Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός είναι η «μάνα του λόχου» Αφιέρωμα στο Θαλάσσιο σκι!

 
Από τα ιδρυτικά μέλη της ομοσπονδίας θαλάσσιου σκι και το μοναδικό «χερσαίο»! Το τμήμα θαλάσσιου σκι δημιουργήθηκε το 1963 έπειτα από προσπάθεια των Αντώνη Μαντζαβελάκη και Αλούπη. Στη διάρκεια της σύντομης λειτουργίας του κατάφερε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος 1968, αλλά και να αναδείξει μία χρονιά αργότερα έναν δεύτερο πρωταθλητή Ευρώπης στο πρόσωπο του Παντελή Κασιδόκωστα (στις φιγούρες νέων), ο οποίος το 1967 είχε κατακτήσει την τρίτη θέση στην ίδια διοργάνωση.
Το 1968 ο Γιάννης Σκουζής κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος στο σλάλομ, στο τρίαθλο και στις φιγούρες, ενώ από το γυναικείο τμήμα η Μαρία Βελισσαροπούλου κατέκτησε τον τίτλο στο άλμα και στο σλάλομ. Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μοναδικός «χερσαίος» όμιλος, καθώς τα υπόλοιπα μέλη της ομοσπονδίας θαλάσσιου ήταν ναυτικοί όμιλοι.

Από τις τάξεις του τμήματος σκι πέρασαν σχεδόν όλα τα μέλη της οικογένειας Κασιδόκωστα, όπως ο εικονιζόμενος επί σειρά ετών δήμαρχος Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κασιδόκωστας, τα οποία εκτός από το σκι αποτελούσαν εξέχοντα μέλη όλων των «υγρών» τμημάτων του συλλόγου.

Στις γυναίκες πανελλήνιες πρωτιές κατέκτησε εκτός από τη Βελισσαροπούλου και η Πόλα Ζήση.

Τελευταία χρονιά δράσης του θαλασσίου σκι στον Παναθηναϊκό ήταν το 1978. Από το 1979 και την είσοδο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο με τη νέα ηγεσία, η πτώση του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Α.Ο. ήταν ραγδαία και ένα από τα πρώτα τμήματα που διαλύθηκαν ήταν και αυτό του θαλάσσιου σκι.
 

Αξιόλογοι αθλητές

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!