Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Εξάστερος: Σήμερα κόντρα στον ΚΑΟ Δράμας


Ο ΚΑΟΔ είναι ο επόμενος αντίπαλος του Παναθηναϊκού για την 4η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ, σε έναν αγώνα που θα πραγματοποιηθεί σήμερα (5/11) στις 16.00 στο ΟΑΚΑ. Οι "πράσινοι" ολοκλήρωσαν την χθεσινή προπόνηση με μοναδική απουσία αυτή του Γιώργου Διαμαντάκου. 

Ο συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη, Σωτήρης Μανωλόπουλος, στις δηλώσεις του ανέλυσε τον αντίπαλο τους: "Ο ΚΑΟΔ είναι μια ομάδα, η οποία προσπαθεί να τρέξει στην επίθεση. Έχει γρήγορα, αθλητικά γκαρντ και προσπαθεί να πάει στο εύκολο καλάθι. Στις σετ επιθέσεις έχει έμπειρα παιδιά να τη βοηθήσουν και προσπαθεί είτε με πικ εντ ρολ, είτε με παιχνίδι στο λόου ποστ να βρει τις αδυναμίες του αντιπάλου. Εμείς αναλύοντας το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα, θα προσπαθήσουμε να δούμε τα λάθη μας, να τα διορθώσουμε στις λίγες προπονήσεις που έχουμε στη διάθεσή μας και να μην τα επαναλάβουμε, αρχής γενομένης από τον αγώνα με τον ΚΑΟΔ".

Ο Τζέιμς Γκιστ με τη σειρά του τόνισε ότι θα πρέπει να συγκεντρωθούν σε αυτόν τον αγώνα: "Επιστρέφουμε για έναν αγώνα στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα από δύο αγώνες μακριά από το γήπεδό μας για την Ευρωλίγκα. Θα πρέπει να εστιάσουμε στο παιχνίδι αυτό. Όχι τι έγινε στο προηγούμενο, ή το τι θα γίνει στο επόμενο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε σε κάθε αγώνα, να γινόμαστε καλύτεροι, ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Ξέρουμε ότι θεωρητικά είμαστε καλύτεροι από τον ΚΑΟΔ, αλλά θα πρέπει να αποδείξουμε στο γήπεδο και να σεβαστούμε τον αντίπαλό μας, ο οποίος έχει ήδη δύο νίκες στο πρωτάθλημα".

Ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Νέναντ Μάρκοβιτς στάθηκε στην ανταγωνιστικότητα που θα πρέπει να επιδείξει η ομάδα του: «Είναι σίγουρα ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς, ξέρουμε ποιοι είμαστε και ποια ομάδα θα αντιμετωπίσουμε. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το παιχνίδι μας όσο καλύτερα γίνεται και να είμαστε ανταγωνιστικοί.Έχουμε κάποια προβλήματα τραυματισμών  αλλά σίγουρα θα είναι μια καλή εμπειρία για τους παίκτες μας-ειδικά τους ξένους- ο αγώνας απέναντι σε μιααπό τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη».

Ο Αλέξης Σπυριδωνίδης μίλησε εκ μέρους των παικτών και αναφέρθηκε στην ευκαιρία που τους δίνετε να βρεθούν αντιμέτωποι με μία τόσο έμπειρη ομάδα: «Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο αγώνα αλλά και μια ευκαιρία για σημαντικές εμπειρίες καθώς η πλειοψηφία των παικτών είμαστε μικροί σε ηλικία. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, δίνοντας τον καλύτερο μας εαυτό για να κερδίσουμε το σεβασμό των αντιπάλων μας».

Η προϊστορία
Παναθηναϊκός και ΚΑΟΔ έχουν αναμετρηθεί έξι φορές στο παρελθόν και οι "πράσινοι" δεν έχουν γνωρίσει ποτέ την ήττα.
2001-02           Παναθηναϊκός-ΚΑΟΔ  97-80, 82-78
2011-12           Παναθηναϊκός-ΚΑΟΔ  101-72, 95-74
2012-13           Παναθηναϊκός-ΚΑΟΔ  87-70, 63-60

Αριθμοί
Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης θα φτάσει τις 200 παρουσίες στην Basket League ΟΠΑΠ με την αυριανή αναμέτρηση απέναντι στον ΚΑΟΔ.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης απασχολεί και πάλι το κεφάλαιο "αριθμοί". Απέχει 5 ασίστ από τις 1700, χρειάζεται 5 πόντους για να φτάσει τους 3.800 όντας στην όγδοη θέση της λίστας των σκόρερ και απέχει 6 ριμπάουντ για τα 1723 και την 4η θέση στους κορυφαίους της Basket League ΟΠΑΠ. 

Μία τάπα χρειάζεται ο Αντώνης Φώτσης για να φτάσει τα 143 και τον Ντίνο Ράτζα στη λίστα των κορυφαίων της Basket League ΟΠΑΠ.

Ο Νίκος Παππάς κυνηγάει το δικό του "ρεκόρ", καθώς χρειάζεται 5 ασίστ για να φτάσει τις 200 στην καριέρα του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!