Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Εξάστερος: Τελ Αβίβ μέσω... Κηφισιάς

 Ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται απόψε στο «Ζηρίνειο» κόντρα στην Νέα Κηφισιά και θέλει να μπει σε… τροχιά, αφήνοντας πίσω του τραυματισμούς και κούραση.

Το ξεκίνημα της σεζόν δεν ήταν το επιθυμητό. Δεν ήταν το αναμενόμενο για τον Παναθηναϊκό. Και αν η ήττα στο ντέρμπι των «αιωνίων», στην πρεμιέρα της Α1, η νέα ήττα εκτός προγράμματος στην Ευρωλίγκα ήρθε να επιβεβαιώσει την περίοδο… ντεφορμαρίσματος της ομάδας του Αργύρη Πεδουλάκη.

Στο παιχνίδι της Κρήτης απέναντι στην Λοκομοτίβ Κούμπαν ο Έλληνας τεχνικός είδε τους παίκτες του να μην μπορούν να βρουν ρυθμό και είναι χαρακτηριστικό πως κάποιοι δεν έχουν καταφέρει ακόμα να βρουν τον πραγματικό τους εαυτό. Θέλετε το… πρώιμο της σεζόν, θέλετε τα συνεχόμενα ταξίδια, ή οι συχνοί τραυματισμοί, δεν έχουν αφήσει τον Παναθηναϊκό να παίξει το μπάσκετ που μπορεί.

Αυτά όμως είναι δικαιολογίες και οι «πράσινοι» δεν έχουν μάθει να στέκονται σε αυτές. Οι «πράσινοι» δεν έχουν μάθει να… ψάχνουν για δικαιολογίες. Και για τον λόγο αυτό απόψε ο Παναθηναϊκός είναι αποφασισμένος να μπει και πάλι στον δρόμο των επιτυχιών. 

Οι νταμπλούχοι αγωνίζονται στο «Ζηρίνειο» κόντρα στην Νέα Κηφισιά (21:30, Novasports 2) και θέλουν να… ξεμπουκώσουν. Να βρουν ρυθμό, να κάνουν ένα εύκολο και επιβλητικό «διπλό» και να πάνε με... φόρα στο Τελ Αβίβ. 

Οι δηλώσεις των προπονητών και των παικτών:

Ηλίας Παπαθεοδώρου (ΑΕΝΚ ΔΗΜΟΥΛΑΣ): «Παίζουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι αυτή την αγωνιστική με τον Παναθηναϊκό. Για εμάς είναι πάρα πολύ τιμητικό το γεγονός ότι έρχεται στην έδρα μας να αγωνιστεί ο πρωταθλητής και κυπελλούχος Ελλάδας και ίσως η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης την τελευταία δεκαπενταετία.

Αγωνιστικά έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που είναι σε άλλο επίπεδο από το δικό μας. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να βελτιώσουμε την απόδοση μας σε σχέση με το ματς με τον Πανιώνιο και από εκεί και πέρα να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι αυτό που για όλη την πόλη της Κηφισιάς θα είναι μια γιορτή!»

Δημήτρης Μενουδάκος (ΑΕΝΚ ΔΗΜΟΥΛΑΣ): «Για εμάς τους αθλητές αλλά και για όλη την Κηφισιά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι ένας ματς γιορτή. Ξέρουμε ποια είναι η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων και δεν πετάμε στα σύννεφα, όμως ένα τέτοιο παιχνίδι μπορεί να αποτελέσει παιχνίδι συλλογής εμπειριών για εμάς και φυσικά να το δούμε σαν μια πολύ δυνατή προετοιμασία για τα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν στο πρόγραμμα μας και τα οποία είναι πολύ σημαντικά για το μέλλον μας.»

Γιώργος Βόβορας (Παναθηναϊκός): «Προερχόμαστε από μια ήττα στην Ευρωλίγκα που μας ενόχλησε πολύ και θέλουμε αρχής γενομένης από το επόμενο παιχνίδι, να αντιδράσουμε και η ομάδα να δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο. Υπάρχει κόπωση από τα συνεχόμενα παιχνίδια  και σίγουρα μας επηρέασε στο τελευταίο παιχνίδι, αλλά δεν θα σταθούμε εκεί. Κοιτάμε πια τον αγώνα με την ΑΕ Νέας Κηφισιάς. Είναι νεοφώτιστη ομάδα μεν, αλλά έχει ένα πολύ καλό ρόστερ, με έμπειρους Έλληνες παίκτες που ξέρουν την κατηγορία και ξένους παίκτες που είναι αθλητικοί. Θέλουμε να παρουσιαστούμε βελτιωμένοι σε αυτό το παιχνίδι και να κοιτάξουμε τη συνέχεια».

Ραμέλ Κάρι (Παναθηναϊκός): «Επιστρέφουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα και θα πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας στον αγώνα που έχουμε μπροστά μας και μόνο. Σε κανέναν δεν άρεσε η ήττα στην Κρήτη, αλλά δεν υπάρχουν τα περιθώρια για να σταθούμε εκεί, αφού οι αγώνες είναι συνεχόμενοι. Αντιμετωπίζουμε τη Νέα Κηφισιά και αυτό που θέλουμε όλοι είναι να παρουσιαστούμε καλύτεροι στο παρκέ, να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο και να συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!