Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Πράσινη αποθέωση στο παγωμένο "Ούλεβι" πρίν απο 28 χρόνια!

 
Σαν χθές πριν απο 28 χρόνια ο Παναθηναϊκός έβαζε τις βάσεις για την πρόκριση του στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών επικρατώντας με 1-0 επί της Γκέτεμποργκ στο "Ούλεβι". (VIDEO)
Μία από τις πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές του Παναθηναϊκού έγινε σαν σήμερα.
Για την ακρίβεια στις 3 Μαρτίου του 1985 το Τριφύλλι έπαιζε τον πρώτο του προημιτελικό στο Κύπελλο Πρωταθλητριών. Αντίπαλος, των πρασίνων ήταν η μεγάλη Γκέτεμποργκ, ωστόσο η αρμάδα του Γιάτσεκ Γκμοχ κατάφερε να την αποκλείσει.
Οι βάσεις για τη μεγάλη πρόκριση μπήκαν στο παγωμένο "Ούλεβι". Εκεί όπου με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Δημήτρη Σαραβάκου ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη και άνοιξε τον δρόμο για τους ημιτελικούς της διοργάνωσης απέναντι στη μεγάλη Λίβερπουλ.
Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Γιάτσεκ Γκμοχ μετά το παιχνίδι: "Τη μεγάλη νίκη την πήραν οι ποδοσφαιριστές, που έδωσαν και την ψυχή τους για να το καταφέρουν. Δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητήσει κάποιος το πέναλτι με το οποίο πήραμε τη νίκη. Πρέπει να προσέξουμε στον επαναληπτικό".
Οι συνθέσεις:

Γκέτεμποργκ (Μπένγκστον): Βέρνερσον, Τορντ Χόλμγκρεν, Λάρσον, Κούλμπερκ Φρέντρικσον, Έκστρομ (71΄ Ρόλαντ Νίλσον) Κάρλσον, Πέτερσον, Τόμι Χόλμγκρεν (77΄ Γιόχανσον), Γκρεν, Τόμπιορ Νίλσον.
Παναθηναϊκός (Γκμοχ): Λαφτσής, Ταράσης, Καρούλιας, Κυράστας, Ζάετς, Βονόρτας, Σαραβάκος (89΄Κάβουρας), Αντωνίου, Μαυρίδης, Γεροθόδωρος, Θ. Δημόπουλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!