Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Η γενιά του «δήθεν» και ο «δήθεν» πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος!

 Είναι εκνευριστική η συνωμοταξία του «δήθεν». Στην Ελλάδα η γενιά μου, αυτή των 30+, μεγάλωσε στη… δηθενιά. Δήθεν άνετοι στα οικονομικά ξοδεύαμε χρήματα από δάνεια για να κάνουμε το κέφι μας ή των γονιών μας που ήταν επίσης δανεικά ή πληρωνόμασταν αδρά από επιχειρήσεις που δεν έβγαζαν κέρδη αλλά τα αφεντικά είχαν άκρες με τράπεζες και έπαιρναν δάνεια στα δάνεια. Δήθεν λυμένα όλα μας τα προβλήματα, τα οποία απλά βάζαμε κάτω από το χαλάκι της οικονομικής ευμάρειας (λέμε τώρα). Δήθεν πολιτικοποιημένοι αλλά στην ουσία απλά κομματόσκυλα ως καλοί βολεμένοι στο δημόσιο ή γιατί κάποιος πολιτικάντης μας είχε τάξει κάτι. Δήθεν ευαισθητοποιημένοι για τη φτώχεια στην Αφρική, για τον αγώνα των Παλαιστίνιων, για τον αραβικό κόσμο που πάλευε να βρει το δίκιο του, για τη Γιουγκοσλαβία που σπαράσονταν αλλά στην ουσία απλά χαρούμενοι που καίγονταν η γειτονιά αλλά (κούνια που μας κούναγε) όχι εμείς. 
 
Μέσα σε όλο αυτό το «δήθεν» μου γεννήθηκε η αλλεργία για παρόμοιες συμπεριφορές. Την περασμένη εβδομάδα συνέβησαν τόσα ποδοσφαιρικά «δήθεν» που με αηδίασαν ακόμα περισσότερο. Ο Γιάννης Αλαφούζος μετά από ένα χρόνο γεμάτο διώξεις για σχόλιά του στο Twitter, βρήκε έναν άλλο τρόπο να εκφράζει την αντίθεσή του σε όσα θεωρεί κακώς κείμενα του ποδοσφαίρου μας: μέσω του ομίλου «ΣΚΑΪ». Δικός του είναι, αυτός πληρώνει, ας κάνει ό,τι θέλει. Ήρθε η Nova να βγάλει μια ανακοίνωση κατά του ΣΚΑΪ με υπονοούμενα για τον Παναθηναϊκό. Και δήθεν ενοχλημένη από τις δήθεν φοβερές και τρομερές παραβάσεις των όρων της σύμβασης με τον Παναθηναϊκό, του μπλόκαρε το 1 εκατ. ευρώ. Η πραγματικότητα βέβαια είναι άλλη: στο συνδρομητικό δεν συγχώρησαν στο Τριφύλλι την εναντίωσή του στην επέκταση συμφωνίας με τη Σούπερ Λίγκα.

Ήρθε μετά ο «ΣΚΑΪ» να απαντήσει με ανακοίνωση ότι δήθεν δεν έχει καμία σχέση ο Παναθηναϊκός και δεν πρέπει να εμπλέκεται. Την αλήθεια την ξέρουμε όλοι: αποφασίζει ο ίδιος άνθρωπος και στα δύο (ναι, ξέρω ο Παναθηναϊκός δεν διοικείται από τον Αλαφούζο αλλά από την «Παναθηναϊκή Συμμαχία»…).

Μέσω «ΣΚΑΪ» πάλι υπήρξε πολεμική κατά του διαιτητή του αγώνα με τη Βέροια, του Μήτσιου, πριν καν σφυρίξει με επίκληση μια διακοπή αγώνα του Παναθηναϊκού πέρυσι. Μόνο που … ξέχασαν ότι ο Μήτσιος είχε σφυρίξει έξι ματς του Παναθηναϊκού με ισάριθμες νίκες για το Τριφύλλι και δίχως διαιτητικά παράπονα.

Ακολούθησε η ΚΕΔ/ΕΠΟ η οποία έβγαλε μια ανακοίνωση πεζοδρομίου κατά του Αλαφούζου δήθεν θιγμένη. Ενώ στην πραγματικότητα ξέρουμε όλοι μας ότι ο βυθός είναι ελεγχόμενος από τα χονδριχθή. Και ήρθε η Βέροια να βγάλει ανακοίνωση – καρμπόν αφαιρώντας μιάμιση πρόταση και αλλάζοντας τα υστερόγραφα, δήθεν ανεξάρτητη. Στην πραγματικότητα δημιούργησε δεδικασμένο copy – paste non paper.

Φτάνοντας στο ματς Παναθηναϊκός – Βέροια υπήρξε δήθεν σφαγή του Τριφυλλιού. Από το 3ο λεπτό όταν ξεσηκώθηκε πρώτη φορά η Λεωφόρος έως το 25ο που άρχισαν να χτυπούν κάποιοι το πλεξιγκλάς του πάγκου της Βέροιας. Με αποκορύφωμα την ισοφάριση της Βέροιας που μετά από 53,5 ριπλέι οι κριτικοί διαιτησίας έλεγαν το Σάββατο «είναι οφσάιντ» και την Κυριακή «δεν είναι», ο ένας επικαλούνταν παλαιό κανονισμό και ο άλλος τροποποίησή του κτλ.

Αποδόθηκε στη σφαγή η ισοπαλία του Παναθηναϊκού από τους διοικούντες. Με άλλα λόγια το Τριφύλλι έπαιξε πολύ καλά, τα πήγε περίφημα και το μόνο που δεν πήγε καλά ήταν η διαιτησία.
Την Κυριακή στη Λιβαδειά έγιναν επεισόδια μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και της αστυνομίας. Στο ίδιο γήπεδο που προ διετίας είχαν γίνει επεισόδια από οπαδούς του Παναθηναϊκού. Τα χθεσινά δεν προβλήθηκαν παρά στο 10% των ΜΜΕ. Τα προ διετίας προβλήθηκαν στο 90% των ΜΜΕ. Για τα χθεσινά δεν έχει ανοίξει ρουθούνι. Για τα προ διετίας ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με ματς κεκλεισμένων των θυρών (αυτό με τον ΠΑΟΚ), στην κρισιμότερη καμπή της μάχης για τον τίτλο -και συμπτωματικά ή όχι- το έχασε.

Το πρωί της Κυριακής τέσσερις οπαδοί του Παναθηναϊκού «την έπεσαν» στον Νίκο Νταμπίζα. Εξεπλάγησαν -δήθεν- όλοι. Ξεχνώντας τις προειδοποιήσεις που είχε λάβει ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος πριν από περίπου 3,5 μήνες. Ευθείες προειδοποιήσεις.

Μετά από όλα αυτά το μόνο που με χαροποιεί είναι ότι δέχθηκα μηνύματα ανθρώπων που «χαλάστηκαν» εξίσου με την επιδημία του «δήθεν». Και κατάλαβα ότι τελικά η γενιά μου μπορεί να μεγάλωσε με μπόλικο «δήθεν» αλλά τουλάχιστον όταν δέχθηκε τα χαστούκια της, συνήρθε και άρχισε να αναπτύσει αντισώματα. Αν και ξέρω ότι οι περισσότεροι έχουν συνηθίσει σε όλα αυτά τόσο που θεωρούν ότι είναι και πραγματικά. Οπότε μπαίνουν στη λογική να… φωνάξουν στους αντιφρονούντες «σκάσε και κολύμπα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!