Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

We are Panathinaikos. We are Legion. We do not forgive. We do not forget. Expect us

 Μπορεί στα πρώτα λεπτά του ντέρμπι ο Παναθηναϊκός να ήταν αυτός που έπρεπε, ωστόσο στη συνέχεια η εικόνα της ομάδας σε άμυνα και επίθεση ήταν τραγική. Λάθη και αστοχία έβαλαν τους πελάτες μπροστά στο σκορ από νωρίς και το Τριφύλλι αν δεν είχε τον Διαμαντίδη δεν μπορούσε να οργανώσει καν μία σωστή επίθεση. Η πρώτη περίοδος έκλεισε με μικρή διαφορά στο σκορ (14-18), αλλά το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό.
Με τον Ούκιτς να προσπαθεί, παρά τα λάθη του, δεν μπορούσε να βρεθεί λύση στο επιθετικό κομμάτι τη στιγμή μάλιστα που ο Λάσμε είχε 0/5 βολές! Ο Σοφοκλής στα 7,3 λεπτά που έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο δεν βοήθησε αρκετά, διότι σε κάθε φάση είχε πάνω του 4 παίκτες να τον μαρκάρουν και όταν έβγαζε την μπάλα στη περιφέρεια δεν υπήρχε κάποιος που να τους... σκοτώσει από το τρίποντο με αποτέλεσμα να χάνονται οι επιθέσεις.
Έτσι φτάσαμε στο τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου με τον γαύρο να είναι μπροστά με 40-28 και τον Παναθηναϊκό να είναι μπλοκαρισμένος σε κάθε τομέα.
Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ανέβασε τα ποσοστά του και κατάφερε να μειώσει στο τέλος την διαφορά και ήταν φανερό πως αν έμπαιναν οι βολές και είχαμε ευστοχία από το τρίποντο τότε η κατάσταση θα ήταν διαφορετική. Το -14 έγινε λίγο πριν το τέλος της περιόδου -6, αλλά σε νεκρό χρόνο το τρίποντο του Πρίντεζη ανέβασε την διαφορά στους 9, ωστόσο όλα θα κρινόντουσαν στα 10 τελευταία λεπτά...
Εκεί που μειώσαμε στους 5 (51-66) καταφέραμε και πάλι να κάνουμε δύο κακές επιθέσεις και να φύγουν ξανά στο σκορ οι λιμανίσιοι με 10 πόντους έξι λεπτά πριν το τέλος. Ο Παναθηναϊκός με τον Μητσάρα να παίρνει την ομάδα πάνω του στο τέλος πήγε να κάνει την μεγάλη ανατροπή μειώνοντας στους 4 (60-64) 1,3 πριν τη λήξη, αλλά δύο λάθη του Τσαρτσαρή δεν επέτρεψαν στο Τριφύλλι να μειώσει στο καλάθι με αποτέλεσμα να έρθει η ήττα.
Ακόμα τίποτα δεν τελείωσε για το πρωτάθλημα, οι 4 πόντοι με τον Παναθηναϊκό να είναι όπως πρέπει γυρίζουν στο εξοχικό, οπότε ραντεβού στο Φάληρο!
Τα δεκάλεπτα: 14-18, 28-40, 45-54, 60-64
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 6 (4/6βολ, 1/3διπ), Μπράμος 2, Πάνκο (2ριμπ), Ματσιούλις 6 (1/4τριπ), Άρμστρονγκ, Ούκιτς 10, Λάσμε 7 (1/7βολ, 3/6διπ, 7ριμπ), Τσαρτσαρής 10 (4/4βολ,2/5τριπ), Διαμαντίδης 19 (8/8βολ, 1/2διπ, 3/7τριπ, 5ριμπ, 4ασ, 3κλεψ, 4λαθ, 1κοψ), Κίτσεν, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!