Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Βωβός: «Ίσως να είναι καλύτερο για όλους, ΝΑ ΜΗΝ γίνει η Διπλή Ανάπλαση!»

 Η είδηση ότι το Πολυμελές Πρωτοδικείο έκανε δεκτή την αίτηση της υπαγωγής των εταιρειών του Μπάμπη Βωβού του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα, έφερε ξανά στο προσκήνιο την πολυθρύλητη ιστορία της Διπλής Ανάπλασης.

(Η συνέντευξη του Άρη Βωβού δρομολογεί τις εξελίξεις και έρχεται να δώσει νέα ώθηση τα σχέδια του ΠΑΝ.ΚΙ και γενικά της παναθηναϊκής οικογένειας για τη Λεωφόρο)

Το aioniapistos.gr, κάνοντας για μια ακόμη φορά ρεπορτάζ, επικοινώνησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική», Άρη Βωβό και μάς μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά και για την επόμενη ημέρα, βάζοντας σε νέα δεδομένα την όλη ιστορία!

Αρχικά τόνισε: «Οι εξελίξεις είναι θετικές για την εταιρεία, αφού ξεκλείδωσε τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα. Φεύγουμε από τη θεωρία και πάμε στις πράξεις».

-Να ξεκαθαρίσουμε λίγο το θέμα με το εμπορικό κέντρο. Εδώ και μήνες γράφεται ότι έχει περάσει στα χέρια της Alpha Bank. Ισχύει;

«Όχι δεν ισχύει. Το εμπορικό παραμένει στα χέρια μας και είναι κομμάτι του επιχειρηματικού σχεδίου, που θα πρέπει να παρουσιάσουμε μέχρι το τέλος του χρόνου. Ενδεχομένως να περάσει ένα μέρος του σε άλλα χέρια, αλλά αυτή τη στιγμή είναι δικό μας».

-Πότε θα συνεχιστούν τα έργα; Θα ολοκληρωθεί και τι συμβαίνει σε σχέση με τον Παναθηναϊκό;

«Αυτή τη στιγμή δεν γίνονται έργα και δεν ξέρω εάν θα ολοκληρωθεί. Επιχειρηματικά θα έλεγα ότι η καλύτερη επιλογή θα ήταν να σταμάταγε η Διπλή Ανάπλαση! Θα ήταν η καλύτερη λύση για όλους!

Ο Δήμος Αθηναίων δε νομίζω ότι μπορεί να αποπληρώσει το δάνειο που έχει πάρει από την Εθνική τράπεζα και απ' ότι ξέρω μπορεί να επιστρέψει το κτίριο και να μην το αποπληρώσει! Πώς θα συνεχίσει να πληρώνει ένα δάνειο, όταν τα ταμεία είναι άδεια;

Επίσης πώς θα συνεχιστούν οι απαλλοτριώσεις, όταν δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα κεφάλαια;

Ακόμη και τα έργα υποδομής είναι εξαιρετικά δύσκολο να ολοκληρωθούν...

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός βλέπω ότι θέλει να μείνει στη Λεωφόρο, ενώ με τη Διπλή Ανάπλαση είναι άγνωστο τι θα συμβεί με τη Λεωφόρο σε 5 χρόνια (σ.σ. 4,5 χρόνια).

Τέλος για την εταιρεία και γενικά επιχειρηματικά, ίσως τη συμφέρει, να μην κάνει ένα Mall, αλλά να ξαναπάρει στα χέρια της τα 100 στρέμματα, με συντελεστή δόμησης στα 0,8! Αυτόν που ήταν αρχικά. Αυτή η εποχή δεν προσφέρεται για εμπορικά. Θα μπορούσαν να γίνουν γραφεία και ενδεχομένως κάποιες άλλες δραστηριότητες!

Απλά θα έπρεπε στο σκελετό του εμπορικού να γίνουν κάποιες ρυθμίσεις, αφού το ύψος δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τα 12 μέτρα, αλλά αυτό δεν είναι τόσο κακό.

Αντιλαμβάνομαι ότι εάν σταματήσει η Διπλή Ανάπλαση, όλοι θα ένιωθαν καλύτερα.

Όμως επαναλαμβάνω αυτή είναι μια επιχειρηματική επιλογή, δεν λέω ότι αυτό θα συμβεί...»

-Ωραία και το ερώτημα που τίθεται είναι πώς μπορεί να σταματήσει η Διπλή Ανάπλαση;

«Η απόφαση είναι πολιτική. Εάν το αποφασίσει ο Δήμος μπορεί να γίνει να επιστροφή της δωρεάς... Άλλωστε η εταιρεία μπορεί ανά πάσα στιγμή να κάνει αγωγή για ακύρωση της δωρεάς, αφού είχε γίνει κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Δεν δώσαμε το οικόπεδο ως... δώρο, αλλά κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις και συγκεκριμένα χρονικά όρια, οι οποίες δεν γίνονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!