Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Χωρίς μυαλό στην Μάλαγα, σοκ 87-71 και τώρα τρέχουμε!

Και τώρα τρέχει... Ο Παναθηναϊκός έχασε και εύκολα με 87-71 σε ένα πονηρό όπως λέγαμε ματς στην Μαλαγα και πλέον με 3 σερί ήττες τρέχει και δεν φτάνει όχι τόσο για την πρόκριση όσο για το πλεονέκτημα της έδρας. Καθώς το σημερινό ματς στην Μάλαγα ήταν από αυτά που υπάρχει ερωτηματικό αφού οι ισπανοί έχουν δυνατή έδρα και έμπειρη ομάδα. 

Μετά το 3/3 ο Παναθηναϊκός έχει 0/3 αλλά όχι εκτός προγράμματος όπως λέμε αλλά σίγουρα ήθελε ένα ματς με Μπάρτσα μέσα και Μάλαγα εκτός. Και πλέον αν χάσει από τον ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ τίθεται και θέμα πρόκρισης και σε αυτή την περίπτωση θα μετρήσει και η σημερινή κακή διαφορά που η ελληνική ομάδα δεν φανηκε να σκέφτεται. Συνεπώς μπάινει πίεση πλέον στον Παναθηναϊκό ειδικά εν όψει Κλάσικο την επόμενη εβδομάδα ενώ η Μάλαγα έχοντας κερδίσει και την Φενέρ εντός αν και δεν έχει διάρκεια είναι στο κόλπο της πρόκρισης

Ο Παναθηναϊκός έχασε σήμερα καθώς δεν έπαιξε απλά άμυνα και δεν πήγε το ματς εκεί που ξέρει. Ο στόχος του ήταν να πάει στους 70π αμυντικά και αυτό το νούμερο το είχε δεχθεί στο 33'. Συνεπώς αφού η Μάλαγα πήγε πάνω από τους 80π θα ήταν αδύνατο για την ελληνική ομάδα να πάρει το διπλό. 

Μάλιστα η άμυνα του Παναθηναϊκού του κόστισε σε πολλά επίπεδα. Η απουσία του Γκιστ δεν είναι ασφαλώς δικαιολογία και ας έλλειψε η ενεργειά του. Ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλο πρόβλημα στην περιφερειακή άμυνα αφού έφαγε 15τρ αβίαστα μάλιστα με την Μάλαγα να σουτάρει με 56%! Και είναι ενδεικτικό ότι ο Παναθηναϊκός είχε μόλις ένα κλέψιμο αν είναι δυνατόν!!

Και ακόμα η ισπανική ομάδα πήρε 14επιθετικά ριμπάουντς που σημαίνει απλά ότι ο Παναθηναϊκός δεν είχε καθόλου συγκέντρωση και καθαρό μυαλό και κατέρρευσε στο τέλος με τον Διαμαντίδη κουρασμένο εμφανώς να μπερδεύεται σχεδόν σε όλες τις επιθέσεις με εξαιρετική δουλειά πάνω του από τον Βιντάλ! Τα ριμπάουντς μάλιστα συνολικα ήταν 32-19(!) και με 13ριμπ λιγότερα και 4 λάθη παραπάνω δεν μπορούσε να περιμένει κάτι καλύτερο. Την ίδια ώρα στο τέλος ο Πεδουλάκης μετά το 33΄ξέχασε και δεν ξανάβαλε τον Κάρι που ήταν σταθερή αξία στην επίθεση και γενικά πήγε στράφι και το τρομερό ξεκίνημα με 6/7τρ (4/4 ο Κάρι) αφού μετά την 1η περίοδο είχε 3/15!

Για τον Παναθηναϊκό ο Διαμαντίδης έμεινε από δυνάμεις και ειχε πολλά λάθη στην 4η περίοδο. Ο Μπράμος με τον Κάρι πάλευαν μόνοι και κατά διαστήματα ο Μασιούλις. Ο Λάσμε έδωσε στην άμυνα μάχες και κέρδισε πολλές. Ο Ούκιτς έμεινε στο μηδέν και είναι ντεφορμέ. Ο Μπατίστ στα 11' το πάλεψε. Ο Φώτσης δεν φάνηκε , ο Μαυροκεφαλίδης θα μπορούσε να πάιξει παραπάνω όπως και ο Παππάς σήμερα που του ταίριαζε το ματς

Γενικά όμως όπως πήγε το ματς στον άναρχο ρυθμό της Μάλαγα με τα δυναμικά της φόργουορντ ο Παναθηναϊκός δικαίως έχασε με την ισπανικη ομάδα να κάνει πολύ δουλειά με τον Βιντάλ πάνω στον Διαμαντίδη και με τους Τόλσον και Μέντλει να κανουν όργια στην περιφέρεια.. (κοντα τους και ο Γκρέιτζερ)

ΤΟ ΦΙΛΜ

Και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν ορεξάτες με τον Φώτση στην πεντάδα αντί του Γκιστ και με 2τρ από Μέντλει και Μπράμος αντίστοιχα (8-8 στο 3'). Ο Παναθηναϊκός μάλιστα με απίστευτα ποσοστά με τον Κάρι να κάνει ..όργια σε ένα δεκάλεπτο με 4/4τρ και 6/7 η ελληνική ομάδα στο 13'(!), περασε με 23-30 με την Μάλαγα να προσπαθεί με ένα άναρχο μπάσκετ και μπερδεμενη να αντιδράσει.

Πάντως στο διάστημα αυτό και ο Παναθηναϊκός δεν ήταν τόσο συγκεντρωμένος στην αμυνά του. Kαι έτσι η Μάλαγα με 2τρ πέρασε 31-30 άμεσα και το ματς ήταν στο καλάθι . Στην 3η περίοδο ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω και με 52-46 στο 23' με πρόβλημα στα ριμπάουντς. Εκεί όμως οι άμυνες του Λάσμε και η άνοδος του Μασιούλις στην επίθεση με γκολ φάουλ και τρίποντο,τουμπάρισαν το ματς και έγινε το 54-57 στο 27΄με ένα 2-11.

 Όμως οι πράσινοι δεν σκοράρισαν στα τελευταία 3' της 3ης περιόδου με πρόβλημα στο πλέι μέικερ και λάθη Διαμαντίδη-Ούκιτς και η Μάλαγα με ένα 7-0 έκλεισε με +4 με Μέντλει και Στίματς να κάνουν πάρτι. Μάλιστα η ισπανική ομάδα πήγε και στο +8 στο 32' (67-59) με τα τρίποντα (11 στο σημείο αυτό) και τα επιθετικά της ριμπάουντς. Η Μάλαγα μάλιστα απέκτησε καθαρή εικόνα νικητή με το +11 (74-63 στο 36') με τον Διαμαντίδη εγκλωβισμένο και με πολλά λάθη στην επίθεση για την ελληνική ομάδα και μόνιμο άλυτο πρόβλημα σε ριμπάουντς και περιφερειακή άμυνα. Ο Παναθηναϊκός δεν αντέδρασε ποτέ και η Μάλαγα έκανε πάρτι μπροστά σε 10000 φίλους της

Δεκάλεπτα:20-23,44-42,61-57,87-71

ΜΑΛΑΓΑ(Πλάθα): Σαμπόνις 3,Βιντάλ 4,Σουάρεζ, Γκρέιτζερ 16(4/5τρ), Βάσκεζ 6,Τόλσον 20(4/8τρ), Κουζμνίνσκας 5,Ντράγκιτς 4(1/7σ), Χετσχάιμερ ,Μέντλει 21(3/5δ,5/6τρ), Στίματς 8(7ρ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ(Πεδουλάκης): Μπράμος 12,Κάρι 14(4/6τρ), Μπατίστ 4,Φώτσης 4,Ούκιτς (0/5σ,5ας),

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!