Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Mε Διάθεση Juan Ramon Rocha!

Διάθεση, πάθος, ψυχή ήταν ορισμένα από τα χαρακτηριστικά που έλειπαν από τον Παναθηναϊκό τον προηγούμενο καιρό… Οι «πράσινοι» τα κατέθεσαν στο ΟΑΚΑ με τον Ρότσα στον πάγκο και πανηγύρισαν τη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 2-0, παίζοντας εξαιρετικά στο β” ημίχρονο, που ήταν και μονόλογος.
Εχοντας εξαιρετικό τον άξονα με Ζέκα, Κουίνσι, Σισοκό, αλλά και πολύ δραστήριο τον Τοτσέ που έφτιαξε το γκολ του Ζέκα, ο Παναθηναϊκός πήρε βαθμολογική και ειδικά ψυχολογική ανάσα, την οποία είχε τόσο πολύ ανάγκη και πλέον καλείται να χαράξει νέα πορεία.
Αρνητικός πρωταγωνιστής του ματς ο εξαιρετικός Χακόμπο που πραγματοποίησε σωρεία επεμβάσεων, όμως από το πέναλτι και μετά ήταν έξω φρενών με αποτέλεσμα να πάρει κόκκινη.

Χωρίς εκπλήξεις οι 11άδες
Ο Ρότσα στο ντεμπούτο το στον πάγκο του «τριφυλλιού» προτίμησε να ακολουθήσει την πεπατημένη και παρέταξε τον Παναθηναϊκό με 4-3-3 και Καρνέζη στο τέρμα, Σπυρόπουλο, Βελάσκες, Βύντρα, Γιούρκα από τ” αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, τον Βιτόλο καθαρό κόφτη, αριστερά τον Σισοκό, δεξιά τον Ζέκα, ενώ την επιθετική τριπλέτα αποτέλεσαν οι Κουίνσι, Μαυρία στα άκρα και Τοτσέ στην κορυφή.
Κι το «παιδί» του Ρότσα, ο Δώνης παρέταξε τον «δικέφαλο» χωρίς εκπλήξεις. Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε στο ΟΑΚΑ με 4-4-2 και με Χακόμπο στο τέρμα, Σταφυλίδη, Κατσικά, Κουμάλο, Ετο στην άμυνα, Κάτσε, Λάζαρ κόφτες, Φωτάκη, Ρομπέρ στα άκρα και στην κορυφή Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδη.

Ματς-φωτιά από το 25′ και μετά!
 Επειτα από ένα νωθρό ξεκίνημα, που οι ομάδες έψαχναν τα πατήματά τους και χρειάστηκε να περάσει ένα 20λεπτο για να τα βρουν, ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε κατακόρυφα και είδαμε πολλές φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες.
Ο ΠΑΟΚ έβγαινε κυρίως από δεξιά εκεί που ο Σπυρόπουλος αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα, ενώ ο Παναθηναϊκός με τον Σισοκό να έχει οργανωτικό ρόλο δεν έβρισκε εύκολα διαδρόμους για την περιοχή του Χακόμπο. Δυο κάθετες πάσες βγήκαν στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ όμως ο Κουμάλο πρόλαβε και τις δυο φορές τον Τοτσέ.
Στο δίλεπτο 28′-30′ το ματς πήρε φωτιά, με τον Καρνέζη αρχικά να λέει «όχι» στον Σαλπιγγίδη κι εν συνεχεία σε κόντρα του Παναθηναϊκού από δεξιά με Κουίνσι και πάσα του Μαυρία στον Τοτσέ τον Χακόμπο να κάνει την απόκρουση του αγώνα! Στην επόμενη φάση ο Ρομπέρ σούταρε από τα 30 μέτρα, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Καρνέζη κι ο διεθνής κίπερ έδιωξε ενστικτωδώς τη μπάλα!
Οι δυο ομάδες συνέχισαν να βγάζουν φάσεις, με τον Παναθηναϊκό να πιέζει στο φινάλε του ημιχρόνου, χωρίς ωστόσο να βρει δίχτυα, ενώ στο 45′ οι «πράσινοι» ζήτησαν πέναλτι σε τζαρτζάρισμα του Τοτσέ με τον Κατσικά με τον Τριτσώνη να δείχνει σωστά «παίζεται».

 Γκολ με το… καλησπέρα και «πράσινος» μονόλογος
Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στην επανάληψη κι ευτύχησε να προηγηθεί στο 51ο λεπτό. Ο Ζέκα έκανε πολύ ωραία το «1-2» με τον Τοτσέ, μπήκε από δεξιά στην περιοχή και με συρτό διαγώνιο σουτ νίκησε τον εξαιρετικό Χακόμπο για το 1-0! Ο Δώνης στο 56′ έριξε στο ματς τον Λίνο αντί του Λάζαρ και γύρισε τον ΠΑΟΚ σε 4-3-3 με τον Κλάους να παίζει μόνος στην κορυφή, τον Ρομπέρ εσωτερικό χαφ, δεξιά τον Σάλπι κι αριστερά τον Λίνο.
Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που συνέχισε να δημιουργεί φάσεις, με την τριάδα Κουίνσι, Μαυρία, Ζέκα να είναι εξαιρετική και τον Χακόμπο να πραγματοποιεί εξαιρετικές επεμβάσεις και να κρατάει τον «δικέφαλο» στο παιχνίδι.
Ο Δώνης έκανε και την τρίτη του αλλαγή στο 65′ ρίχνοντας στο ματς τον Γιάννου αντί του Ρομπέρ, ενώ στο ίδιο λεπτό ο Ρότσα έριξε στο ματς τον Φορναρόλι αντί του Μαυρία. Παρά τις διορθωτικές κινήσεις του Δώνη, ο ΠΑΟΚ δεν έβρισκε τρόπο, ούτε να κρατήσει, ούτε να κυκλοφορήσει τη μπάλα, αλλά ούτε και να πατήσει με αξιώσεις στην περιοχή του Καρνέζη.
Στο 73′ ο Κουίνσι έχασε σπουδαία ευκαιρία να καθαρίσει το ματς, καθώς βγήκε τετ α τετ με τον Χακόμπο, όμως ο κίπερ του «δικέφαλου» πραγματοποίησε εκ νέου εξαιρετική επέμβαση. Λίγο έλειψε να το πληρώσει το «τριφύλλι» στην αμέσως επόμενη φάση με τον Σάλπι να κάνει σέντρα από δεξιά και τη μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι του Καρνέζη, στην πρώτη φάση του ΠΑΟΚ στο β” μέρος.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ρότσα έριξε στο ματς τον Πετρόπουλο αντί του Τοτσέ, που μπορεί να μην βρήκε δίχτυα παρά τις ευκαιρίες που του δόθηκαν, ωστόσο, έφτιαξε το γκολ. Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος με το πέναλτι που καταλόγισε σωστά ο Τριτσώνης (84′) σε μαρκάρισμα του Γιάννου στον Κουίνσι και το εκτέλεσε εύστοχα ο Βιτόλο! Οι του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το πέναλτι με τον Δώνη να είναι έξαλλος!

Κάπως έτσι φτάσαμε στο φινάλε, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει μια δίκαιη νίκη και να δείχνει να αλλάζει άρδην το σκηνικό με την «πρώτη» του Ρότσα στον πάγκο του.

ΣΚΟΡΕΡ: 51′ Ζέκα, 84′ πεν. Βιτόλο
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθήνα)
ΔΟΚΑΡΙ: 74′ Σαλπιγγίδης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 23′ Βύντρα – 81′ Κατσικάς, 85′ Χακόμπο
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 85′ Χακόμπο (απευθείας)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σισοκό (85′ Μαρίνος), Βιτόλο, Μαυρίας (65′ Φορναρόλι), Τοτσέ, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Ζέκα, Σπυρόπουλος, Βελάσκες, Κουίνσι.
ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Σταφυλίδης, Κατσικάς, Ρομπέρ (65′ Γιάννου), Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Λάζαρ (56′ Λίνο), Κάτσε, Κουμάλο, Αθανασιάδης, Ετο (46′ λ.τ. Κωνσταντινίδης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!