Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

«Έτσι, σας Γ… ΑΕΙ με αυτό το μαλλί»!

Ανάσταση Παναθηναϊκού στην Ξάνθη, με εμφάνιση για Οσκαρ από τον Χριστοδουλόπουλο που σήκωσε στις πλάτες του τους «πράσινους», πέτυχε δύο υπέροχα γκολ και χάρισε στο τριφύλλι την δεύτερη εκτός έδρας νίκη (2-1) στη Super League
Η... ανάσταση του Λαζάρου και το ξέσπασμα του Χριστοδουλόπουλου στα Πηγάδια, είχε ως αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να πάρει ένα διπλό επί της Ξάνθης, που είναι από μόνο του ικανό να του προσφέρει όλα όσα δεν είχε καταφέρει να κατακτήσει μέχρι σήμερα στη Super League. Βαθμολογική... ανόρθωση, περαιτέρω βελτίωση ψυχολογίας και ανάσες, αφού ακολουθεί 15νθήμερη διακοπή του πρωταθλήματος για ακόμα καλύτερες ημέρες.
Ο Λάζαρος πέτυχε δύο καταπληκτικά γκολ, πραγματοποίησε ίσως την κορυφαία φετινή, αλλά και... περσινή του εμφάνιση και ξέσπασε κατά όσων τον είχαν βγάλει στη σέντρα για τα μαλλιά του, πανηγυρίζοντας έξαλλα το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, το οποίο ήταν προϊόν της σπάνιας ποδοσφαιρικής του κλάσης.
Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω στο σκορ πληρώνοντας την ολιγωρία της άμυνάς του στο ξεκίνημα του αγώνα, με τον Μαρκόφσκι να γράφει το 1-0, έχασε πέναλτι με τον Τοτσέ στο 11' και από εκεί και μετά ανέλαβε δράση ο Λάζαρος, για να φέρει με απόλυτη επιτυχία εις πέρας, την... ανάσταση των πρασίνων, οι οποίοι είχαν να γευτούν τη χαρά της νίκης στο πρωτάθλημα από τις 25 Αυγούστου και
το εκτός έδρας 1-0 επί του Λεβαδειακού.
Με Βύντρα στα χαφ
ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ξάφνιασε με την επιλογή του να τοποθετήσει τον Λουκά Βύντρα σε ρόλο αμυντικού μέσου! Ο Πορτογάλος τεχνικός θέλησε να δείξει εμπιστοσύνη στον Γιούρκα Σεϊταρίδη και να τον επιβραβεύσει για την καλή εμφάνιση απέναντι στην Τότεναμ, διατηρώντας στο αρχικό σχήμα. Έτσι, ο αρχηγός του «τριφυλλιού» πέρασε στα χαφ έτσι ώστε να είναι στο αρχικό σχήμα. Από εκεί και πέρα, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης, στο αριστερό άκρο της άμυνας ήταν ο Σπυρόπουλος ενώ κεντρικό δίδυμο για ένα ακόμα ματς ήταν οι Τριανταφυλλόπουλος και Πίντο.
Στη μεσαία γραμμή, στο πλάι του Βύντρα ήταν ο Βίκτορ Βιτόλο ενώ στο αριστερό άκρο κινήθηκε ο Σισοκό με τον Ζέκα να επανέρχεται στην αρχική ενδεκάδα και να τοποθετείται δεξιά. Ο Χριστοδουλόπουλος κινήθηκε σε ελεύθερο ρόλο, αναλαμβάνοντας τη στήριξη του μοναδικού προωθημένου, Τοτσέ.
Ο Παναθηναϊκός… των πρώτων αγωνιστικών
Το ξεκίνημα στα «Πηγάδια» θύμισε όλα τα πρώτα παιχνίδια του Παναθηναϊκού στο φετινό πρωτάθλημα. Οι «πράσινοι» ήταν νωθροί και δεν είχαν καθόλου καλή ανάπτυξη, με αποτέλεσμα η Ξάνθη να καταφέρει από νωρίς να κυριαρχήσει και να δημιουργήσει προβλήματα, κυρίως από την αριστερή πλευρά με τον ορεξάτο Μαρσελίνιο. Οι ποδοσφαιριστές του Κωστένογλου έδειχναν να έχουν περισσότερη ενέργεια, την ώρα που αυτοί του Φερέιρα έμοιαζαν να ψάχνουν τα πατήματά τους και δεν θύμισαν καθόλου την ομάδα που έκανε εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην Τότεναμ μόλις τρεις μέρες πριν.
Αποτέλεσμα αυτή της εικόνας, ήταν να έρθει πολύ νωρίς το πρώτο γκολ του αγώνα, για λογαριασμό των γηπεδούχων. Ήταν το 7’ όταν μετά από αλλεπάλληλα λάθη στη μεσαία γραμμή από πλευράς Παναθηναϊκού, ο Μαρσελίνιο έγινε κάτοχος της μπάλας από αριστερά, σέντραρε κι ο Μαρκόφσκι ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι άνοιξε το σκορ πλασάροντας ωραία τον Καρνέζη στην κίνηση.
Αναστήθηκε με Λάζαρο
Ο Παναθηναϊκός φάνηκε πάντως να… ξυπνάει από το γκολ των γηπεδούχων και με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου έδειξε σημεία ζωής. Ο Τοτσέ ήταν αυτός που κατάφερε να κερδίσει πέναλτι στο 11’, πήρε την εντολή μάλιστα από τον Φερέιρα να εκτελέσει ο ίδιος, αλλά δεν κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα στέλνοντας τη μπάλα πάνω στον Βιβιανί και στη συνέχεια στο δοκάρι. Αυτό ωστόσο δεν πτόησε την ομάδα του Φερέιρα, η οποία σταδιακά έδειξε να βρίσκει ρυθμό και να παίρνει τα ηνία του αγώνα.

Η πίεση των «πρασίνων» αυξήθηκε και αφού στο 20’ και το 21’ οι Σισοκό και Τοτσέ αντίστοιχα δεν κατάφεραν να βρουν στόχο, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ανέλαβε δράση. Ο διεθνής άσος των «πρασίνων», μετά από πάσα του Ζέκα, στο 26’ σούταρε έξω από την περιοχή και έφερε το παιχνίδι στα ίσα, ενώ στο 29’ μετά από προωθημένη πάσα του Σισοκό έκανε ατομική ενέργεια, ξεπέρασε τον Κομεσίδη και πλάσαρε ωραία τον Βιβιανί για το προβάδισμα του Παναθηναϊκού – με ανατροπή μάλιστα – στα «Πηγάδια», από το πρώτο κιόλας ημίχρονο το οποίο δεν είχε στη συνέχεια κάτι το αξιοσημείωτο.
Προσπάθησε η Ξάνθη, χωρίς αποτέλεσμα
Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός έχασε μια σημαντική ευκαιρία στο ξεκίνημα όταν ο Τοτσέ από κοντά δεν κατάφερε με διπλή προσπάθεια να νικήσει τον Βιβιανί, ενώ όταν τα κατάφερε ήταν σε θέση οφσάιντ και στη συνέχεια οι «πράσινοι» φάνηκε πως περισσότερο ήθελαν να συντηρήσουν το προβάδισμά τους παρά να ψάξουν και το τρίτο τέρμα που θα «κλείδωνε» οριστικά το τρίποντο. Στον αντίποδα η ομάδα του Κωστένογλου, με τις αλλαγές των Πλατέλλα και Μάνταλου, έγινε πιο κινητική, θέλησε να φτάσει στην ισοφάριση αλλά δεν κατάφερε κάτι παραπάνω.
Οι Ακρίτες είχαν κάποιες καλές στιγμές, με δυο επικίνδυνα σουτ του Πλατέλλα, την ώρα που ο Παναθηναϊκός βρήκε ταχύτητα στο πρόσωπο του Μαυρία αλλά δε δημιούργησε τη μεγάλη φάση. Οι «πράσινοι» κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ, πήραν σημαντική νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αλλά και της σεζόν γενικότερα, κρατώντας έτσι την ψυχολογία τους σε καλά επίπεδα, μετά τις δυο τελευταίες καλές εμφανίσεις τους απέναντι σε Τότεναμ και Ξάνθη, που δίνουν θετικά μηνύματα για τη συνέχεια…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!