Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Ενα παιδί μετράει τα έξι άστρα!

 Ο Βασίλης Χαραλαµπόπουλος αποκτήθηκε το καλοκαίρι από το Αιγάλεω ως ένα από τα µεγαλύτερα ταλέντα που υπάρχουν αυτή τη στιγµή στο ελληνικό µπάσκετ. Οσοι τον γνωρίζουν καλά βεβαιώνουν ότι έχει τις προδιαγραφές ώστε να χαρακτηρίζεται «νέος Φάνης Χριστοδούλου» µε δεδοµένο ότι µπορεί να παίξει τρεις και τέσσερις θέσεις στην πεντάδα!
Ακόµα είναι «άγουρος» βέβαια, διαµορφώνει χαρακτήρα και προσωπικότητα (µαθητής Λυκείου είναι ακόµα) και ταυτόχρονα «χτίζει» την µπασκετική του παρουσία. Κάνει προπονήσεις µε την εφηβική (αγωνίζεται και στα µατς) αλλά και µε την πρώτη οµάδα του Παναθηναϊκού. Λένε ότι «δεν στέκεται απλώς δίπλα στους µεγάλους, αλλά... τους κοντράρει κιόλας»! Οσο για την εφηβική οµάδα; Κι εκεί έχει µπει σ' ένα πρόγραµµα και δεν του έχουν δώσει την µπάλα για να την κάνει ό,τι του γουστάρει!
Ο πατέρας του -που έπαιξε µπάσκετ στο Αιγάλεω κατά το παρελθόν- όπως και η µητέρα του διατηρούν άκρως διακριτική στάση κι έχουν ξεκαθαρίσει στον µικρό ότι θ' ακούει ΜΟΝΟ τον προπονητή του είτε στο σύλλογο είτε στην Εθνική Παίδων. Στον Παναθηναϊκό ο µικρός έχει µπει σε πρόγραµµα, έχουν απαγορευτεί οι... συνεντεύξεις και κάθε σχέση µε τα media κι απλώς του έχουν πει µια κουβέντα: «Κάτω το κεφάλι και δουλειά»!
Οι πιο νέοι παίκτες που φόρεσαν τα πράσινα
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΑΛΕΓΚΟΣ
15 ετών, 4 µηνών, 4 ηµερών

Γεννήθηκε στις 19/9/1994 κι έκανε ντεµπούτο στο πρωτάθληµα µε τον Παναθηναϊκό στις 23 Ιανουαρίου του 2010 και στον αγώνα µε τον Κολοσσό στο ΟΑΚΑ, στη 13η αγωνιστική της περιόδου 2009-2010. Ο Καραµαλέγκος είχε µείνει στο παρκέ για 5'18'' και δεν είχε πετύχει πόντο, καθώς η στατιστική του «έγραψε» 0/2 σουτ. Μετά τον Παναθηναϊκό επέστρεψε στον Αµύντα όπου και ανήκε. Είναι ο νεαρότερος παίκτης που έχει κάνει ντεµπούτο στο πρωτάθληµα µε τα πράσινα.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ
15 ετών, 10 µηνών, 20 ηµερών

Γεννήθηκε στις 6 Ιανουαρίου του 1997 κι έκανε το ντεµπούτο του στο πρωτάθληµα µε τη φανέλα του Παναθηναϊκού στις 26 Νοεµβρίου (προχθές δηλαδή) και στον αγώνα της 7ης αγωνιστικής κόντρα στον Πανελευσινιακό στο ΟΑΚΑ. Στα 6 λεπτά που έµεινε στο παρκέ πέτυχε 5 πόντους, τους περισσότερους -µαζί µε τον Ζούµπο- που έχει πετύχει ποτέ κάποιος πιτσιρικάς στο ντεµπούτο του µε τον Παναθηναϊκό. Βεβαίως είχε προλάβει να αγωνιστεί και στο Κύπελλο (4/10) απέναντι στον Πανιώνιο.
ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΛΒΕΡΤΗΣ
16 ετών, 4 µηνών, 30 ηµερών

Γεννήθηκε στις 11 Ιουνίου του 1974 κι έκανε ντεµπούτο στον Παναθηναϊκό στις 10 Οκτωβρίου του 1990 στο Αλεξάνδρειο και στον αγώνα κόντρα στον Αρη χωρίς να πετύχει πόντο. Μαθητής Λυκείου ακόµα, «φρέσκος» στον Παναθηναϊκό και πιθανότατα κανείς δεν περίµενε ότι στη συνέχεια θα γινόταν ο εµβληµατικός αρχηγός της οµάδας. Ο Φράγκι αυτή τη στιγµή εκτιµάται ως τεράστιο κεφάλαιο στη χρυσή ιστορία της οµάδας.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΤΣΗΣ
16 ετών, 6 µηνών

Γεννήθηκε την Πρωταπριλιά του 1981 και έκανε ντεµπούτο στον Παναθηναϊκό τον Οκτώβριο του 1997 και συγκεκριµένα στον αγώνα µε τη Δάφνη για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήµατος της περιόδου 1997-1998. Στο ντεµπούτο του µε τα πράσινα για το πρωτάθληµα ο Φώτσης είχε αγωνιστεί για 5'21'' και είχε πετύχει 2 πόντους. Εναν µήνα αργότερα είχε... ξεψαρώσει για τα καλά, καθώς είχε βάλει 9 πόντους µε αντίπαλο τη Λάρισα.
Ο Βασίλης Χαραλαµπόπουλος έκανε το ντεµπούτο του στο πρωτάθληµα σε ηλικία 15 ετών, 10 µηνών και 20 ηµερών στον αγώνα κόντρα στον Πανελευσινιακό
ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΤΕΛΙΚΟ» ΜΕ ΟΛΙΜΠΙΑ
Μέσα o Πάνκο, έξω Σόφο και Σκορδίλης

Στο απουσιολόγιο του Αργύρη Πεδουλάκη ήταν δύο ονόµατα γραµµένα χθες: αυτά των Σοφοκλή Σχορτσιανίτη και Γάιου Σκορδίλη. Αντιθέτως, ο Αντι Πάνκο ο οποίος υπέστη διάστρεµµα στον προχθεσινό αγώνα του ΟΑΚΑ µε τον Πανελευσινιακό δήλωσε «παρών» στην προπόνηση.
Ο Σόφο έκανε θεραπεία κι ακολούθησε το ατοµικό του πρόγραµµα. Φυσικά δεν πρόκειται ν' αγωνιστεί στην αυριανή αναµέτρηση µε την Ολίµπια Λιουµπλιάνας, ούτε και στην κυριακάτικη µε το Περιστέρι, αλλά πιθανότατα θα επιστρέψει στον αγώνα της επόµενης εβδοµάδας µε τη Φενέρµπαχτσε στο ΟΑΚΑ. Τουλάχιστον για εκείνο το µατς φαίνεται να έχει γίνει ο προγραµµατισµός, αλλά το βέβαιο είναι ότι η κατάσταση δεν θα «πιεστεί». Ο Σκορδίλης ανέβασε πυρετό και οι «πράσινοι» θα περιµένουν σήµερα να δουν την κατάστασή του. Αν ο Σκορδίλης δεν καταφέρει να προπονηθεί, τότε (πάλι) ο Χίλτον Αρµστρονγκ αναµένεται να συµπεριληφθεί στη δωδεκάδα για το µατς µε την Ολίµπια.
Ο Αντι Πάνκο προπονήθηκε στο ΟΑΚΑ, σε πιο... χαλαρό ρυθµό πάντως από τους υπόλοιπους συµπαίκτες του, η κατάστασή του θα επανεκτιµηθεί σήµερα, αλλά όπως δείχνουν τα πράγµατα θα είναι παρών στο αυριανό µατς.
Στον ρυθµό της Ολίµπια ο Παναθηναϊκός
Σφραγίδα» στο Τop-16
ο πρώτο βήµα έγινε µε τη Ρεάλ στο ΟΑΚΑ. Το επόµενο -και µεγαλύτερο- στο Καντού. Αύριο στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός θέλει να κάνει το τρίτο που πιθανότατα ν' αποδειχθεί καθοριστικό και... τελειωτικό στην υπόθεση πρόκριση, καθώς µε νίκη επί της Ολίµπια Λιουµπλιάνας (και ταυτόχρονη ήττα της Καντού στη Μόσχα από την Κίµκι) οι «πράσινοι» θα περάσουν και µαθηµατικά στους «16» και θα έχουν τον χρόνο να λειτουργεί υπέρ τους.
Φυσιολογικά, λοιπόν, από χθες οι «πράσινοι» κινούνται στον ρυθµό της προετοιµασίας για τον αγώνα µε τους Σλοβένους:
«Στη δική µας επίθεση ο πρώτος στόχος θα είναι να µειώσουµε τα λάθη που κάνουµε εµείς ως οµάδα, κάτι που θα είναι πολύ σηµαντικό γενικότερα για τη συνέχεια. Θα πρέπει να διαβάσουµε το παιχνίδι, ώστε να επιτεθούµε στις αδυναµίες τους. Αυτά που θα πρέπει να κρατήσουµε από το παιχνίδι του πρώτου γύρου είναι η τροµερή ενέργεια που είχαµε στην άµυνα και το καλό διάβασµα στην επίθεση. Είναι δύο στοιχεία που θέλουµε να δούµε και αυτή τη φορά, µαζί φυσικά µε… λιγότερα λάθη», όπως χαρακτηριστικά έγραψε στο προσωπικό του blog που διατηρεί για την επίσηµη ιστοσελίδα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ο ασίσταντ του Αργύρη Πεδουλάκη, Σωτήρης Μανωλόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!