Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΠΑΡΤΥ ΣΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ!!!!!!!!!!!!!!!!

Ο δυνάστης του ελληνικού και ευρωπαικού μπάσκετ καρπάζωσε ακόμη μία φορά τον αιώνιο δεύτερο και κατέκτησε το 13ο τρόπαιο κυπελλούχου στην ένδοξη ιστορία του!

Μεγάλη νίκη για το τριφύλλι που με ένα καταπληκτικό τέταρτο δεκάλεπτο έκανε το μεγάλο come back κερδίζοντας τον ''πελατη'' με 71-70 και έτσι πρόσθεσε το 13ο κύπελλο της ιστορίας του στην τροπαιοθήκη του!
Έπειτα από διάλειμμα δύο διοργανώσεων η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ανέκτησε τα σκήπτρα στο θεσμό, όπου είναι κι ο πολυνίκης με 13 κατακτήσεις. Η πρώτη φετινή κούπα, λοιπόν, ανήκει στους «πράσινους», που σε ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη τελικό έκαμψαν την αντίσταση του «αιώνιου» αντίπαλου. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που άλλαξε τη ροή του αγώνα και έδωσε την απαραίτητη ώθηση στους συμπαίκτες του να φθάσουν στη μεγάλη αυτή νίη και κατάκτηση της κούπας!

Το ματς
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αρκετά δυναμικά και οι διαιτητές επέτρεψαν εκατέρωθεν το σκληρό παιχνίδι με το σκορ να είναι πολύ χαμηλά. Ο Παναθηναϊκός με τον Διαμαντίδη να κάνει συνεχόμενες διεισδύσεις και να σπάει την μπάλα στον Σάτο ή να βρίσκει τον Μάριτς μετά από πικ εν ρολ, έδωσε τις λύσεις επιθετικά στους πράσινους.
Με έξι πόντους του Μάριτς και τον Καλάθη να παίρνει και αυτός πρωτοβουλίες το σκορ έγινε 6-13 στο 5'. Η διαφορά ανέβηκε περισσότερο στη συνέχεια με τον Σάτο να βγάζει το λάδι στους Μάντζαρη και Σλούκα και τον Παναθηναϊκό με τον Αφρικανό να φτάνει τους 8 πόντους να κάνει το 8-19 στο 7'.
Ο ολυμπιακός αντέδρασε ξεκινώντας από την περιφέρεια αλλά και εκμεταλλευόμενος στο 100% τα λάθη του Παναθηναϊκού για να μειώσει σε 17-24 στο 9'. Η είσοδος του Λόγκαν έδωσε λύσεις στην δημιουργία των πρασίνων και με νέο σερί, το σκορ έγινε 17-29 στο 11'. Με τον Χάινς στο παρκέ, οι πράσινοι προσπάθησαν να ποστάρουν τον Βουγιούκα, αλλά ο Έλληνας σέντερ ήταν άστοχος για να κολλήσει η μπάλα στα χέρια του περισσότερο από όσο έπρεπε και να κολλήσει μαζί του και επιθετικά ο Παναθηναϊκός.
Στα επόμενα πέντε λεπτά οι πράσινοι είχαν μόνο δύο πόντους, αλλά με όπλο τους, την πιεστική άμυνα, κυρίως στην περιφέρεια κρατούσαν μία διαφορά ασφαλείας (26-31 στο 16'). Με το τρίποντο του Άντιτς και τον πρώτο ερυθρόλευκο αιφνιδιασμό στο παιχνίδι η διαφορά έπεσε σε απόσταση βολής (31-34 στο 17') με τον Ζοτς να είναι φανερά απογοητευμένος από το επιμέρους 14-5 σε έξι λεπτά στην δεύτερη περίοδο.
Κάπου εκεί ο ολυμπιακός μείωσε σε 33-34 στο 18' και τον Παναθηναϊκό να μην έχει λύσεις απέναντι στην ζώνη των ερυθρολεύκων, που με κορυφαίους τους Άντιτς και Χάινς είχε φέρει τα ματς στα μέτρα του.
Ο ολυμπιακός πέρασε για πρώτη φορά μπροστά (μετά το 2-0 στην αρχή) στο 22' και ο Παναθηναϊκός είχε να αντιμετωπίσει και τα προβλήματα με τα φάουλ που είχαν φορτωθεί οι Καϊμακόγλου, Τσαρτσαρής και Καλάθης, αλλά κυρίως έψαχνε λύσεις στην επίθεση του, που είχε γίνει πολύ στατική. Το σκορ έγινε 48-39 στο 24' σε ένα ματς που πήγαινε όπως ήθελε ο ολυμπιακός και τον Παναθηναϊκό να έχει συμπληρώσει γρήγορα και πέντε ομαδικά φάουλ. Ο Πρίντεζης αλλά και ο Σπανούλης σαν πλέι μέικερ είχαν οδηγήσει στην ολική ανατροπή τον ολυμπιακό, που γινόταν λίγο πριν το τέλος του τρίτου δεκάλεπτου το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο.
Οι πράσινοι με τον Βουγιούκα και τον Σάρας επιθετικά και τον Διαμαντίδη να φαίνεται να ξυπνάει «έτρεξαν» ένα σερί 10-0 για να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Το σημαντικό για τον Παναθηναϊκό ήταν να παίξουν άμυνα και όταν το έκαναν έστω για 2' μείωσαν σε 58-55 δείχνοντας ότι δεν τα έχουν παρατήσει.
Χάινς και Άντιτς έδωσαν και πάλι την λύση για τους ερυθρόλευκους που ξαναπήγαν την διαφορά κοντά σε διψήφιο αριθμό (66-57 στο 32'). Η απάντηση ήρθε από την άμυνα, που ήταν πολύ καλύτερη από την εικόνα στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Τσαρτσαρής με τρίποντο από την γωνία μείωσε στους δύο (68-66) και ο Διαμαντίδης με το έβδομο κλέψιμο του, έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να ισοφάρισει. Το ματς έγινε ρουλέτα και κάθε φάση, κάθε σουτ στα τελευταία τέσσερα λεπτά μετρούσε διπλό.
Μπατίστ και Σάτο αστόχησαν σε δύο διαδοχικές επιθέσεις, αλλά Καλάθης και Τσαρτσαρής έκαναν δύο διαδοχικά κλεψίματα, για να πάει στις βολές ο πρώτος στο 37' και να κάνει το 68-68 στο 37'.
Ο Σπανούλης αστόχησε για δέκατη φορά στο παιχνίδι και ο Διαμαντίδης από την γραμμή των βολών έκανε το 68-70. Ο Παναθηναϊκός με το 15ο κλέψιμο του θα μπορούσε να ξεφύγει και άλλο στο σκορ, αλλά αντ αυτού ο Πρίντεζης ισοφάρισε σε 70-70, 1'40'' πριν το τέλος.
Ο Μπατίστ ήταν άστοχος στο χουκ, αλλά ευτυχώς για τους πράσινους, ο Ντόρσεϊ με επιθετικό φάουλ, έδωσε την μπάλα πάλι στον Παναθηναϊκό. Ο Διαμαντίδης ήταν και πάλι άστοχος, αλλά ο Μπατίστ έκοψε εντυπωσιακά τον Πρίντεζη, με την μπάλα να πηγαίνει και πάλι σε πράσινα χέρια.
Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε με 1/2 βολές του Δημήτρη Διαμαντίδη, 26.3'' πριν από το φινάλε. Στην τελευταία επίθεση ο Παπανικολάου αστόχησε στο τρίποντο που επιχείρησε με τον Ρομέιν Σάτο να παίρνει το ριμπάουντ και τα πανηγύρια να ξεκινούν για τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς!

Τα δεκάλεπτα: 17-25, 35-38, 58-53, 70-71

oλυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 11, Παπανικολάου, Άντιτς 13, Σπανούλης 12, Μάντζαρης2, Ντόρσεϊ 2, Κέσελ 7, Γκετσεβίτσιους 2, Σλούκας 4, Πρίντεζης 17.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς):
Σμιθ, Καϊμακόγλου 8, Μάριτς 6, Περπέρογλου, Μπατίστ 9, Λόγκαν, Σάτο 10, Γιασικεβίτσιους 10, Τσαρτσαρής 5, Διαμαντίδης 9, Βουγιούκας 7, Καλάθης 7.

 








   









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!