Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Οι δηλώσεις Αλαφούζου και Γιαννακόπουλου μετα την πρώτη συνάντηση!

Οι δηλώσεις του Γιάννη Αλαφούζου σχετικά με τον ενδιαφέρον του Δ. Γιαννακόπουλου!!!

 Μετά την συνάντηση με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο Γιάννης Αλαφούζος παρέθεσε συνέντευξη Τύπου, σχετικά με την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ.

«Ο κύριος Γιαννακόπουλος επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον να επενδύσει με κάποιο ξένο επενδυτή στην ΠΑΕ. Το ποσό που θέλει να επενδύσει μαζί με τον ξένο επενδυτή που έχει μαζί του είναι σε λογικά πλαίσια» είπε αρχικά ο κ. Αλαφούζος.

Στην συνέχεια ο κ. Αλαφούζος τόνισε: «Είμαι ικανοποιημένος από αυτή την εξέλιξη γιατί εμφανίζεται η πιθανότητα να επενδύσει μία σημαντική οικογένεια που έχει προσφέρει πολλά. Η ΠΣ είναι θεματοφύλακας και ανέλαβε να διασώσει τον Παναθηναϊκό, κάτι που έχει καταφέρει. Ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί, η οικογένεια Γιαννακόπουλου μας στηρίζει και εμείς θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε».

Στη συνέχεια ο Γιάννης Αλαφούζος ρωτήθηκε αν η επόμενη μέρα της ΠΑΕ περιλαμβάνει και τον ίδιο, με τον ίδιο να απαντά: «Υπάρχει ένας ξένος επενδυτής. Για να τον έχει επιλέξει ο κ. Γιαννακόπουλος θα είναι καλός. Γνωρίζω περισσότερα απ” όσα σας λέω. Θα υπάρξει οικονομοτεχνικός έλεγχος χωρίς να έχουμε κάποιο χρονοδιάγραμμα. Περιμένουμε τις εξελίξεις. Είναι λογικό ο ξένος επενδυτής να θελήσει να έχει τον έλεγχο της ομάδας, εφόσον θα βάλει τα χρήματα του. Πάντως, δεν πρόκειται να αποκαλύψω κάτι άλλο».

Όσον αφορά τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ, ο κ. Αλαφούζος απάντησε: «Με το συνδρομητικό συμφωνήσαμε πριν λίγο καιρό, οπότε δεν μπορούμε να προεισπράξουμε. Είστε στο χώρο των μίντια και ξέρετε ότι συμβαίνει να προεισπράτονται έσοδα. Εμείς είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι και ευχαριστημένοι από την κατάσταση του Παναθηναϊκού. Έχουμε τη ΓΣ και θεωρώ σωστό να ενημερώσουμε πρώτα τα μέλη της ΓΣ και μετά τους υπόλοιπους».

Στη συνέχεια ο κ. Αλαφούζος ξεκαθάρισε ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι απόλυτα ενήμερος για την συγκεκριμένη συνέντευξη Τύπου: «Ρώτησα τον κ. Γιαννακόπουλο εάν ήθελε να παραστεί στη συνέντευξη Τύπου, αρνήθηκε ευγενικά. Ήταν συμπαθέστατος και έχω την αίσθηση ότι η ΠΑΕ απέκτησε ένα σοβαρό σύμμαχο που δεν είχαμε τόσο καιρό».

Σχετικά με το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης του Παναθηναϊκού κατά την διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, ο πρόεδρος της ΠΑΕ απάντησε: »Αυτή τη στιγμή δεν αισθανόμαστε ότι η ομάδα έχει ανάγκη από μεταγραφή. Ακολουθούμε το μοντέλο να προωθούμε νέους Έλληνες ποδοσφαιριστές με τη βοήθεια κάποιον έμπειρων. Βέβαια, εάν θελήσει ο νέος επενδυτής με τον κ. Γιαννακόπουλο να συνδράμουν σε μία μεταγραφή, θα το δούμε. Συζητήθηκε κάτι τέτοιο. Τώρα εάν αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς και θελήσουν μία νέα μεταγραφική πολιτική είναι άλλο θέμα».

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η συνέντευξη Τύπου ο κ. Αλαφούζος τόνισε:«Ο Παναθηναϊκός είναι ιδέα, όλοι είμαστε περαστικοί από αυτόν και τον υπηρετούμε. Εκτός από 2-3 ανθρώπους και τα 9.000 μέλη, κανένας άλλος δεν βοήθησε τον Παναθηναϊκό. Και είμαι χαρούμενος γιατί αυτή είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνεται σοβαρό ενδιαφέρον για τις μετοχές».

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου!!!


Ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για την υποβολή ενός πλάνου προς την πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου και της Παναθηναϊκής Συμμαχίας.

Λίγα λεπτά μετά την αναχώρησή του, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προχώρησε στην ακόλουθη γραπτή δήλωση:

«Σήμερα Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2013, στα Γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, πραγματοποιήθηκε μια εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ του κ.Αλαφούζου και εμένα, με επίκεντρο το καλό του Συλλόγου και μόνο.

Σκοπός της συζήτησης ήταν, να εκδηλώσω και επισήμως στον Πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, το ενδιαφέρον μου για ενεργό συμμετοχή στην προσπάθεια αναγέννησης της πράσινης ΠΑΕ.

Για αυτό και ζήτησα από τον κ. Αλαφούζο όλα τα απαραίτητα στοιχεία, οικονομικά και μη, προκειμένου να εξετάσω εάν και εφόσον υπάρχει γόνιμο έδαφος, ώστε να προχωρήσω αποφασιστικά και χωρίς δεύτερες σκέψεις, ύστερα βέβαια και από τη δική του σύμφωνη γνώμη.

Ο κ. Αλαφούζος συμφώνησε να μου αποστείλει το ταχύτερο δυνατόν όλα τα στοιχεία, προκειμένου να προβώ μαζί με τους συνεργάτες μου σε όλες τις απαραίτητες οικονομοτεχνικές μελέτες.

Με την ολοκλήρωση της μελέτης αυτών των στοιχείων, θα είμαι έτοιμος να ανακοινώσω στο φίλαθλο κόσμο του Παναθηναϊκού, εάν πέραν της προσφοράς της οικογένειας Γιαννακόπουλου στην ΚΑΕ, υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις προκειμένου να προβώ σε μια επίσης σημαντική επένδυση, στην ΠΑΕ αυτή τη φορά, με αποκλειστικό στόχο να δούμε τον Παναθηναϊκό πρωταγωνιστή εντός και εκτός Ελλάδας.

Κάθε άλλη λύση τη θεωρώ ημίμετρο και για αυτό όταν και εάν θα το αποφασίσω, θα αφιερωθώ ολοκληρωτικά στην ΠΑΕ, όπως κάναμε τόσα χρόνια και με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, με σκοπό να χτιστεί ακόμα μια δυναστεία, αυτή τη φορά ποδοσφαιρική!

Παρακαλώ όλες και όλους, φιλάθλους, παράγοντες και δημοσιογράφους, μέχρι τη στιγμή των επίσημων ανακοινώσεων, και με γνώμονα το καλό του Συλλόγου και μόνο, να χαμηλώσουν οι τόνοι.

Η συζήτηση για το μέλλον του Παναθηναϊκού δεν προσφέρεται για φιέστες ούτε εντυπωσιασμούς. Και αυτό θα ήταν το τελευταίο που θα επιθυμούσα στην παρούσα φάση. Αυτό που με ενδιαφέρει τόσο εμένα όσο και τον κ. Αλαφούζο, που ομολογουμένως έχει αναλάβει ένα αρκετά δύσκολο έργο, είναι το αύριο του Συλλόγου.

Για το αύριο του Παναθηναϊκού, με σοβαρότητα και συναίσθηση της πραγματικότητας, θα μιλήσουμε ξανά όταν παρθούν οι οριστικές αποφάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!