Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Το Έκτο Πρωτάθλημα του Εξάστερου!

Το "ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ DEVOTION" κάνει ένα καταπράσινο flash-back και σας θυμίζει τα 33 Πρωταθλήματα Ελλάδος που έχει κατακτήσει ο Εξάστερος μέχρι τα επόμενα που θα έρθουν και θα κοσμούν την Τροπαιοθήκη του Αυτοκράτορα του Μπάσκετ!

Η επιστροφή στους τίτλους έγινε το 1961. Στο τοπικό πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τη δεύτερη θέση (πρωταθλήτρια ήταν η ΑΕΚ με τους «πράσινους» να μετράνε 15 νίκες και 3 ήττες), αλλά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατέκτησε τον τίτλο με 6-1 (447-388). Ο ανταγωνισμός ήταν έντονος και τρεις ομάδες ισοβάθμισαν στην κορυφή: Παναθηναϊκός, Σπόρτιγκ και Ηρακλής. Οι αγώνες μπαράζ για τον πρωταθλητή ορίστηκε να γίνουν στην Αθήνα. Ο Ηρακλής αρνήθηκε να αγωνιστεί. Ο Παναθηναϊκός στις 11 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο του Πανελληνίου, επιβλήθηκε 57-52 (29-20 ημίχρ.) του Σπόρτιγκ και κατέκτησε τον τίτλο.

Η σύνθεση της πρωταθλήτριας ομάδας: Π. Κουκόπουλος, Μακρίδης, Γ. Λιάμης, Π. Παναγιωταράκος, Γ. Ζάννος, Μανδηλάρης, Κ. Πολίτης, Κουτσούκος, Τ. Παπακωνσταντόπουλος, Νάκιος, Κατσικίδης, Σιτζάκης, Δέδες.

Πανελλήνιο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης ανδρών 1960-1961

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!