Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ο ερασιτέχνης (που δεν έχει ρευστό) δίνει χρήματα στην ΠΑΕ;

 Λεφτά του είναι, ό,τι θέλει τα κάνει. Δεν μπορώ όμως να μη μείνω με το στόμα ανοιχτό στο άκουσμα της είδησης-διασταυρωμένης πληροφορίας ότι ο Αχιλλέας Μαρκόπουλος (πρόεδρος του καταρρέοντος ερασιτέχνη Παναθηναϊκού) προτίθεται να ενισχύσει την ΠΑΕ με πενταψήφιο (έστω) νούμερο στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Τιμή και δόξα στον άνθρωπο που κρατάει μόνος (ή κατά το πλείστον μόνος) εν ζωή τη μάνα του λόχου (που στην πραγματικότητα είναι κλινικά νεκρή), αλλά ειλικρινά ,αναλογιζόμενος τα τεράστια οικονομικά προβλήματα του Π.Α.Ο. δεν μπορώ να κατανοήσω πως πήρε την απόφαση να βάλει το χέρι στην τσέπη για κάτι που δεν ανήκει στον οίκο του (με την πολύ στενή, αλλά λογική ερμηνεία του... «οίκου»).

Την κίνηση αυτή μπορούμε να την διαβάσουμε με δυο τρόπους:

1)      Αγαπάει τόσο πολύ τον Παναθηναϊκό που δεν αντέχει να βλέπει τον εκπρόσωπο του μαζικότερου των σπορ να διασύρεται οικονομικώς και αγωνιστικώς. Άρα κάνει την καρδιά του πέτρα και συνδράμει από το υστέρημα του (και του ερασιτέχνη).
2)      Η ματαιοδοξία κάθε παράγοντα είναι να έχει συμμετοχή στην ανάσταση μιας ιστορικής ΠΑΕ και να μείνει το όνομά του γραμμένο με χρυσά γράμματα στο βιβλίο ευεργετών του Παναθηναϊκού. Έτσι κι ο κύριος Αχιλλέας πήρε τη μεγάλη απόφαση να βάλει τον πενταψήφιο οβολό του.

Διαλέξτε όποια εκδοχή θέλετε. Πάντως από τα τμήματα του ερασιτέχνη ,που έχουν αθλητές οι οποίοι λιμοκτονούν, δεν περισσεύουν ούτε 10,000 ευρώ. επομένως, θα ήταν πιο λογικό το όποιο ποσόν να πάει από τον πρόεδρο στα του οίκου του, τον οποίο καλό θα είναι να διοικεί αποκρούοντας τις όποιες πιέσεις μπορεί να δέχεται για να λειτουργήσει ο ερασιτέχνης ως δούρειος ίππος για τις όποιες φιλοδοξίες οποιουδήποτε για την ΠΑΕ. Αυτή η πλάκα πρέπει να τελειώνει.

Τον χριστιανό τον τραβάει ο ένας από δω, τον τραβάει ο άλλος από κει, θα τον σκάσουν στο τέλος. Κάποια στιγμή όμως πρέπει κι ο ίδιος να μάθει να αποκρούει τις προ-σ-κλήσεις και να ασχοληθεί αποκλειστικά με τα τμήματά του που έχουν... και τι δεν έχουν!

Αν ρωτάτε την άποψή μου για τις δυο εκδοχές που σας παρέθεσα (συν την τρίτη των ασφυκτικών πιέσεων από διάφορους... καλούς και φιλόδοξους ανθρώπους), θα σας πω ότι κάθε μια έχει να συνεισφέρει ένα ποσοστό στην αλήθεια και την ερμηνεία της κίνησης που όλα δείχνουν ότι θα κάνει ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

Συχνά τον λυπάμαι με δαύτους που ‘χει μπλέξει εντός κι εκτός ερασιτέχνη. Από την άλλη όμως αδυνατώ να εξηγήσω την αδυναμία του και την έλλειψη πυγμής για να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο. Εκτός κι αν δεν αντιλαμβάνεται η δεξιά τι ποιεί η αριστερά του. Δεν το αποκλείω κιόλας.

Πάντως, λεφτά του είναι ό,τι θέλει τα κάνει. Τους βάζει φωτιά και τα καίει βρε αδελφέ...

Υ.Γ: Γούστο θα 'χει τώρα ο ερασιτέχνης να παραιτηθεί κι από τα λεφτά που δικαιούται λαμβάνειν από την ΠΑΕ... Σκεφτείτε πόσο έχει μικρύνει ο Παναθηναϊκός που αντί να ενισχύεται ο ερασιτέχνης από την ΠΑΕ γίνεται το αντίστροφο. Σα να ζητούσε ο Μαρινάκης λεφτά από τον Κουντούρη. Φυσικά εκεί τον νοικοκύρεψαν τον ερασιτέχνη. Με την ενίσχυση και την επίβλεψη της ΠΑΕ και του προέδρου της προσωπικά. Λεπτομέρειες θα μου πείτε...


πηγή:www.pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!