Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Εδώ Είναι το Εξάστερο Παλάτι του Βασιλιά κυρία μου ρεάλ!

 Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται σήμερα τη Ρεάλ Μαδρίτης σε έναν αγώνα ανάμεσα σε δύο από τις κορυφαίες ομάδες του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Το τζάμπολ θα γίνει στις 21:00.
Η Παρασκευή μπορεί ν’ αποτελέσει το εφαλτήριο για ένα βήμα παραπάνω. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ θέλοντας να της κάνει ό,τι και στις 15 του Νοέμβρη. Να την πατήσει από το πρώτο ημίχρονο και μέσω της άμυνας να της δείξει πως για να καταφέρει να σταθεί όρθια θα πρέπει να …ματώσει μέσα στο σπίτι του.
Από εκεί ξεκινά όλη ιστορία, έτσι θα καταφέρει το «τριφύλλι» να επικρατήσει. Κι αν το κάνει, πιστέψτε θα κοιτάξει ακόμη πιο μπροστά στον ευρωπαϊκό ορίζοντα. Το ευτύχημα για τους «πράσινους» είναι πως διαθέτουν όλα ακριβώς τα στοιχεία που χρειάζονται προκειμένου να σταματήσουν τα μεγάλα όπλα των Μαδριλένων. Ματσιούλις και Μπράμος …κουμπώνουν εφιαλτικά στον Ρούντι (πρώτος σκόρερ της Ρεάλ με 13,5π.), με τον δεύτερο να έχει τη δυνατότητα να τον βγάλει τελείως εκτός ρυθμού κι αγώνα.
Φυσικά, το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις καθώς οι προπονητές θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο ώστε να καλυφθούν κάποιες αμυντικές αδυναμίες που προκύπτουν στα μαρκαρίσματα των Ισπανών. Για παράδειγμα ο απαραίτητος επιθετικά Καπόνο, είναι πιθανό να πατάει το παρκέ ταυτόχρονα με τον Σουάρεζ. Ο Ισπανός φόργουορντ είχε παίξει εξαιρετικά στον αγώνα της Αθήνας, ωστόσο, σωματικά είναι αυτός που κουμπώνει περισσότερο με τον «πιστολέρο».
Η επιστροφή του Δημήτρη Διαμαντίδη δεδομένα χαρίζει στον Παναθηναϊκό μια ηρεμία και άνεση στην κυκλοφορία, δίνει ύψος στην άμυνα και ίσως αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ν΄ …ανανήψει ο Λάσμε, ο οποίος επιθετικά με τον Μήτσο στο παρκέ είναι άλλος παίκτης. Εξάλλου, ο αρχηγός τον αξιοποιεί πλήρως δίνοντας του την ευκαιρία να τελειώνει τις φάσεις πάνω από τους αντιπάλους του.
Αυτά είναι κάποια χαρακτηριστικά (λίγα) κομμάτια του μενού της Παρασκευής, που θα το …συνθέσουν περισσότεροι από 16.000 κόσμου. Ούτως ή άλλως στα ευρωπαϊκά ντέρμπι το ΟΑΚΑ ζει μεγάλες στιγμές, αλλά ειδικά τώρα οι φίλοι του μεγαλύτερου συλλόγου της χώρας έχουν περισσότερη ανάγκη από ποτέ «μεγάλες» νίκες και χαρές.
Πόσο ν’ αντέξουν τον πόνο; Πόσο να δοκιμαστούν περαιτέρω οι αντοχές τους; Διότι, να μεν οι παίκτες, οι προπονητές, οι παράγοντες τραβούν το κουπί (και εδώ μιλάω για τη νέα πίκρα στη μπάλα), ωστόσο όλοι μα ΟΛΟΙ έρχονται και παρέρχονται (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων). Ο κόσμος ήταν, είναι και θα είναι μια ΖΩΗ στο πλευρό του συλλόγου. Αυτός είναι η ΙΣΤΟΡΙΑ. Έτσι μεταλαμπαδεύεται εδώ και 105 χρόνια η παναθηναϊκή ιδέα από γενιά σε γενιά. Και κάτι τελευταίο. Ο Παναθηναϊκός δεν θα μικρύνει ακόμη και αν κάποιοι δεν ξέρουν τι σημαίνει.



πηγή:http://www.onsports.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!