Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Cisse-maniac!!!


Ο περυσινός «εφιάλτης» του Εργοτέλη (δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνες πρωταθλήματος) έδειχνε να ζωντανεύει στο ΟΑΚΑ μόλις στο 8ο λεπτό, με το γκολ του Φραγκουλάκη. Ωστόσο ο Σισέ, με δύο γκολ (26’, 66’) και ο Καραγκούνης (44’), είχαν διαφορετική άποψη.

Στο τέλος ήρθε και το «κερασάκι» στην τούρτα από τον Λέτο (90'+3') και ο Παναθηναϊκός νίκησε 4-1 τους Κρητικούς, στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου της Superleague και συνεχίζει στην κορυφή. Ο Γάλλος «έπιασε» το δικό του... 13άρι, φτάνοντας τα 13 γκολ στο πρωτάθλημα και οδηγεί με πάθος τους «πράσινους» στην κατάκτηση του τίτλου.

Ο Νιόπλιας παρέταξε τον Παναθηναϊκό με 4-3-3, έχοντας τους Σαλπιγγίδη και Νίνη ως παρτενέρ του Σισέ. Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης και Καραγκούνης ήταν οι τρεις της μεσαίας γραμμής ενώ στην άμυνα, μπροστά από τον Τζόρβα, ήταν οι Βύντρα, Σπυρόπουλος, Καντέ και Μπιάρσμιρ. Από την άλλη πλευρά, το 4-3-3 του Νίκου Καραγεωργίου είχε τους Βερπακόφσκις, Ρομάνο και Τσεσνάουσκις στην επίθεση, τους Ορφανό, Τζούνιορ και Φραγκουλάκη στα χαφ και τους Κορδονούρη, Μπερτόσα, Σασιασβίλι και Χίμπλινγκερ μπροστά από τον Αθανασίου.


Ο Εργοτέλης αιφνιδίασε τον Παναθηναϊκό. Μπήκε δυνατά, απείλησε στο 2’ (Ρομάνο) και έφτασε στο γκολ στο 8’ με τον Φραγκουλάκη, σε μια υποδειγματική αντεπίθεση. Οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν αποτελεσματικά, δεν άφηναν διαδρόμους και ανά πάσα στιγμή έψαχναν την «κόντρα», για να απειλήσουν.

Ο Παναθηναϊκός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά όχι και τους τρόπους να μπει απειλητικά στην περιοχή του Αθανασίου. Χαρακτηριστικό ότι οι δύο καλές φάσεις ήρθαν με σουτ έξω από την περιοχή (19’ Σισέ, 22’ Καραγκούνης), πριν την ισοφάριση, με δόση τύχης (ως προς τη δημιουργία) από τον Σισέ στο 26’.


Η αμυντική «αστάθεια» των «πράσινων» φάνηκε και στη φάση του 31’ με την ευκαιρία του Ορφανού, αλλά οι γηπεδούχοι βρήκαν ρυθμό, με τη μεταφορά του Σαλπιγγίδη δεξιά, του Καραγκούνη αριστερά και του Νίνη πίσω από τον Σισέ. Πίεσαν, απείλησαν στο 38’ με τον Σαλπιγγίδη και έφτασαν στο 2-1 με τον Καραγκούνη στο 44’.


Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έδειχνε περισσότερο διατεθειμένος να ελέγξει το ρυθμό. Διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά προσπαθούσε να μην δώσει την ευκαιρία στον Εργοτέλη να τον απειλήσει. Ο ίδιος είχε δύο καλές στιγμές με τους Νίνη (53’) και Σαλπιγγίδη (61’), αλλά δεν μπορούσε να πετύχει το 3ο γκολ που θα έδιωχνε το άγχος.


Ο Νιόπλιας πέρασε στο 63’ τον Λέτο αντί του Καραγκούνη και ο Αργεντινός έδειξε αμέσως ορεξάτος. Είχε κίνηση και διάθεση, απείλησε στο 64’ και δημιούργησε στο 66’ το γκολ του Σισέ. Με το 3-1 στη διάθεσή του, πλέον ο Παναθηναϊκός ήταν πιο άνετος. Ο Νιόπλιας έβαλε και τον Χριστοδουλόπουλο (αντί του Νίνη στο 72’), ο Καραγεωργίου τόνωσε την επιθετικότητα του Εργοτέλη με τους Λεάλ και Μπούντιμιρ αλλά κάτι ιδιαίτερο δεν συνέβη για τους φιλοξενούμενους. Ο Νιόπλιας έριξε και τον Τζιόλη (μπήκε στο 84’ αντί του Σαλπιγγίδη), με τον διεθνή μέσο να αποδοκιμάζεται από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, αλλά τα πάντα έκλεισαν γιορτινά με το ωραίο γκολ του Λέτο στις καθυστερήσεις, που διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!