Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Εξάστερος:Συνταγή νίκης με... Κάρι

 Εμφανώς βελτιωμένοι οι πράσινοι σε σχέση με την αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ και έχοντας για κορυφαίο παίκτη τον Κάρι νίκησαν την Μακάμπι στον μικρό τελικό του Gomelsky Cup με 80-74.

Ο Παναθηναϊκός αφήνει το «Αλεξάντερ Γκομέλσκι Καπ» με τις καλύτερες των εντυπώσεων, αφού «έκλεισε» τις υποχρεώσεις του στην Ρωσία με τον εντυπωσιακότερο τρόπο. Μετά την άσχημη εμφάνιση και την βαριά ήττα στον αγώνα του Σαββάτου κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, οι «πράσινοι» σήμερα βρήκαν τον εαυτό τους. Επικράτησαν… ολοκληρωτικά της Μακάμπι με 74-80 και σίγουρα ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει αρκετούς λόγους για να είναι ευχαριστημένος. Σαφώς ο Έλληνας τεχνικός έχει λόγους να είναι ικανοποιημένος και από τα δύο ματς του Σαββατοκύριακου, μιας και έχει καταφέρει να βγάλει αρκετά και πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για την συνέχεια της προετοιμασίας. Μεγάλος πρωταγωνιστής δεν ήταν άλλος από τον Ραμέλ Κάρι ο οποίος… φόρτωσε για τα καλά το καλάθι των Ισραηλινών, την στιγμή που οι «πράσινοι» παρέδωσαν μαθήματα… άμυνας στην επανάληψη. 

Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού κόντρα στην Μακάμπι θύμιζε κάτι από το ξεκίνημα της πρώτης ημέρας του τουρνουά απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Οι «πράσινοι» μπήκαν πολύ καλά στον αγώνα με τον Αργύρη Πεδουλάκη, μάλιστα, να ξεκινάει στην πεντάδα τον Γάιο Σκορδίλη, ο οποίος στον αγώνα με τους Ρώσους δεν είχε πάρει χρόνο συμμετοχής. Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ μπορεί να τα πήγαν περίφημα στο πρώτο τρίλεπτο και να προηγήθηκαν με 7-2, όμως από εκεί και έπειτα ανέλαβε δράση ο Ραμέλ Κάρι ο οποίος συνδέθηκε μία και.. καλή με το καλάθι των Ισραηλινών. Με τον Αμερικάνο να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής και τον Διαμαντίδη να πετυχαίνει ένα ακόμα τρίποντο το σκορ έγινε 10-12 για τους «πράσινους». 

Ο Κάρι, όμως ήταν… ασταμάτητος και με νέο σουτ τριών πόντων «έγραψε» το 12-15. Ο Αργύρης Πεδουλάκης συνέχιζε τις δοκιμές, παίζοντας με τρεις κοντούς (Διαμαντίδη, Κάρι, Παππά), την στιγμή που ο Τζειςμ Γκιστ διαμόρφωνε το 15-19 στο 7’. Η Μακάμπι προσπάθησε να αλλάξει την κατάσταση με τον Ίνγκλις (21-19), αλλά ο Κάρι με 5 ακόμα πόντους έκανε το 21-24 με την λήξη της πρώτης περιόδου. Ανάλογη ήταν και η συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου με τον Παναθηναϊκό να έχει τα ηνία της αναμέτρησης. Το προβάδισμα στο σκορ μπορεί να άλλαζε συνεχώς χέρια, οι «πράσινοι» όμως έδειχναν ότι ήλεγχαν την εξέλιξη του ματς. Μάλιστα με μια εντυπωσιακή φάση, έπειτα από συνεργασία –σήμα κατατεθέν των Διαμαντίδη και Λάσμε, οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 28-31.

Κενά διαστήματα και πάλι
Στα υπολειπόμενα λεπτά (6) για την λήξη του ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός, όπως ακριβώς και στο ματς με την ΤΣΣΚΑ… χαλάρωσε αδικαιολόγητα. Η καλή κυκλοφορία της μπάλας… εξαφανίστηκε, η άμυνα χαλάρωσε και αποτέλεσμα ήταν η Μάκαμπι να αναλάβει τον έλεγχο. Με προσωπικά καλάθια από τον Σμιθ το σκορ έγινε 36-31στο 17’, αλλά ο Κάρι φρόντιζε να μην αφήνει την ομάδα του «Λαού» να ξεφύγει στο σκορ, 39-37. Ίνγκλις και Σμιθ όμως είχαν πάρει μπροστά και οδήγησαν την ομάδα τους στα αποδυτήρια προηγούμενη με 45-39.

«Πράσινο» σόου από τον Μπατίστ
Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να μην κάνει τίποτα… από ότι έκανε κόντρα στην ΤΣΣΚΑ στο ανάλογο διάστημα. Οι τυπικά γηπεδούχοι της Μακάμπι προηγήθηκαν με 46-39, αλλά με ένα σερί 0-7 οι παίκτες του Πεδουλάκη έφεραν το παιχνίδι στα ίσια και λίγο αργότερα με ένα ακόμα τρίποντο του Ραμέλ Κάρι ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά με 48-49. Από εκεί και έπειτα ανέλαβε δράση ο Μάικ Μπατίστ θυμίζοντας κάτι από τα… παλιά. Ο Αμερικάνος σέντερ του «τριφυλλιού» πήρε την σκυτάλη του σκοραρίσματος από τον Κάρι και με 8 προσωπικούς του πόντους έκανε το 48-57 και στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Μάικ Μπράμος με έμμεσο τρίποντο «έγραψε» το 48-60, ενώ η περίοδος έληξε στο 54-65.

 Είναι χαρακτηριστικό πως το επιμέρους σκορ στην τρίτη περίοδο ήταν 26-9 για τους «πράσινους». Στα τελευταία δέκα λεπτά οι παίκτες της Μακάμπι φάνηκαν ανήμποροι να αντιδράσουν και να αλλάξουν την κατάσταση του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε και με 14 πόντους, 56-70, αλλά η.. χαλάρωση των παικτών του Πεδουλάκη στην συνέχεια έδωσε το δικαίωμα στους Ισραηλινούς για ένα 4-0, ρίχνοντας έτσι την διαφορά κάτω από τους 10, 62-70. Στα τελευταία λεπτά και οι δύο ομάδες κατέβασαν ρυθμό, με τον μικρό τελικό να ολοκληρώνεται με σκορ 74-80.
Δεκάλεπτα: 21-24, 45-39, 54-65,74-80

Μακάμπι (Μπλατ): Ράις 4, Σμιθ 23(4), Ίνγκλς 13(2), Τάιους 5, Πνίνι 12(2), Οχαγιόν 4, Κοέν, Λάντενσμπεργκ 2, Σχορτσανίτης 11.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 10(2), Κάρι 27(5), Μπατίστ 10, Φώτσης 4, Λάσμε 4, Διαμαντίδης 10(2), Γκιστ 4, Παππάς 4, Ματσιούλις 6, Γιάνκοβιτς 1, Σκορδίλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!