Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Μπάσκετ Γυναικών: Σμπαράλια έκαναν οι Αμαζόνες της Σαμαντούρα το παοκάκι!

 
Με εξαιρετική εμφάνιση από τις Έλενα Βλάνη και Αριστέα Μαγκλάρα, ο Παναθηναϊκός «σκούπισε» τον ΠΑΟΚ, κερδίζοντας στον Τάφο του Ινδού με 64-46 και περιμένει πλέον στους τελικούς το νικητή του ζευγαριού Αθηναϊκός - Ελληνικό.

Με «σκούπα» πέρασαν οι «πράσινες» αμαζόνες στους τελικούς του πρωταθλήματος, αφού για τρίτη φορά μέσα στη σαιζόν κέρδισαν τον ΠΑΟΚ, μην αφήνοντας περιθώρια για αμφισβήτηση της ανωτερότητάς τους. Το Τριφύλλι ξεπέρασε γρήγορα, και χάρη στη βοήθεια των οπαδών του, το σοκ του Κυπέλλου και με κυριαρχική εμφάνιση νίκησε τον ΠΑΟΚ με 64-46.

Η πιεστική άμυνα του Παναθηναϊκού από το α΄δεκάλεπτο ανάγκαζε τις φιλοξενούμενες σε πολλά λάθη, αλλά τα άστοχα σουτ για τις «πράσινες» διατηρούσαν την ισορροπία στο σκορ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πέρασε για λίγο μπροστά στο σκορ, αλλά στο σημείο εκείνο πήρε το «όπλο» της η Έλενα Βλάνη που με επιθετικό ρεσιτάλ σμπαράλιασε κάθε αμυντικό σύστημα του ΠΑΟΚ, έχοντας σημειώσει ήδη από το α΄ημίχρονο 13 πόντους με 3 τρίποντα.

Παρά την προσπάθεια των φιλοξενούμενων να πλησιάσουν στο σκορ, οι «πράσινες» έβρισκαν τις επιθετικές λύσεις και πότε από την περιφέρεια, πότε με ντράιβ, πότε από το λόου ποστ διατηρούσαν και διεύρυναν τη διαφορά. Σημαντική συμβολή στο τελευταίο δεκάλεπτο είχε η ψυχάρα Αριστέα Μαγκλάρα, που πήρε την ομάδα στις πλάτες της, ούσα εντυπωσιακή σε άμυνα και επίθεση.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού κατέκλυσε τον Τάφο του Ινδού σε ακόμα μία ονειρική παράσταση και βοήθησε καταλυτικά τις «πράσινες» να φθάσουν στην ευρεία νίκη. Πλέον το Τριφύλλι θα περιμένει το νικητή του ζευγαριού Αθηναϊκός - Ελληνικό στη μάχη των τελικών του πρωταθλήματος.

Να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με μία σημαντική απώλεια, την Ιωάννα Δίελα, όπου όλοι ελπίζουν να είναι έτοιμη για τους τελικούς του πρωταθλήματος, ενώ ο ΠΑΟΚ χωρίς την Άννα Σταμολάμπρου.


Ασφυκτική άμυνα - αστοχία στην επίθεση

Mε τις Καλέντζου, Μαγκλάρα, Βλάνη, Μοσχοπούλου και Ντέλβα ξεκίνησε τον αγώνα το Τριφύλλι. Η αμερικανή σέντερ του Παναθηναϊκού άνοιξε το σκορ, μετά από ασίστ της Βλάνη, ενώ η τελευταία με σουτ τριών πόντων έκανε το 5-0. Η Ντερός μείωσε για τις φιλοξενούμενες, αλλά η Μαγκλάρα με καλάθι και φάουλ (αστόχησε στη βολή) έκανε το 7-2. Με Αυτζή και Γιαννοπούλου πλησίασε ο ΠΑΟΚ, ωστόσο η Καλέντζου με ωραία προσπάθεια κάτω από το καλάθι έκανε το 9-6. Η καλή άμυνα των «πράσινων» ανάγκαζε σε λάθη τις αντιπάλους τους, αλλά οι παίχτριες του Τριφυλλιού ήταν άστοχες στις προσπάθειές τους. Η Ντερός κατάφερε να ισοφαρίσει με σουτ εκτός ισορροπίας. Η Χριστινάκη πατώντας τη γραμμή του τριπόντου έκανε το 11-9 και με παρόμοια προσπάθεια, ισοφάρισε η Γιαννοπούλου στη λήξη της περιόδου.

Βλάνη το «πυροβόλο»

Η Βασιλειάδου με ωραίο ντράιβ έβαλε μπροστά τον ΠΑΟΚ για πρώτη φορά στον αγώνα, ενώ η ίδια έκλεψε τη μπάλα και η Αυτζή στον αιφνιδιασμό έκανε το 11-15 στις αρχές του β΄δεκαλέπτου. Μετά από πολλές άστοχες προσπάθειες, η Μοσχοπούλου μείωσε σε 13-15, αλλά η Αυτζή είχε πάλι 2/2 βολές για την ομάδα της. Με δυναμική προσπάθεια, η Ντέλβα πήρε καλάθι και φάουλ, κάνοντας το 16-17 και η Χρονοπούλου, ξεπερνώντας την άμυνα της Ντερός έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό με 18-17. Η Γιαννοπούλου με τρίποντο έκανε το 18-20, αλλά από το σημείο εκείνο μίλησε η Βλάνη με 7 σερί πόντους. Αρχικά με σουτ εκτός ισορροπίας, στη συνέχεια με τρίποντο και ακολούθως με φοβερή προσποίηση μπροστά στη Ντερός, διαμόρφωσε το 25-20. Η Σλούκα με σουτ από μέση απόσταση ανέβασε κι άλλο τη διαφορά για τις «πράσινες», ενώ μετά από νέα καλή άμυνα, η Βλάνη πέτυχε νέο τρίποντο στον αιφνιδιασμό για το 30-20. Με σουτ τριών πόντων, η Καλέντζου απάντησε στα καλάθια των Ντερός και Σπανίδου για το 33-24. Ενώ το ημίχρονο έληξε με 33-26 με σουτ της Γιαννοπούλου από το χάι ποστ, αφού καμία ομάδα δεν ευστόχησε στις τελευταίες της προσπάθειες.

Ξέσπασμα στα τελευταία λεπτά

Με το ξεκίνημα του γ΄δεκαλέπτου, η Ντέλβα με καλάθι και φάουλ ανέβασε τη διαφορά στο +10 για τον Παναθηναϊκό. Η Γιαννοπούλου και η Βασιλειάδου με σουτ από κοντά μείωσαν σε 37-30. Ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν γρήγορος, αλλά και οι δύο ομάδες ήταν άστοχες. Η Σλούκα με 1/2 βολές και με τρίποντο ξεκόλλησε το Τριφύλλι για το 41-30. Η Αυτζή, που ταλαιπωρείτο από θλάση, μείωσε προσωρινά, αλλά η Καλέντζου με τεράστιο τρίποντο από τα 8 μέτρα διαμόρφωσε το 44-32, ενώ με ασσίστ της αρχηγού, η Θεολόγου από κοντά σημείωσε το 46-32 που ήταν το σκορ της περιόδου.

Πήρε το ματς πάνω της η Μαγκλάρα, φοβερή και η Βλάνη

Η Μαγκλάρα δε δίστασε και μπροστά τη Βασιλειάδου ευστόχησε για το 48-32. Η Γιαννοπούλου με δύο σερί καλάθια μείωσε για την ομάδα της, ενώ οι διαιτητές άφηναν το σκληρό παιχνίδι από τις φιλοξενούμενες, κάτι που προκάλεσε τις έντοντες αντιδράσεις από τη Μαγκλάρα. Η Βασιλειάδου από κοντά και η Σπανίδου με τρίποντο έριξαν τη διαφορά στο 49-41, με τη Σαμαντούρα να καλεί σε τάιμ άουτ. Με την επανέναρξη του ματς, σφυρίχτηκε τεχνική ποινή στον πάγκο του Τριφυλλιού, αλλά η Γιαννοπούλου έχασε τις βολές και στην επόμενη φάση, η Μαγκλάρα με 2/2 βολές σε κερδισμένο φάουλ έκανε το 51-41. Η Βλάνη με το τέταρτό της τρίποντο στο ματς έδωσε αέρα 13 πόντων στον Παναθηναϊκό, ενώ η Μαγκλάρα πήρε πάλι την επίθεση πάνω της και με καλάθι και φάουλ έκανε το 57-41. Η καλή άμυνα έβαλε πάλι στις «πράσινες» στην επίθεση, με τη Βλάνη να σημειώνει καλάθι και φάουλ για το 60-41. Με τον ίδιο τρόπο μείωσε η Σπανίδου, ωστόσο άμεσα απάντησε από κοντά η Θεολόγου με ωραίο γύρισμα. Η Μαγκλάρα με νέα εντυπωσιακή προσπάθεια και ντράιβ έκανε το 64-46, σκορ με το οποίο έληξε ο αγώνας.


Τα δεκάλεπτα: 11-11, 33-26, 46-32, 64-46

Παναθηναϊκός (Σαμαντούρα): Καλέντζου 8 (2), Βλάνη 18 (4), Μαγκλάρα 11, Σλούκα 6, Χριστινάκη 2, Χρονοπούλου 2, Ντέλβα 11, Μοσχοπουλου 2, Θεολόγου 4

ΠΑΟΚ: Αυτζή 8, Σπανίδου 6, Γιαννοπούλου 18 (1), Βασιλειάδου 6, Σουλιώτη, Τσελέμπη 2, Ντεσρος 6 (12 ρ)

Συνολικά στατιστικά:

Παναθηναϊκός: βολές: 9/13, 2ποντα: 17/39, 3ποντα: 7/20, ριμπάουντ: 37, ασσίστ: 12, κλεψίματα: 8

ΠΑΟΚ: βολές: 3/8, 2ποντα: 20/43, 3ποντα: 1/7, ριμπάουντ: 31, ασσίστ: 11, κλεψίματα: 7

  Δείτε στο παρακάτω link εκτεταμένα στιγμιότυπα από την αναμέτρηση:

http://sportshero.gr/index.php/sports/women-basket/item/4586-ston-teliko-ths-a1-o-pao-64-46-ton-paok

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!