Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Ο σχεδιασμός στον Παναθηναϊκό τον Ιανουαρίο

 Σε σύσκεψη κορυφής ανάμεσα στον Γιάννη Αλαφούζο, τον Γιάννη Σαμαρά και τον Χουάν Ρότσα, την εβδομάδα μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, θα τεθεί επί τάπητος το χειμερινό πλάνο του Παναθηναϊκού όσον αφορά το ρόστερ, τις μεταγραφές, τις ανανεώεις και τις πιθανές πωλήσεις. Οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» αναγνωρίζουν βεβαίως τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν, εντούτοις εξετάζουν όλα τα δεδομένα και τις πιθανές λύσεις, προκειμένου να υπάρξει ενίσχυση της ομάδας και παράλληλα να «κλείσουν» ορισμένα από τα βασικά μέτωπα που θα βρουν μπροστά τους κι εν όψει καλοκαιριού.
Οι διοικούντες την «πράσινη» ΠΑΕ έχουν διάθεση να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες και τις εισηγήσεις του Ρότσα για την ενίσχυση του ρόστερ, με την προϋπόθεση βεβαίως πως θα υπάρξει και η οικονομική δυνατότητα γι' αυτό, είτε μέσω εισροής κεφαλαίων στον σύλλογο (από τη νέα ΑΜΚ) είτε μέσω εξοικονόμησης χρημάτων από άλλες πλευρές. Γι' αυτό κι όταν έρθει η ώρα θα βάλουν κάτω τα δεδομένα και θα αποφασίσουν για το πώς θα πορευτούν. Ηδη πάντως έχει γίνει μία σχετική προεργασία και μία ιεράρχηση όλων των θεμάτων.
1. ΕΝΙΣΧΥΣΗ
Χαφ, στόπερ και επιθετικός
Στις πρώτες συζητήσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα ο Ρότσα έχει ως προτεραιότητα την απόκτηση ενός δημιουργικού μέσου. Εκεί έχει εντοπίσει το μεγαλύτερο πρόβλημα κι εκεί εκτιμά πως πρέπει να γίνει η πρώτη διορθωτική κίνηση. Από εκεί και πέρα, σε ενδεχόμενη αποχώρηση του Μπουμσόνγκ, θα ήθελε να καλυφθεί το κενό του με ακόμη έναν στόπερ, ενώ ως τρίτη επιλογή (κι αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα) οριοθετείται η απόκτηση επιθετικού.
2. ΤΑ «ΨΑΛΙΔΙΑ»
«Μάζεμα» γιατί δεν... βγαίνει
Το δεύτερο κομμάτι του σχεδιασμού αφορά τις περικοπές στα «βαριά» συμβόλαια. Σ' αυτή την κατηγορία ανήκουν οι Βύντρα, Τοτσέ, Μπουμσόνγκ και Λέτο, οι οποίοι είναι οι πλέον υψηλόμισθοι στην ομάδα και θα γίνουν συζητήσεις για να ρίξουν τις απολαβές τους. Βεβαίως το όλο θέμα δεν είναι διόλου εύκολο, αφού θα υπάρξουν αντιδράσεις, ωστόσο από την άλλη είναι δεδομένο πλέον πως θα πρέπει να γίνει «μάζεμα», πολύ απλά επειδή ο προϋπολογισμός της ομάδας δεν μπορεί να σηκώσει τα συγκεκριμένα συμβόλαια.
3. ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ
Ο Καρνέζης στο κάδρο
Η χθεσινή επέκταση του συμβολαίου του Ταμπάκη ως το 2016 συνδέεται και με την πολύ σοβαρή πλέον πιθανότητα πώλησης του Ορέστη Καρνέζη τον προσεχή Γενάρη, για τον οποίο υπάρχει άλλωστε «ζεστό» ενδιαφέρον από το εξωτερικό. Οι «πράσινοι» έχουν «δέσει» πλέον για άλλα 3,5 χρόνια τα δύο μεγάλα ταλέντα τους στη θέση του γκολκίπερ (Καπίνο, Ταμπάκης), έχουν ως τρίτη επιλογή τον έμπειρο Κοτσόλη και σίγουρα μπορούν να βγάλουν με μεγαλύτερη άνεση στην αγορά τον καλύτερο γκολκίπερ της φετινής Super League. Η Μίλαν (όπως σας έχει αποκαλύψει το «Goal») παρακολουθεί τον «Ορέ» εδώ και περίπου έναν χρόνο, ενώ οι καλές εμφανίσεις του έχουν τραβήξει και την προσοχή της Νάπολι, αλλά και ισπανικών ομάδων.
Την ίδια στιγμή, δε, οι πληροφορίες επιμένουν πως υπάρχει ιταλική πρόταση στα γραφεία της ΠΑΕ για τον Καρνέζη, η οποία και... παζαρεύεται.
4. ΟΙ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ
Οι τέσσερις περιπτώσεις
Τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις και με τους παίκτες που παίρνουν σειρά για νέα συμβόλαια. Σ' αυτή την κατηγορία ανήκουν ο νεαρός Φουρλάνος (ο μοναδικός από την ακαδημία που δεν έχει «δέσει» ακόμη το «τριφύλλι»), ο Μαρίνος, ο Πετρόπουλος και ο Σεϊταρίδης. Για τους τρεις πρώτους οι σκέψεις των «πράσινων» είναι να τους προταθούν συμβόλαια έως το '15 και το '16, ενώ για τον Γιούρκα η πρόταση θα αφορά μονοετές συμβόλαιο με λίγο πιο χαμηλές απολαβές.
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για διαζύγιο με Μπουμσόνγκ
Συνάντηση με τον μάνατζερ του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, Φρεντερίκ Γκερά, είχε χθες ο Δημήτρης Γόντικας.
Ο πρώην πρόεδρος του «τριφυλλιού» έθεσε επί τάπητος τους προβληματισμούς που υπάρχουν από τον Παναθηναϊκό για τους συνεχόμενους τραυματισμούς του πελάτη του, αλλά και το γεγονός ότι έχει βοηθήσει ελάχιστα τη φετινή σεζόν. Παράλληλα, τον ρώτησε για τις προθέσεις του «Μπουμ» όσον αφορά τη συνεργασία του και το τι προτίθεται να κάνει ο ίδιος. Εάν έχει δηλαδή αλλάξει γνώμη λίγους μήνες μετά την επέκταση του συμβολαίου του με τους «πράσινους» έως το 2014. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυτή τη στιγμή όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Ακόμη κι ένα πιθανό «διαζύγιο», εάν οι δύο πλευρές διαπιστώσουν πως δεν μπορούν να συνεχίσουν την κοινή τους πορεία. Σ' αυτό το ενδεχόμενο βεβαίως θα πρέπει να βρεθεί και η χρυσή τομή στο οικονομικό. Ο Γκερά θα μιλήσει σήμερα με τον Μπουμσόνγκ και το τοπίο θα ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!