Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Εξάστερη Πεντοζάλη στο Ρέθυμνο!

Το... πράσινο τρένο δεν εκτροχιάζεται. Ο Παναθηναϊκός πάτησε γκάζι στο δεύτερο εικοσάλεπτο, συνέτριψε στην Κρήτη το Ρέθυμνο με 82-63 και παρέμεινε το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο, που δίνει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Το δυναμικό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού (προηγήθηκε με 7-2 στο 4') δεν είχε -σε ρπώτη φάση- συνέχεια... Χαρτ και Γκάμπριελ ισορρόπησαν το παιχνίδι για τους γηπεδούχους και μείωσαν στον πόντο (14-15 στο 9'). Δια χειρός Διαμαντίδη, οι πρωταθλητές Ελλάδος έκλεισαν το πρώτο μέρος προηγούμενοι με 19-16, ενώ εκμεταλλευόμενοι κυρίως την υπεροχή τους στα ριμπάουντ (στο πρώτο μέρος είχαν 24 έναντι μόλις 10 των Κρητικών) έτρεξαν στον αιφνιδιασμό και “έχτισαν” μια διαφορά 7π. (19-26, στο 14').

 Η ομάδα του Θανάση Γιαπλέ αντέδρασε και πάλι και πλησίασε στους 3π. (34-37, στο 18'), όμως, κάπου εκεί άρχισαν να... ξεμένουν από δυνάμεις. Γκιστ, Λάσμε και Μπράμος οδήγησαν τον Παναθηναϊκός στα αποδυτήρια με μια διαφορά 7π. (35-42), διαφορά που στην επανάληψη αυξήθηκε με... γεωμετρική πρόοδο. 

Οι “πράσινοι” συνέχισαν να κυριαρχούν στα ριμπάουντ (τελείωσαν το ματς με 43 έναντι 24 του Ρεθύμνου), “κουράστηκαν” να μοιράζουν ασσίστ (έδωσαν 24 έναντι 8 των αντιπάλων τους) και με επιθετική πολυφωνία βρέθηκαν στο +21 (74-53). Η υπόθεση νίκη είχε ήδη κριθεί και οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη χωρίς να ιδρώσουν ιδιαίτερα έφτασαν στην 11 νίκη τους σε σύνολο 12 αγώνων.

Πεδουλάκης: «Είχαμε πολλή ενέργεια»
 
Στην άμυνα απέδωσε ο Αργύρης Πεδουλάκης τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ρεθύμνου στο κλειστό «Μελ.Μερκούρη», ενώ στάθηκε και στην ενέργεια που έβγαλε στο παρκέ η ομάδα του. Τόνισε, ωστόσο, ότι οι «πράσινοι» πρέπει να διορθώσουν τα λάθη τους.

«Ξεκινήσαμε καλά. Είχαμε καλή περιστροφή της μπάλας, είχαμε πολλά ελεύθερα σουτ τα οποία δεν μπήκαν αλλά ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι στην άμυνα μας», δήλωσε ο προπονητής του «τριφυλλιού» και πρόσθεσε: «Μετά το 9ο λεπτό χαλάρωσε η άμυνα μας και δεν ήμασταν καλοί. Στο δεύτερο ημίχρονο ανεβάσαμε το κομμάτι της άμυνας μας, διαβάσαμε καλύτερα τις παγίδες και κάπου εκεί τελείωσε και το παιχνίδι. Είχαμε πολλή ενέργεια αλλά το κομμάτι που πρέπει να διορθώσουμε είναι τα λάθη».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Μάικ Μπράμου: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Στο Ρέθυμνο αρέσει να παίζει σε γρήγορο ρυθμό και έτσι τους αφήσαμε στην αρχή να κάνουν το παιχνίδι τους. Μετά το ημίχρονο μπορέσαμε και ανεβάσαμε ρυθμούς διαβάζοντας καλύτερα την επίθεση τους. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στο Ρέθυμνο για το υπόλοιπο της σεζόν».

Δεκάλεπτα: 16-19, 35-42, 48-61, 63-82
ΡΕΘΥΜΝΟ (Γιαπλέ): Χαρτ 19(2), Καλλινικίδης, Κουμπούρας 5, Αγγελόπουλος 11(1), Ράιτ, Αντωνόπουλος, Κανονίδης 4, Σίννης, Λάτοβιτς 2, Αρμπετ 9(3), Γκάμπριελ 13(1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης) : Μπράμος 5(1), Κάρι 13(3), Μπατίστ 1, Φώτσης 7, Ούκιτς, Λάσμε 14, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 12(2), Γκιστ 16(1), Παππάς 6, Γιάνκοβιτς 3(1), Ματσιούλις 3(1).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!