίστ του Μπεργκ.

Το τέρμα έδωσε ψυχολογική ώθηση στους «πράσινους», οι οποίοι συνέχισαν να αγωνίζονται με τον ίδιο πολύ καλό ρυθμό. Θα μπορούσαν, μάλιστα, μέσα σε πέντε λεπτά να έχουν διπλασιάσει το σκορ, όμως ο πολύ καλός τερματοφύλακας Χογκ κράτησε το 1-0 κερδίζοντας τις μονομαχίες απέναντι στον Καρέλη (32’) και τον Ζέκα (34’).

Ωστόσο, δεν ήταν σε θέση να αντιδράσει και στο 43’ όταν ο Ζέκα βρήκε με υπέροχη κάθετη μπαλιά τον Μπεργκ και ο Σουηδός με λόμπα, ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 2-0, θέτοντας στέρεες βάσεις για την κατάκτηση των τριών πόντων.

Στην αντίπερα όχθη, η Καλλονή σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, δεν έδειχνε ικανή να αντιδράσει και να σταματήσει τις κατά κύματα επιθέσεις του Παναθηναϊκού. Οι παίκτες της δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα και να βγουν μπροστά με προϋποθέσεις, ενώ είναι χαρακτηριστικό απείλησαν μόνο στο 15’ με μακρινό σουτ του Λεοζίνιο.

Αντίθετα, στην επανάληψη, η ομάδα του Ματζουράκη εμφανίστηκε σαφέστατα βελτιωμένη και με κινητήριο μοχλό τον Λεοζίνιο, έβαλε δύσκολα στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Ο δαιμόνιος Βραζιλιάνος αναστάτωσε τα μετόπισθεν του «τριφυλλιού» και… άγγιξε το γκολ στο 58’ αλλά δίχως επιτυχία.

Και αφού ο Λεοζίνιο δεν κατάφερε να δώσει νέο ενδιαφέρον στο ματς, λίγο αργότερα (στο 67’) ο Πράνιτς με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, ουσιαστικά «σφράγισε» τη νίκη του Παναθηναϊκού. Ο Κροάτης με ωραίο σουτ νίκησε τον Χογκ, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 και κατέστησε διαδικαστικά τα λεπτά που απέμεναν ως τη λήξη της συνάντησης.

Παράλληλα, το τέρμα αυτό έβαλε τέλος και στο κακό διάστημα της ομάδας της Αθήνας, η οποία στο πρώτο εικοσάλεπτο της επανάληψης δεν πατούσε καλά στον αγωνιστικό χώρο, είχε οπισθοχωρήσει και είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο από την Καλλονή.

Πάντως, μετά το 3-0, οι νησιώτες αντιλήφθηκαν πως η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη και οι προσπάθειές τους ατόνησαν. Τα πράγματα, όμως, έγιναν χειρότερα για την Καλλονή καθώς στο 84’ «έχασε» και τον Μαρσέλο, αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα μετά από διαπληκτισμό με τον Κουτρουμπή, ενώ στο 92’ η εστία της παραβιάστηκε για τέταρτη φορά από τον Αμπέιντ, που με πλασέ (έπειτα από ασίστ του Κλωναρίδη) διαμόρφωσε το θετικό αποτέλεσμα.

Κίτρινες κάρτες: 16’ Μαρσέλο, 27 Λεάντρο, 84’ Χωριανόπουλος – 19’ Ζέκα

Κίτρινες κάρτες: 83’ Μαρσέλο (δεύτερη κίτρινη)

ΚΑΛΛΟΝΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Χογκ, Λεάντρο, Αναστασιάδης, Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Μαρσέλο, Φαρία (74’ Γάλας), Γιόναν (74’ Χουανλού), Λεοζίνιο, Μανούσος (57’ Βαλιός), Καζάκης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος (71’ Μαρινάκης), Μέντες, Μπεργκ (75’ Κλωναρίδης), Καρέλης, Αμπέιντ, Γκονζάλες (80’ Χουχούμης), Σίλντενφελντ, Πράνιτς, Ζέκα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!