Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Βόλεϊ Γυναικών:Πράσινες Αμαζόνες έλιωσαν τις Απόγονες της Τρούμπας!

 Κατάθεση ψυχής στο κλειστό της Λεωφόρου στην… Κυψέλη! Στιγμές Τάφου του Ινδού… στιγμές ανεπανάληπτες με τον κόσμο να δίνει το ρυθμό σε ένα πραγματικά ρεσιτάλ κερκίδας που ενώθηκε με το πάθος και την αγωνιστικότητα των «πράσινων» κορίτσαρων του Γ. Ρούση, στο πέρασμά τους κατατρόπωσαν τον Ολυμπιακό την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος!
Ένα «δίποντο» υπερπολύτιμο ενόψει , μια νίκη επί του «αιώνιου» αντιπάλου με ιδιαίτερη σημασία. Η παρέα της Μυλωνά χάλασε τις ορέξεις των φιλοξενούμενων, που ήρθαν στην Κυψέλη ως το απόλυτο φαβορί αλλά έφυγαν ηττημένες με 3-2 γιατί απλά οι «πράσινες» πίστεψαν στις δυνατότητές τους και έδωσαν τα πάντα στο τάραφλεξ για να κερδίσουν αυτό το ματς. 
Αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο ματς και έκανε το 1-0 αλλά όσο περνούσε η ώρα ο Παναθηναϊκός ανέβαζε στροφές, η ενέργεια του που έδινε ο κόσμος μετουσιωνόταν σε επιτυχημένες προσπάθειες και το 1-1 δεν άργησε να γίνει. Το τρίτο σετ ήταν για γερά νεύρα, ένα σετ το οποίο χάθηκε κυρίως από την απειρία των «πρασίνων» (25-27) και αυτό αποδεικνύεται στο εκπληκτικό come back και την ισοφάριση σε 2-2 σετ αλλά και στην τελική επικράτηση στο τάι μπρέικ, στο οποίο ο αντίπαλος από το 3-2 και μέχρι το 15-13 έβλεπε μόνο την πλάτη των «πρασίνων». 
Εξαιρετική η Βασιλαντωνάκη, η οποία ήταν και η πρώτη σκόρερ με 26π. ενώ εντυπωσιακή η Καββαδία με 14π. και επτά μπλοκ, σταθερή παρουσία και ήρεμη δύναμη η Μυλωνά, αν και το μπράβο πάει συνολικά σε όλα τα κορίτσια του Τριφυλλιού που έβαλαν η καθεμία ξεχωριστά το λιθαράκι της για αυτό το τεράστιο αποτέλεσμα. 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Ρούσης: «Στους οπαδούς μας»

Γ. Ρούσης (προπονητής): «Είναι μια μεγάλη νίκη που τη θέλαμε πάρα πολύ. Ξέραμε ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο και θέλαμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο που περνάει μια δύσκολη χρονιά. Όταν περιορίσαμε τα λάθη μας και πιέσαμε τον Ολυμπιακό στο σερβίς, οδηγώντας τον να παίξει με ψηλές μπάλες πάνω στο δικό μας μπλοκ, καταφέραμε και γυρίσαμε το παιχνίδι. Στο τρίτο σετ μίλησε η εμπειρία του Ολυμπιακού σε συνδυασμό με την δική μας απειρία. Παρόλα αυτά τα κορίτσια το ξεπέρασαν και φτάσαμε στη νίκη. Η νίκη σημαίνει δύο βαθμοί για εμάς, και τεράστια σημασία στην ψυχολογία μας, αλλά δεν θα μείνουμε εκεί πρέπει πρώτα να εξασφαλίσουμε και μαθηματικά την παραμονή μας για να μιλήσουμε για κάτι άλλο. Φυσικά, την αφιερώνω στους οπαδούς μας».

Βασιλαντωνάκη: «Φανταστικός κόσμος»

Ανθή Βασιλαντωνάκη (διαγώνιος): «Όλες μας θέλαμε να παίξουμε δυνατά και καλά σε αυτό το ματς και το καταφέραμε. Πιστεύω ότι πήραμε τα πάνω μας και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Τίποτα δεν θα ήταν ίδιο χωρίς την στήριξη του κόσμου που σήμερα ήταν φανταστικός».

Νούσια: «Δώρο στον κόσμο»

Αποστολία Νούσια (ακραία): «Δεν το περιμέναμε. Είχαμε μεγάλη υπομονή στο παιχνίδι μας και πήραμε τη νίκη. Μπράβο, μπράβο σε όλες μας. Ευχαριστούμε τον κόσμο μας που μας στήριξε. Αυτό είναι το καλύτερο δώρο!» ενώ αποκάλυψε και τι είπε ο κόουτς πριν το ματς στα αποδυτήρια: «Μπείτε δυνατά, κάντε αυτά που σας λέω και δεν θα χάσετε». 

Τα σετ: 18-25, 25-19, 25-27, 25-21, 15-13

Παναθηναϊκός (Ρούσης): Κουντουρά 4 (1/3 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Ιχτιάρη 4 (1/4 επ., 3 μπλοκ), Βασιλαντωνάκη 26 (20/68 επ., 2 άσοι, 4 μπλοκ), Πέρεζ 7 (5/32 επ., 2 άσοι, 68% υπ.), Καββαδία 14 (7/10 επ., 7 μπλοκ), Νούσια 12 (11/33 επ., 1 μπλοκ, 55% υπ.), Μυλωνά (λ., 90% υπ.-30%αρ.), Μαλουσάρη, Σωτηρίου, Τσατσούρη 1, Λιάγκη 1.

Ολυμπιακός (Σωτήρχος): Κωνσταντίνου 11 (11/34 επ., 76% υπ.), Λούκοβιτς 13 (10/38 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Τρακς 12 (7/14 επ., 2 άσοι, 3 μπλοκ), Γιακουμή 14 (8/18 επ., 3 άσοι, 3 μπλοκ), Χριστοδούλου 7 (5/11 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Τένεβα 18 (15/38 επ., 3 μπλοκ, 71% υπ.), Κονόμι (λ., 66% υπ.-38%αρ.), Κοσμά 5 (5/16 επ., 71% υπ.), Τέζα.



πηγή:http://www.panathinaikos1908.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!