Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Μπάσκετ Γυναικών: Σεισμός Σεισμός Παναθηναϊκός Γαμιέται η ΕΡΤ και ο Ολυμπιακός!

 
Πρώτες και καλύτερες οι «πράσινες» υπέταξαν το αξιόμαχο Ελληνικό στο μεγάλο ντέρμπι της Λεωφόρου με 71-68, έχοντας μία συγκλονιστική Μαγκλάρα να τις οδηγεί. Εξαιρετικές και οι Δίελα και Ντέλβα...

Ο Παναθηναϊκός στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής υποδέχθηκε το Ελληνικό σε έναν ασφυκτικά γεμάτο Τάφο του Ινδού και επιβλήθηκε με 71-68.

Με εκπληκτικές τις Ιωάννα Δίελα και Αριστέα Μαγκλάρα το Τριφύλλι ήταν πολύ καλό στη δημιουργία από το πρώτο ημίχρονο, ενώ η Νταϊάνα Ντέλβα έδωσε ομηρικές μάχες κάτω από το καλάθι, πετυχαίνοντας και σπουδαία καλάθια. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν σαρωτικό για τις «πράσινες» που πάτησαν γκάζι, έτρεξαν στο γήπεδο, βελιτώνοντας ταυτόχρονα την αμυντική τους λειτουργία.

 
Ωστοσο το Ελληνικό επέστρεψε δυναμικά στο τέταρτο μέρος, εκμεταλλευόμενο λάθη του Τριφυλλιού, τον τραυματισμό της Δίελα, αλλά και το γεγονός ότι βασικές παίχτριες του Παναθηναϊκού είχαν φορτωθεί με 4 φάουλ. Το παιχνίδι έγινε ξανά ντέρμπι, με την αξία του νικημένου να δίνει δόξα στον νικητή Παναθηναϊκό που απλά αρνήθηκε να ηττηθεί.

 Το Τριφύλλι τίμησε πριν από την έναρξη του αγώνα την πλέον παίκτρια του Ελληνικού Κατερίνα Σπαθάρη, που μέχρι πέρσι αγωνιζόταν και ήταν και αρχηγός του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» οπαδοί έδωσαν άλλο ένα ρεσιτάλ στην κερκίδα, ενώ η ΕΤ1 φρόντισε να εκνευρίσει το φίλαθλο κοινό, διακόπτωντας τη μετάδοση σε διάφορα σημεία για να κάνει μετάδοση του αγαπημένου της κρατικής τηλεόρασης ολυμπιακού, ο οποίος αγωνιζόταν με τον Πανιώνιο σε αγώνα πόλο...

Η εικόνα του αγώνα:

Η Γιασεμή Σαμαντούρα ξεκίνησε με τις Καλέντζου, Μαγκλάρα, Βλάνη, Δίελα και Ντέλβα το παιχνίδι, το οποίο είχε από την αρχή του γρήγορο ρυθμό.

Mετά από ωραία ασίστ της Καλέντζου η Δίελα απάντησε στα δύο καλάθια της Σταμάτη για το 2-4. Η γκαρντ του Ελληνικού σκόραρε ξανά με ωραία διείσδυση, αλλά η Βλάνη από τη γωνία έβαλε μεγάλο τρίποντο μειώνοντας στον πόντο. Η Ντέλβα με ατομική προσπάθεια, μετά από ασίστ της Μαγκλάρα ισοφάρισε σε 8-8. Η τελευταία, μπαίνοντας προς το καλάθι έδωσε προβάδισμα στις «πράσινες» με 12-10. Οι δύο ομάδες συνέχιζαν να συμβαδίζουν στο σκορ, ενώ η Χριστινάκη που πήρε τη θέση της Βλάνη έκλεψε τη μπάλα και κέρδισε το φάουλ που την έστειλε στις βολές. Η Σταμάτη ήταν διαρκής κίνδυνος για τις φιλοξενούμενες, πετυχαίνοντας δύσκολο τρίποντο με ταμπλό. Ωστόσο η Μαγκλάρα με σουτ από μακρινή απόσταση σημείωσε το 16-15. Η Χριστινάκη επανέφερε έξυπνα στη Δίελα κάτω από το καλάθι, η οποία ισοφάρισε σε 18-18. Η Ντέλβα, κερδίζοντας το επιθετικό ριμπάουντ, πέτυχε με ατομική προσπάθεια το 20-18. Η εξαιρετική Μαγκλάρα, με νέο σουτ από τα 6 μέτρα σημείωσε το 24-18, μέσα σε αποθέωση. Στην εκπνοή του δεκαλέπτου, η Σταμάτη από τη γωνία μείωσε σε 24-21. 

 
Στην αρχή του β΄δεκαλέπτου η Σλούκα πέρασε στη θέση της Δίελα, αλλά η τελευταία επέστρεψε άμεσα, απελευθερώθηκε και με σουτ τριών πόντων έκανε το 27-23. Η Σταμάτη με νέο μακρινό σουτ κρατούσε το Ελληνικό κοντά στο σκορ. Η Ντέλβα με ωραία κίνηση στο λόου ποστ εναντίον όλων έγραψε το 30-26 και η Καλέντζου με το πρώτο της τρίποντο στο ματς έκανε το 33-26. Το Ελληνικό μείωσε με δύο καλάθια από τις Μπροκ και Μουρντ, με τη Σαμαντούρα να παίρνει τάιμ άουτ. Το τρίτο φάουλ της Ντέλβα δημιούργησε πονοκέφαλο στον πάγκο του Παναθηναϊκού, με τη Χρονοπούλου να περνά στον αγώνα. Η Ντέλβα μπήκε ξανά στο παρκέ για την επίθεση. Η Δίελα με ωραία προσποίηση ξεκόλλησε τις «πράσινες» για το 35-32. Με εξαιρετική ασίστ από την Μαγκλάρα πίσω από την πλάτη, η Δίελα ξανά με σουτ τριών πόντων σημείωσε το 38-32, σκορ με το οποίο έληξε το ημίχρονο.

Με την έναρξη του γ΄δεκαλέπτου, η Δίελα υπέπεσε στο τρίτο της φάουλ. Η Χαλιβέρα μετά από ασίστ της Σταμάτη σκόραρε για τις φιλοξενούμενες. Με δυναμική προσπάθεια η Ντέλβα και με ένα ακόμα τρίποντο από τη Δίελα, ο Παναθηναϊκός άνοιξε τη διαφορά στο 43-35. Από το σημείο εκείνο ξεκίνησε το σόου για τις «πράσινες». Με σουτ εκτός ισορροπίας, η Μαγκλάρα στην εκπνοή της επίθεσης σημείωσε το 45-36. Μετά από ομαδική προσπάθεια των παικτιρών του Παναθηναϊκού, η Ντέλβα έγινε η τελική αποδέκτης της μπάλας, σκοράροντας για το 49-38. Η Χαλιβέρα με σουτ μείωσε προσωρινά, αλλά η τρομερή Δίελα κέρδισε καλάθι και φάουλ (αστόχησε στη βολή). Η πάουερ φόργουορντ των «πράσινων» πήρε επιθετικό ριμπάουντ, ευστοχώντας στην προσπάθειά της, ενώ η Καλέντζου, έκλεψε στην άμυνα, έτρεξε το γήπεδο και πέτυχε καλάθι για το 55-41, με την Καπογιάννη να καλεί ευσπευσμένα σε τάιμ άουτ. Το πλήγμα για το Τριφύλλι ήταν το τέταρτο φάουλ της Δίελα, ενώ το δεκάλεπτο έληξε με 58-42, μετά από τζαμπ σουτ της Σλούκα.

Με τις Μπόνη και Μπροκ να σκοράρουν κάτω από το καλάθι, το Ελληνικό μείωσε στην αρχή του δ΄δεκαλέπτου, ενώ κάποια λάθη του Τριφυλλιού επέτρεψαν στις φιλοξενούμενες να τρέξουν στον αιφνιδιασμό και με τη Σταμάτη να ρίξουν τη διαφορά στους 8 (58-50). Η Σαμαντούρα πήρε αμέσως τάιμ άουτ. Με την έναρξη η Μαγκλάρα ευστόχησε στην εκπνοή της επίθεσης. Η πολύ καλή Σταμάτη σκόραρε ξανά για την ομάδα της, αλλά πάλι η Μαγκλάρα με μακρινό σουτ σημείωσε το 62-52. Η πίεση του Ελληνικού είχε αποτέλεσμα, αφού η Μπαλτά με τρίποντο έριξε τη διαφορά στο 62-57. Με νέο μακρινό σουτ η Μαγκλάρα έδινε ανάσες στο Τριφύλλι, την ώρα που η Δίελα δεχόταν τις πρώτες βοήθειες εκτός παρκέ τραυματισμένη. Η Χαλιβέρα για τις φιλοξενούμενες και η Σταμάτη, μετά από κλέψιμό της έφεραν τη διαφορά στο καλάθι (64-62) και η Σαμαντούρα πήρε νέο τάιμ άουτ 3:50 πριν τη λήξη. Η συγκλονιστική Μαγκλάρα με νέο δικό της σουτ στη λήξη της επίθεσης διατήρησε το προβάδισμα για τις «πράσινες». Η Καλέντζου πήρε το αμυντικό ριμπάουντ, έτρεξε το γήπεδο και σκόραρε μέσα σε αποθέωση για το 68-64. Παρά τις καλές άμυνες από τις παίχτριες του Παναθηναϊκού, η Μπόνη σημείωσε ένα δύσκολο τρίποντο για το 68-67. 24'' πριν τη λήξη του αγώνα, η Ντέλβα ευστόχησε σε δύο βολές. Η Μπροκ στα 4'' έβαλε μία στις δύο δικές της βολές και ο Παναθηναϊκός μετά το τάιμ άουτ επανέφερε με τη Μαγκλάρα να δίνει στην Καλέντζου, η οποία πήρε το φάουλ αμέσως. Η αρχηγός του Παναθηναϊκού ευστόχησε σε μία στις δυο βολές, η Αξιοπούλου αστόχησε στην προσπάθεια για τρίποντο και το Τριφύλλι πήρε το ντέρμπι με 71-68.

Μετά τη λήξη του ματς, οι παίχτριες πλησίασαν την κερκίδα των οργανωμένων και όλοι μαζί τραγούδησαν τον ύμνο του Παναθηναϊκού.

 Υ.Γ
Διακοπηκε Το 1ο ημίχρονο του ΠΑΟ-Ελληνικό στην ΕΤ1 για να δειξουν αγωνα πολο του πουστογαυρου!Ελεος Μαλακες!Πιο Γαμημενο Γαυροκαναλο Πεθαινεις!

πηγή: greenzone.gr

δείτε στο παρακάτω link ολόκληρη την αναμέτρηση:
http://www.sportshero.gr/index.php/sports/women-basket/item/4547-a1-basket-gynaikon-21-agonistiki-apotelesmata-videos

 


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!