Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Η Κύπρος είναι πράσινη, Παναθηναϊκέ

  Άσχημη ήττα δέχτηκε στο Βίλνιους ο πρωταθλητής Ελλάδας Παναθηναϊκός από τη Λιέτουβος Ρίτας στην παράταση 84-83. Μπορεί στο τέλος της κανονικής διάρκειας ο Παναθηναϊκός να θεωρείται λίγο τυχερός αφού ο Διαμαντιδης με τρίποντο έκανε το 74-74 για να πάρει το παιχνίδι στην παράταση, όμως πριν από αυτό το τρίποντο οι Λιθουανοί είχαν αστοχήσει σε τρεις βολές και δεν καθάρισαν τη νίκη. Στην παράταση οι ομάδες πήγαν χέρι-χέρι και χρειάστηκε ένα σουτ του Σειμπούτις στα 5” για να αναδειχθεί νικήτρια η Λιέτουβος Ρίτας.
Πάρα πολύ καλός ήταν ο Μπατίστ με 12 πόντους σε 12 λεπτά. Επίσης ξεχώρισαν οι Μασιούλις και Κάρι με 13 και 12 πόντους αντίστοιχα.
Στην ελληνική Α1 ο Παναθηναϊκός είχε παιχνίδι προπόνησης στο ΟΑΚΑ με τον Πανελευσινιακό. Επικράτησε 74-35 με κορυφαίο τον Γιάνκοβιτς με 11 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Το αποψινό παιχνίδι θα διεξαχθεί στη Λευκωσία μετά από συμφωνία της πράσινης ΚΑΕ για τα δύο πρώτα εντός έδρας παιχνίδια του ΠΑΟ. Έτσι ενώ κανονικά θα έπαιζε στο ΟΑΚΑ κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της τιμωρίας από τα περσινά παιχνίδια των πλέι οφ με την Μπαρτσελόνα, θα δώσει το ματς με τη Λαμποράλ στην Κύπρο και το παιχνίδι με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Ο Μάικ Μπράμος που είχε πρόβλημα τραυματισμού αναμένεται να είναι παρών στο αποψινό παιχνίδι.

Είναι πάρα πολύ νωρίς για να πούμε ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται επιτακτικά τη νίκη επί της Λαμποράλ λόγω της ήττας από τη Λιέτουβος Ρίτας. Όμως είναι στο DNA των πρωταθλητών Ελλάδας να αντιδρούν σε τέτοιες ήττες. Και απόψε στη Λευκωσία οι συνθήκες είναι ιδανικές για την πρώτη νίκη των πράσινων. Οι απουσίες που έχει η Λαμποράλ είναι πάρα πολύ σημαντικές και οι εναπομείναντες θα έχουν μεγάλα προβλήματα με την άμυνα του ΠΑΟ. Ευκαιρία επίσης για τον ΠΑΟ είναι να σκοράρει πάρα πολύ εναντίον στην απαράδεκτη άμυνα των Βάσκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!