Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Εξαθλιωμένοι και Νηστικοί κόντρα στον Απόγονο!

 Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στο Κλειστό της Γλυφάδας τον Άπόγονο του Στόλου την Κυριακή 27/1(17:00)  στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Α1 βόλεϊ Ανδρών. 
Μοναδικός στόχος των «πρασίνων» είναι η νίκη, αφού τα περιθώρια βάσει και του βαθμολογικού πίνακα έχουν στενέψει και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στο στρατόπεδο του Τριφυλλιού.
Ωστόσο συμβαίνουν εξοργιστικά πράματα στο τμήμα.

Σύμφωνα με την κραυγή αγωνίας της μητέρας του βολεϊμπολίστα του Παναθηναϊκού, Θανάση Πρωτοψάλτη και παλιά αθλήτρια του Τριφυλλιού, Αλεξία Ροτσίδου ζεί και βασιλεύει η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ανδρική ομάδα βόλεϊ.

Η σοκαρισμένη μητέρα μίλησε στην εφημερίδα Goal και τα λόγια της, προκαλούν το λιγότερο, οργή...
"Εδώ και έναν χρόνο κάθε μέρα του έλεγα να κάνει υπομονή, να δοκιμάσει τις αντοχές του για να ζήσει το μεγάλο του όνειρο που δεν ήταν άλλο από το να παίξει βόλεϊ στον Παναθηναϊκό. Ολοι τον ενθαρρύναμε, άφησε δύο υποτροφίες για τις ΗΠΑ για να φορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι όπως έκανα εγώ και ο μπαμπάς του Σπύρος. Ηθελε να μας κάνει υπερήφανους και το κατάφερε, αλλά πλέον δε μιλάμε για αθλητισμό. Δεν μιξοκλαίω, κύριοι.
Στην οικογένειά μας έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε και να κερδίζουμε τίτλους στα γήπεδα και στη ζωή. Δεν μιλάω εκ μέρους του Θανάση αλλά εκ μέρους όλων των μικρών παιδιών που έχει αυτήν τη στιγμή η ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού. Κάνω έκκληση πριν έρθουν τα χειρότερα. Τα παιδιά είναι πεταμένα σαν λαθρομετανάστες" ανέφερε συγκλονισμένη η Ροτσίδου.

«Στάση Μοναστηράκι για φαγητό»
"Μη νομίζετε πως κι εγώ τα ήξερα όλα. Τώρα που... έσπασαν μου τα είπαν και αισθάνονται ντροπή λες και έκαναν κάποιο έγκλημα. Εδώ και μήνες ζουν τον απόλυτο εφιάλτη, την απόλυτη εξαθλίωση. Εδώ και μέρες τους είχε κοπεί το ρεύμα στο σπίτι.
Μονάδες στο τηλέφωνο δεν έχουν να καλέσουν ούτε για βοήθεια. Το βράδυ δεν κοιμούνται από το κρύο. Στο σπίτι τους κυνηγάνε, επειδή όλα είναι απλήρωτα. Τρώνε μόνο ψωμί. Κάνουν προπονήσεις στη Γλυφάδα. Κανείς δεν σκέφτηκε ούτε τη μετακίνησή τους. Αυτές τις μέρες που υπάρχουν απεργίες των ΜΜΜ πηγαίνουν με τα πόδια στη Γλυφάδα, με ενδιάμεση στάση στο Μοναστηράκι, όπου τρώνε στο εστιατόριο του κύριου Σταθοκωστόπουλου" υποστήριξε, αγανακτισμένη.

«Με τα πόδια Γλυφάδα - Αμπελόκηπους»
Και συνεχίζει: "Μετά την προπόνηση έφυγαν με τα πόδια από τη Γλυφάδα για τους Αμπελόκηπους και τους έπιασε και η βροχή. Στον δρόμο δεν άντεξαν. Ο Μαδούρας έπαθε υποθερμία και ο Θανάσης έσπασε... Τους βοήθησαν κάποιοι περαστικοί για να μην καταρρεύσουν από την αδυναμία. Τότε με πήρε κλαίγοντας και μου ζήτησε να του βγάλω ένα εισιτήριο να γυρίσει πίσω σήμερα".

«Πού πήγαν οι άνθρωποι;»
Και η Ροτσίδου καταλήγει: "Ρωτάω ως μάνα και όχι ως αθλήτρια που μάτωσα για τον Παναθηναϊκό: υπάρχει κάποιος να προστατέψει τα 18χρονα παιδιά που είναι το μέλλον μας; Τι ντροπή είναι αυτή; Πού είναι ο κύριος Μακρόπουλος; Πώς επιτρέπει αυτήν τη ντροπή πρώτα απ' όλα ως άνθρωπος και πατέρας και μετά ως Παναθηναϊκός; Ξέρω πως ο Μακρόπουλος είναι ο μόνος που νοιάζεται, αλλά όπως κι εγώ ίσως να μην τα ξέρει. Πού είναι ο κύριος Ακριτίδης; Πού πήγαν οι Παναθηναϊκοί; Πού πήγαν αυτοί οι άνθρωποι;".

Αλλά επειδή Μόνο οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είναι η Δύναμη του προχώρησαν σε μια κίνηση ανθρωπιάς ,άνοιξαν λογαριασμό στην Εθνική τράπεζα, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την ενίσχυση της αντρικής ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού.
Η συνταρακτική εξομολόγηση της μητέρας του βολεϊμπολίστα του Τριφυλλιού, Θανάση Πρωτοψάλτη, Αλεξίας Ροτσίδου, κινητοποίησε τους απλούς οπαδούς του Παναθηναϊκού.
Συγκεκριμένα, ανοίχτηκε λογαριασμός του ΣΦΕΠ «Γ. Καλαφάτης», στην Εθνική Τράπεζα με αριθμό 68674165201 ((IBAN: GR60 0110 6860 0000 6867 4165 201). Ένα από τα ονόματα των δικαιούχων είναι του αείμνηστου, Δημήτρη Μούρτου.
Όσοι φίλοι του Παναθηναϊκού επιθυμούν και έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν την ομάδα, μπορούν να το κάνουν. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν στους βολεϊμπολίστες.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!