Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Βόλεϊ Ανδρών:Με τέτοια έδρα και τέτοιο κόσμο… ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ!

 Με τέτοια έδρα και τέτοιο κόσμο… ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ! Ο Παναθηναϊκός αν και βρέθηκε πίσω με 0-1 σετ, έκανε την ανατροπή ισοφάρισε σε 1-1 και επικράτησε με 3-1 της Λαμίας στο κατάμεστο κλειστό της Κυψέλης. 

Βαθιά βαθμολογική ανάσα για το Τριφύλλι που έπαιξε με πάθος και πήρε μεγάλη δύναμη από τον κόσμο για τη δύσκολη συνέχεια στην Α1 βόλεϊ Ανδρών. 

Στο πρώτο σετ το Τριφύλλι μπήκε μουδιασμένα στο ματς, έκανε πολλά λάθη ενώ είχε ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό στην επίθεση με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να προηγηθούν. Η συνέχεια όμως ήταν τελείως διαφορετική. Με καλό μπλοκ και καλό μοίρασμα του παιχνιδιού από τον Λιβαθηνό, οι Γουόκερ-Ιωάννου-Πρωτοψάλτης έβρισκαν επιθετικές λύσεις ενώ με τους «πύργους» Βόγκελ-Στίγγα σε πολύ καλή μέρα η ισοφάριση ήρθε εύκολα. 

Η εξέδρα είχε ζεσταθεί και παράλληλα και οι «πράσινοι», οι οποίοι με σοβαρότητα και συγκέντρωση αντιμετώπισαν το τρίτο και καθοριστικό σετ της αναμέτρησης. Με μεγάλο πρωταγωνιστή του σετ τον Βόγκελ που μετά το 24-24, όταν ισοφάρισε ο Γουόκερ, σκέπασε τα φιλέ (μπλοκ στον Κόμελ 28-27), ο Παναθηναϊκός έκανε το 2-1 και έβαλε λιθαράκι για μια μεγάλη ψυχολογική και βαθμολογική νίκη. 

Στο τέταρτο σετ, η μαχητική Λαμία αντέδρασε και έκανε καλύτερο ξεκίνημα στο σετ, όμως και πάλι οι «πράσινοι» ισοφάρισαν 10-10 και από εκείνο το σημείο και μετά έχτισαν μια διαφορά ασφαλείας, την οποία διατήρησαν μέχρι τέλους. 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στέλιος Καζάζης: «Ηταν ένα από τα πιο κομβικά ματς της φετινής χρονιάς το οποίο έπρεπε να κερδίσουμε και μάλιστα με τρίποντο. Η ομάδα μας μπήκε στο γήπεδο κάπως αγχωμένη και αυτό φάνηκε έντονα στο πρώτο σετ μέσα από τα λάθη που έκανε και τα οποία ήταν συνεχόμενα και εύκολα. Αυτό οφείλονταν στην κρισιμότητα του αγώνα και στην παρουσία των φιλάθλων που θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε για τη συμπαράστασή τους και για το γεγονός ότι οι άπειροι παίκτες μας δεν είχαν συνηθίσει να παίζουν με γεμάτες εξέδρες. Στη συνέχεια όμως αρχίσαμε να παίζουμε καλά και με την τρομερή ώθηση από την εξέδρα παρουσιάσαμε όλα τα καλά στοιχεία του παιχνιδιού μας και κυρίως σε μπλοκ και άμυνα. Σημαντικό ήταν το γεγονός ότι γυρίσαμε το τρίτο σετ και άνοιξε ο δρόμος για το τρίποντο».

Νικ Βόγκελ: «Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, η ατμόσφαιρα μας βοήθησε πάρα πολύ. Παίξαμε δυο δύσκολα ματς με τον Ολυμπιακό, χάσαμε ένα παιχνίδι που μπορούσαμε να το κοντράρουμε με τον ΠΑΟΚ και η αλήθεια είναι ότι όταν βρίσκεσαι σε τέτοιο σημείο, η κάθε βοήθεια –πόσο μάλλον η σημερινή- από τον κόσμο είναι τεράστια για εμάς. Σίγουρα υπάρχουν δυνατότητες και ικανότητες και σίγουρα μπορούμε να βελτιωθούμε αλλά μπροστά σε τέτοιο κόσμο όλα αυτά μπορούν να… ξετυλιχτούν ευκολότερα. Τους ευχαριστούμε και συνεχίσουμε».

Κάσσανδρος Στίγγας: «Είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη, είχαμε υπομονή, καθαρό μυαλό και με τη βοήθεια του κόσμου που σήμερα ήταν φανταστικός πήραμε ένα πολύτιμο «τρίποντο». Η συνέχεια είναι δύσκολη, θα παλέψουμε κάθε ματς, ενώ θεωρώ ότι με τέτοια έδρα μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Τα σετ: 22-25, 25-22, 29-27, 25-20

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Καζάζης Σ.): Γουόκερ 20 (18/36, 2 μπλοκ, 42% υποδοχή), Ιωάννου 16 (14/32, 1 άσσο, 1 μπλοκ), Πρωτοψάλτης 12 (11/21, 1 μπλοκ, 67% υπ.), Βόγκελ 15 (7/13, 3 άσσοι, 5 μπλοκ). Λιβαθηνός 2 (1 άσσο, 1 μπλοκ), Στίγγας 9 (4/8, 5 μπλοκ) / Ζήσης (λ.- 59% υπ. – 29% άριστες) / Βολουδάκης (25%υπ.), Λιόντας 1, Μαδούρας.
ΓΣ ΛΑΜΙΑ (Ανδρεόπουλος): Καραγάτσος 2 (1/4, 1 μπλοκ), Χριστοφορίδης 2 (2/8), Κόμελ 21 (18/36, 1 άσσο, 2 μπλοκ, 64% υπ.), Χαντ 18 (15/31, 1 άσσο, 2 μπλοκ, 41% υπ.), Δημητριάδης 1 (1 άσσο), Φίλιπας 13 (12/28, 1 μπλοκ) / Γκούζντα (λ. - 50% υπ. - 33% άριστες), Δραγκίδης, Καρβούνης.


πηγή:www.paovolleyball.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!