Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Χωρίς Διαμαντίδη ΔΕΝ κάνει προκοπή.....

 Η απουσία του Διαμαντίδη ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Ο Παναθηναϊκός έχασε με κάτω τα χέρια από τον Εφές με τον Μάικ Μπράμο να είναι ο μοναδικός που προσπάθησε να κρατήσει μέσα στο παιχνίδι το «τριφύλλι» στο πρώτο ημίχρονο και ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης στο δεύτερο.
Η Εφές εκτελούσε από … παντού, εκμεταλλευόμενη την απουσία του κινητήριου μοχλού του Παναθηναϊκού είχε εύκολο έργο στην αναχαίτιση των «πράσινων» επιθέσεων.
Οι «πράσινοι» δεν είχαν καθαρό μυαλό, ήταν άστοχοι και έκαναν πολλά λάθη ενώ έδωσαν την ευκαιρία στους Τούρκους να ανεβάσουν τα στατιστικά τους στα κοψίματα εκεί δηλαδή όπου ήταν από τις χειρότερες ομάδες στην Ευρωλίγκα.
Οι περισσότεροι πράσινοι βρέθηκαν σε κακή βραδιά ενώ και στατιστική επιβεβαιώνει αυτό το γεγονός. Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ο Φάρμαρ με 13 πόντους και απά κοντά ο Λούκας με 12. Για τον Παναθηναϊκός ο Μπράμος πέτυχε 16 και ο Σχορτσανίτης 13.
Οι «πράσινοι» καλούνται να ξεπεράσουν γρήγορα αυτή την ήττα και να επικεντρωθούν τόσο στο εγχώριο πρωτάθλημα αλλά και στο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ που ακολουθεί στις 10 του Γενάρη απέναντι στην Ουνικάχα Μάλαγα.
Η Εφές μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έδειξε από την αρχή πως θα χρησιμοποιήσει το μεγάλο της ατού, που δεν είναι άλλο από τα μακρινά σουτ. Μάλιστα η επιβεβαίωση ήρθε από πολύ νωρίς καθώς οι πρώτοι 9 πόντοι ήταν από τρίποντα ενώ στο πρώτο δεκάλεπτο πέτυχε συνολικά 4.
Ο Μπράμος ήταν ο μόνος που έκανε ότι μπορούσε για να κρατήσει το σκορ και τη διαφορά σε διαχειρίσιμα επίπεδα.
Τα λάθη που έκανε ο Παναθηναϊκός και η έλλειψη συγκέντρωσης ήταν κύριες αιτίες για το σκορ της πρώτης περιόδου που ήταν 24-17.
Στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός διόρθωσε κάποια πράγματα με το ξεκίνημα της, αλλά πάλι δεν κατάφερε να «μαζέψει» τη διαφορά. Ο Μπράμος συνέχισε να τραβά από το χέρι τον Παναθηναϊκό έχοντας σημειώσει 16 πόντους αλλά δεν είχε συμπαραστάτη στο σκοράρισμα παρά μόνο από τον Γκιστ που πέτυχε 6.
Οι παίκτες της Εφές συνέχισαν να πυροβολούν και έφτασαν τη διαφορά μέχρι τους 13 πόντους (3 φορές) και παρά τις προσπάθειες του Παναθηναϊκού να μειώσει το ημίχρονο έκλεισε με την ίδια διαφορά και το σκορ 45-32.
Η Εφές στην επανάληψη μπήκε με σκοπό να τελειώσει το ματς και το κατάφερε. Με ένα σερί 8-0 εκτόξευσε τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους και ο Παναθηναϊκός έδειχνε μπλοκαρισμένος σε άμυνα και επίθεση.
Ο Μπράμος σίγησε και ο Παναθηναϊκός δεν είχε λύσεις στην επίθεση δείχνοντας ασύνδετος και χωρίς καθόλου καθαρό μυαλό. Η διαφορά κυμαινόταν κοντά στους 20 πόντους παρά τις σπασμωδικές προσπάθειες που έκαναν οι «πράσινοι.». Το σκορ της τρίτης περιόδου, 64-43 ήταν ενδεικτικό όλου του 10λέπτου και της διαφοράς που φαινόταν πως είχαν οι δύο ομάδες.
Το τελευταίο 10λεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Οι παίκτες της Εφές χαλάρωσαν και έδωσαν τη δυνατότητα στον Σχορτσανίτη να κατεβάσει το σκορ μόνος του στους 12 πόντους όμως φαινόταν πως δεν μπορεί να αλλάξει κάτι.
Σε κακή μέρα οι περισσότεροι παίκτες του Παναθηναϊκού και αυτό φυσικά δεν βοήθησε τις προσπάθειες της ομάδας.
Το τελικό σκορ ήταν 78-64 και διαμορφώθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο με ένα φανταστικό σουτ του Βούγιασιτς.
Η διαφορά των 14 πόντων μπορεί να καλυφθεί στην Αθήνα αν ο Παναθηναϊκός παίξει το μπάσκετ που πραγματικά ξέρει. Παρά το κακό πρόσωπο που έδειξε σήμερα το «τριφύλλι» μπορεί να ελπίζει σε πολλά παραπάνω όταν η ομάδα «δέσει» και βγάλουν όλοι τον καλό τους εαυτό.
Δεκάλεπτα: 24-17, 45-32, 64-43μ 78-64.
Αναντολού Εφές (Μαχμούτι): Φάρμαρ 13, Βούγιατσιτς 6, Ερντέν 9, Σιπ 8, Γκονλούμ 8, Σαβάνοβιτς 11, Λούκας 12, Γκιουλέρ 5, Μπάρατς 6.
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 16, Ματσιούλις 7, Καπόνο 10, Ούκιτς 4, Λάσμε 6, Τσαρτσαρής, Γκιστ 6, Μπανκς, Σχορτσανίτης 13.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!