Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Όταν η ομάδα της Τρούμπας ζητιάνευε τον Παναθηναϊκό και την α.ε.κ για να φτιάξει δικό του γήπεδο!

 Το 1962 ο Ολυμπιακός επιθυμούσε να κατασκευάσει σύγχρονο γήπεδο στο Φάληρο. Και επειδή λεφτά... δεν υπήρχαν, ζήτησε τη βοήθεια του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ!





Λίγους μήνες πριν διαλυθεί το ΠΟΚ και πριν ο Ολυμπιακός μπει στο «στόχαστρο» των μισών ομάδων της Α' Εθνικής (τον Μάρτιο του '63 επτά σωματεία συνέταξαν επιστολή διαμαρτυρίας κατά της ομάδας του Πειραιά, λόγω της εύνοιάς της από τη διαιτησία), οι Πειραιώτες εξέδιδαν «κραυγή» βοήθειας για να κατασκευάσουν γήπεδο.



Για την ακρίβεια, η επιτροπή γηπέδου του Ολυμπιακού εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο: «Βοηθήστε μας όλοι να φτιάξουμε γήπεδο».



Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, οι άνθρωποι του ΟΣΦΠ πληροφορούσαν πως για να πραγματοποιηθεί το όνειρο των φιλάθλων της ομάδας τους θα καταβαλλόταν το ποσό του 1 εκατ. δραχμών από κρατική επιχορήγηση, ενώ γινόταν γνωστό πως η Εμπορική Τράπεζα ειδοποίησε τα υποκαταστήματά της στην επαρχία «όπως δέχονται δωρεάς επ' ονόματι του Ολυμπιακού».



Το υπόλοιπο ποσό, όμως, για την κατασκευή του γηπέδου πώς θα το συγκέντρωναν;



«(...) Απομένει συνεπώς ένα μεγάλο ποσόν προς συγκέντρωσιν του οποίου εκαλέσαμεν τους από ετών συνεργάτας και φίλους μας ΠΑΟ και ΑΕΚ όπως διαθέσωσιν τας ομάδας των, διά μίαν έκαστος συνάντησιν μετά της ημετέρας ομάδος εις το γήπεδον της ΑΕΚ.



Αι ημερομηνίαι των φιλικών συναντήσεων ωρίσθησαν η μεν μετά της ΑΕΚ την 26η Μαρτίου 1962, ημέραν Κυριακήν, η δε μετά του ΠΑΟ αργότερον».



Τα εισιτήρια που τυπώθηκαν ήταν 60.000 των 100 δραχμών και 10.000 των 200 δραχμών.



Εν τέλει, ο Ολυμπιακός δεν κατόρθωσε να κατασκευάσει νέο γήπεδο στου Ρέντη με φιλικά, επιχορηγήσεις και δωρεές φιλάθλων.



Ορισμένα χρόνια μετά, όταν καταλύθηκε η Δημοκρατία από τη Χούντα των Συνταγματαρχών, ο Ολυμπιακός επιχείρησε και πάλι να κατασκευάσει σύγχρονο γήπεδο, εκμεταλλευόμενος «δώρα» της Δικτατορίας. Ούτε τότε τα κατάφερε.



Τελικά, απέκτησε μετά από δεκαετίες το «Γ. Καραϊσκάκης», με τρόπο που πάνω-κάτω είναι γνωστός στους περισσότερους. Χωρίς φυσικά κανείς να ενδιαφέρεται για τον Εθνικό και τους εκατοντάδες αθλητές στίβου που έμειναν «άστεγοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!