Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Σε τροχιά πρόκρισης στους «32» μέχρι την τελευταία αγωνιστική ο Παναθηναϊκός!

 Το γεγονός ότι παρά την αγωνιστική παρουσία που είχε στον όμιλό του στο Europa League ο Παναθηναϊκός καταφέρνει με τη νίκη του επί της Μάριμπορ να μείνει σε τροχιά πρόκρισης στους «32» μέχρι την τελευταία αγωνιστική, σίγουρα έχει να κάνει με το μέταλλο που διαθέτει ως ομάδα.
Τα σενάρια πρόκρισης στον 10ο όμιλο είναι πλέον πολύ απλά… Η Λάτσιο έχει προκριθεί και λογικά θα είναι και η πρώτη του ομίλου, αν δεν χάσει στη Σλοβενία από τη Μάριμπορ την τελευταία αγωνιστική. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να περάσει ως δεύτερος στους «32», αν νικήσει στο Λονδίνο την Τότεναμ. Σε κάθε άλλο αποτέλεσμα η ομάδα του Βίλας-Μπόας θα ακολουθήσει τους Λατσιάλι στη συνέχεια της διοργάνωσης.
Για τους «πράσινους» το πιο σημαντικό είναι ότι νίκησαν σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από περίπου τρία χρόνια, αφού η τελευταία τους νίκη ήταν επί της Ντιναμό Βουκουρεστίου στις 16 Δεκεμβρίου του 2009 και πάλι για το Europa League.
To ακόμα πιο σημαντικό πάντως είναι ότι με τη νίκη επί της Μάριμπορ ο Παναθηναϊκός σταμάτησε τον ευρωπαϊκό του κατήφορο και αν μη τι άλλο απέφυγε το οδυνηρό ενδεχόμενο να ολοκληρώσει την εφετινή του σεζόν με τη χειρότερη επίδοση της 5ετίας του.
Είναι χαρακτηριστικό ότι αν ο ΠΑΟ δεν κατάφερνε να κάνει νίκη ούτε με τη Μάριμπορ θα ξεκινούσε του χρόνου στην Ευρώπη κάτω και από τις πρώτες 60 θέσεις στη βαθμολογία της UEFA (κάτω και από τον ΠΑΟΚ για πρώτη φορά στην ιστορία του), ενώ τώρα κατάφερε να παραμείνει στην πρώτη 50άδα ξεκολλώντας ταυτόχρονα και από τη διόλου τιμητική τελευταία θέση του ομίλου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!