Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Η Μεγάλη Ήττα του Αλαφούζου

 Όσο καλά  χειρίστηκε αυτές τις τελευταίες μέρες την υπόθεση του πρίγκιπα και του ουρανοκατέβατου στα παναθηναικά δρώμενα Τσάκα ο πρόεδρος των Πρασίνων, άλλο τόσο άσχημα, χειρίστηκε την ήττα από τη Βέροια και κυρίως τις επόμενες μέρες.
      Ο Χουάν Ρότσα ασφαλώς έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την επιλογή του…. εξαφανισμένου για μήνες Μπουμσόνγκ στην 11άδα, αλλά για το ότι ο Γάλλος βρίσκεται ακόμη στο ρόστερ του ΠΑΟ, φταίει ο Αλαφούζος. Όπως φταίει για την αδυναμία του να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο και να δώσει λύσεις, αφήνοντας στη διάθεση του προπονητή ποδοσφαιριστές όπως ο γάλλος ή ο Σπυρόπουλος ή ο Φορναρόλι τους οποίους σπρώχνει προς την έξοδο.
Μπορεί να παίζει στα δάχτυλα το twitter, αλλά εδώ αποδεικνύεται φάουλ. Είσαι πρόεδρος, παίρνεις πάνω σου οποιοδήποτε κόστος τόσων μεγάλων αποφάσεων, όπως να τελειώσεις τους Χριστοδουλόπουλο, Βύντρα και άλλους ποδοσφαιριστές που για τους Χ λόγους δεν σου κάνουν στον Παναθηναϊκό που σχεδιάζεις.
    Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τον Λεβαδειακό όχι γιατί ήταν χειρότερος, αλλά γιατί το κλίμα ήταν διχαστικό, με την εξέδρα να αποδοκιμάζει τον Σπυρόπουλο που έκανε καλό παιχνίδι. Μιλάμε για απίστευτα πράγματα, που ωστόσο έχουν εξήγηση. Να έχει αναρτήσει πανό κατά του Βύντρα και του Σπυρόπουλου. Και μετά τα λάθη του Μπουμσόνγκ να αποδοκιμάζει ένοντα με γιούχες και τον Μπουμσόνγκ. Έναν ποδοσφαιριστή που ταλαιπωρείται (γιατί θέλει να πληρώνεται στην ώρα του) από τον Παναθηναϊκό, αλλά τον ταλαιπωρεί αφάνταστα κιόλας με τα καμώματά του από τον Σεπτέμβρη, αλλά και πέρυσι…
        Στην πρώτη στραβή του Παναθηναϊκού ήταν φως φανάρι ότι το πράγμα θα γύριζε μπούμερανγκ. Για να πάρεις το βάρος τέτοιων αποφάσεων, πρέπει να έχεις και τις ανάλογες λύσεις και απαντήσεις. Που ήταν λοιπόν ο δεύτερος σέντερ φορ; Με τον φιλότιμο Τοτσέ θα βγάλει την υπόλοιπη σεζόν ή τον Φορναρόλι που ψάχνει ομάδα;
        Ακόμη και τον Καζιγιάμα δεν έχουν καταφέρει ακόμη να του βρουν θέση ξένου στο ρόστερ της ομάδας! Μιλάμε για ερασιτεχνισμούς που σε επίπεδο του Παναθηναϊκού το πληρώνεις ακριβά. Ο κόσμος είναι πονεμένος τόσα χρόνια, βλέπει και τα υπόλοιπα στραβά του πρωταθλήματος, να παίζει ο «αιώνιος» πολλές φορές μονά-ζυγά δικά του και του τη δίνει άσχημα! Ακούει Λεωφόρο και Λεωφόρο (ακόμη) δεν βλέπει.
      Θα πει κάποιος: όλα αυτά χρειάζονται χρόνο και χρήμα. Σαφώς. Για να μην κάνεις όμως δυσκολότερα τα πράγματα μεσούσης της σεζόν, πρέπει πρώτα να κάνεις και μετά να λες! Ο Αλαφούζος πρώτα λέει και μετά κάνει και σίγουρα, θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές του, να αλλάξει τα σχέδιά του σε μερικά πράγματα, γιατί θα δει τα πλέι-οφ από την… τηλεόραση και χωρίς τον Παναθηναϊκό!
      Οι λανθασμένες εκτιμήσεις του Αλαφούζου είναι πολλές. Δείχνει ότι είναι ένας άπειρος παράγοντας, που σαφώς έχει βοηθήσει τον Παναθηναϊκό στη δύσκολη μέρα,τον έχει κρατήσει από το χέρι πριν από το γκρεμό, όμως με τις άγαρμπες κινήσεις του, έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή. Με τα λέω- ξελέω δεν πας πουθενά. Πως θα κρατήσει τον Σπυρόπουλο μέχρι το καλοκαίρι; Απαραίτητες οι περικοπές και η μείωση του μπάτζετ, αλλά όχι με αυτό τον τρόπο.
Με τις κινήσεις που κάνει, είναι θέμα χρόνου να χάσει και τον Ρότσα, ο οποίος έχει αρχίσει να χάνει ήδη πόντους και ο ίδιος δείχνει αποσυντονισμένος, με όσα διαδραματίσθηκαν μετά τη Βέροια. Ποιος… Μπαρμπαρούσης; Ο Παναθηναϊκός έχει «χάσει» τον Βύντρα, χάνει και τον Μπουμ! Και ποιος θα παίζει; Ο νεαρός, εξελίξιμος και πολύτιμος Τριάνταφυλλόπουλος και ο Βελάσκες που μπροστά του ο Σαριέγκι είναι… Πουγιόλ;Ράβε-ξήλωνε δουλειά να μην σου λείπει…
ΥΓ. Ο Λεβαδειακός του Παράσχου μπορεί να μην είναι η σούπερ ομάδα, αλλά είναι ΟΜΑΔΑ. Και έχει προπονητάρα. Δουλευταρά με κοφτερό μυαλό που μπορεί να αλλάξει την εξέλιξη του αγώνα.




πηγή:http://www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!