Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Βιτόλο και Σό Μάδησαν τα Original Ακέφαλα Ορτύκια!


 Ο Παναθηναϊκός φουλάρει για πλέι οφ μετά και τη νίκη του στο αθηναϊκό ντέρμπι με την ΑΕΚ. Οι "πράσινοι" όπως και τις άλλες δύο φορές που αναμετρήθηκαν με την Ενωση στις 3 Μαρτίου, επιβλήθηκαν με 2-0 και έπιασαν τον ΠΑΣ στην  5η θέση.
Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και δημιούργησαν  φάσεις ιδίως στο πρώτο 20λεπτο για να ανοίξουν το σκορ. Η άνοδος του Ζέκα στο δεύτερο μέρος βοήθησε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος πήρε τα ηνία και έφυγε νικητής από την έδρα της ΑΕΚ.

Τα αρχικά πλάνα
Ο Λίνεν παρέταξε την ομάδα του με 4-4-1-1. Ο Κωνσταντόπουλος κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με την τετράδα της άμυνα να την αποτελούν οι Τσουκαλάς (δεξιά), Μπουγαϊδης, Κουτρουμπής, Τσουμάνγκας (αριστερά). Μητρόπουλος και Φέτσης τοποθετήθηκαν στον άξονα στη μεσαία γραμμή με τον Κορδέρο δεξιά και τον Γκερέιρο αριστερά. Ο Κατίδης αγωνίστηκε λίγο πίσω από τον Πετρόπουλο
Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Φάμπρι. Ο Καρνέζης υπερασπίστηκε τα γκολπόστ των "πρασίνων". Ο Σεϊταρίδης τοποθετήθηκε στα δεξιά της άμυνας, ο Μαρίνος στα αριστερά και ανάμεσα του οι Πίντο, Μπουμσονγκ. Βιτόλο και Σο ήταν τα δύο αμυντικά Χαφ, με τον Ζέκα μπροστά τους. Μαυρίας και Σισοκό αγωνίστηκαν στις πτέρυγες, με τον Εσπάρθα στην κορυφή της επίθεσης

Ασφυχτική πίεση
Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και κυνήγησε το γκολ που θα την έβαζε οδηγό στο σκορ. Οι παίκτες του Λίνεν με πίεση στη μεσαία γραμμή δεν επέτρεπαν στους αντιπάλους του να κυκλοφορήσουν εύκολα την μπάλα, έτσι οι "πράσινοι" προσπαθούσαν με μακρινές μπαλιές να βγουν μπροστά, χωρίς να καταφέρουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους επιθετικά.
Αντίθετα οι γηπεδούχοι έχοντας κερδίσει τη μάχη της μεσαίας γραμμής μπορούσαν και γέμιζαν την περιοχή του Καρνέζη, ο οποίος μόλις στο 10' χρειάστηκε να δείξει τα αντανακλαστικά του διώχνοντας δύσκολα το σουτ του Κατίδη από τα δεξιά της περιοχής.
Ο Γκερέιρο στα πρώτα 20 λεπτά μοίραζε το παιχνίδι της ΑΕΚ και δημιουργούσε ρήγματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού, όμως στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι διόρθωσαν την προβληματική τους λειτουργία στην κυκλοφορία της μπάλας και ισορρόπησαν το παιχνίδι.

Ισορρόπησαν, αλλά...
Μπορεί ο Παναθηναϊκός να περιόρισε τη δράση του Γκερέιρο και του Κορδέρο, ωστόσο δεν κατάφερε να βγάλει φάσεις επιθετικά. Ο Ζέκα ως επιτελικός χαφ δεν μπορούσε να βγάλει μπαλιές για τον Εσπάρθα, ενώ και οι Βιτόλο, Σο είχαν περιοριστεί στα ανασταλτικά τους καθήκοντα.
Από τα πλάγια οι Μαυρίας, Σισοκό έτρεξαν αρκετά και πίεσαν, όμως επιθετικά έμειναν και αυτοί σε ρηχά νερά. Η μοναδική φορά που ο Παναθηναϊκός ανησύχησε τον Κωνσταντόπουλο, ήταν στο 26' με κεφαλιά του Εσπάρθα.

Ανέβηκε ο Ζέκα και ανέβασε τον Παναθηναϊκό
Ο Ζέκα ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά στο παιχνίδι. Ο Πορτογάλος μαζί με τον Εσπάρθα πίεζαν τους αμυντικούς της ΑΕΚ και τους δυσκόλευαν. Αυτή η συνταγή έδωσε και στους "πράσινους" το προβάδισμα. Ο Κουτρουμπής έκανε το λάθος και έχασε την μπάλα από τον Ζέκα. Ο τελευταίος τροφοδότησε τον Βιτόλο, ο οποίος με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Κωσνταντόπουλο και άνοιξε το σκορ.
Στο επόμενο λεπτό ο Κατίδης έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Ο Πίντο γλίστρησε και ο άσος της ΑΕΚ που βγήκε απέναντι από τον Καρνέζη έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Αυτή ήταν και η μοναδική φορά που οι γηπεδούχοι απείλησαν στο δεύτερο ημίχρονο.
Από το συγκεκριμένο σημείο και μετά η Ενωση είχε συνεχώς πτωτική πορεία στην απόδοση της. Ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε το προβάδισμα δίνοντας χώρο στην αντίπαλο του, κλείνοντας παράλληλα και τους διαδρόμους προς την περιοχή του Καρνέζη. Μάλιστα ευτύχησε να πετύχει και δεύτερο γκολ με τον Σο, από στημένη φάση στο 70'.
Ο Λίνεν έριξε στη μάχη ότι επιθετικό όπλο είχε στον πάγκο του, όμως με τον Γκερέιρο κουρασμένο, δεν υπήρχε άλλος παίκτης που θα μπορούσε να περάσει μπαλιές μπροστά. Χωρίς να πιεστή ο Παναθηναϊκός κράτησε εύκολα το προβάδισμα, το οποίο θα μπορούσε να είχε διευρύνει αν ο Φιγκερόα στην πρώτη του επαφή με την μπάλα σημάδευε καλύτερα και δεν την έστελνε στην εξωτερική μεριά των διχτύων.


Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)

Κίτρινες: Τσουκαλάς, Μπουγαΐδης, Γκερέιρο- Μαρίνος, Ζέκα, Βιτόλο, Μπουμσόνγκ

ΑΕΚ (Εβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Τσουκαλάς, Μητρόπουλος, Φέτσης (71΄ Παυλής), Γκερέιρο, Κορδέρο (80΄ Σταματής), Κατίδης (80΄ Καραλής), Πετρόπουλος
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φάμπρι): Καρνέζης, Μαρίνος, Μπουμσόνγκ, Πίντο, Σεϊταρίδης, Βιτόλο, Σο (90΄+ Τριανταγυλλόπουλος), Σισοκό, Ζέκα, Μαυρίας (87΄ Φερναρόλι), Εσπάρθα (85΄ Φιγκερόα).




πηγή:novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!