Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Δεν βλεπόταν, αλλά «χαμογέλασε»

Με γκολ του Αμπέντ στο 40' ο Παναθηναϊκός κέρδισε 1-0 τον Πλατανιά στη Λεωφόρο για την 21η αγωνιστική της Super League

Με κορυφαίους τους Αμπεντ και Καπίνο ο Παναθηναϊκός κατάφερε για πρώτη φορά φέτος να κερδίσει τρίτο διαδοχικό παιχνίδι. Ο Πλατανιάς ήταν καλύτερος στο α' μέρος και είχε τρεις κλασικές ευκαιρίες για να προηγηθεί, αλλά ο Καπίνο ήταν πάλι σε εξαιρετική μέρα και κράτησε απαραβίαστη την εστία του.

 Τη σκυτάλη από τον νεαρό τερματοφύλακα πήρε ο Αμπέντ, που στο 40' άνοιξε το σκορ, γράφοντας το 1-0, που αποδείχθηκε αρκετό. Κι αυτό καθώς στην επανάληψη οι παίκτες του Αναστασίου βελτιώθηκαν αμυντικά και δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να απειλήσουν. Με το τρίποντο αυτό ο Παναθηναϊκός παραμένει ένα βαθμό πίσω από τον Ατρόμητο (έξι από τον ΠΑΟΚ), ενώ οι κρητικοί παραμένουν στο όριο της επικίνδυνης ζώνης.

Μπορεί ο Πλατανιάς να είχε τις ευκαιρίες στο α' μέρος, αλλά ο Παναθηναϊκος είχε την ουσία και πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα, σκοράροντας στη μοναδική του καλή φάση. Οι κρητικοί εγκλώβισαν τους πράσινους, που δεν είχαν καλή κυκλοφορία και δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Ο Αναστασίου μάλιστα αναγκάστηκε να αλλάξει τον ρόμβο σε 4-2-3-1 μετά το μισάωρο, ωστόσο αυτή η κίνηση δεν ήταν αρκετή για να αλλάξει η εικόνα της ομάδας του.

Ηταν αρκετή όμως για να μπερδέψει τους φιλοξενούμενους, που στο 40' έχασαν τα μαρκαρίσματα και μετά από πλαγιοκόπηση του Κλωναρίδη και λάθος αντίδραση του Γεωργαλίδη έδωσαν τη δυνατότητα στον Αμπέντ να ανοίξει το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα. Νωρίτερα ο Πλατανιάς είχε δύο κλασικές ευκαιρίες με τον Τόρες και μία στη συνέχεια με τον Κάταϊ, τις οποίες σταμάτησε ο Καπίνο με σωτήριες επεμβάσεις.

Παρά το προβάδισμά του ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε το ίδιο νευρικός και στην επανάληψη, κάνοντας πολλά αβίαστα λάθη. Ο Κλωναρίδης είχε μία καλή στιγμή στο 50' και οι πράσινοι έδειχναν πιο επικίνδυνοι όταν πλησίαζαν την αντίπαλη περιοχή, αλλά την πρωτοβουλία την είχε ο Πλατανιάς, που έψαχνε την ισοφάριση. Δεν μπορούσε ωστόσο να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να απειλήσει, όπως έκανε στο α' μέρος.

Ουσιαστικά στο β' μέρος οι πράσινοι έδωσαν χώρο στους κρητικούς και με σωστή αμυντική λειτουργία είχαν ως πρώτο μέλημα να κρατήσουν το προβάδισμα και το τρίποντο. Η τακτική αυτή ήταν αποτελεσματική, καθώς ήλεγχαν καλύτερα το ματς και αν ήταν πιο εύστοχοι θα μπορούσαν να διευρύνουν το σκορ. Ο Αμπέντ όμως στο 80' και το 83' έχασε σημαντικές ευκαιρίες, ενώ ο Πλατανιάς έπαιξε στα τελευταία λεπτά με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Βλαχοδήμου. Παρ' όλα αυτά το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος και ο Παναθηναϊκός σημείωσε την τρίτη του σερί νίκη.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Μαρινάκης (68’ Κουτρουμπής), Νάνο, Μαρινάκης, Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης, Ζέκα, Λαγός (57’ Μπαϊράμι), Αμπέντ, Πράνιτς, Κλωναρίδης (73’ Καρέλης), Μπεργκ.

Πλατανιάς (Νίκος Αναστόπουλος): Γεωργαλλίδης, Ινκούμ, Φερνάντες, Φαΐσκα, Αγκιλέρα, Τετέ, Γουνδουλάκης (85’ Σιαλμάς), Καζναφέρης (78’ Σιώπης), Βλαχοδήμος, Τόρες, Κάταϊ (71’ Μπέλιτς).

source ©

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!