Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Με τις μαλακίες του Βελάσκες οχι την ομόνοια αλλά ούτε την πλατεία βικτωρίας στην Αθήνα δεν θα κερδίζαμε!

 Είχε διάθεση


Κάτω από τον καυτό ήλιο της Λευκωσίας και τους 38 βαθμούς, που έκαναν δύσκολη την ζωή των ποδοσφαιριστών, ο Παναθηναϊκός έδειξε στο πρώτο μέρος ότι έβλεπε πιο σοβαρά το φιλικό απ' ότι η Ομόνοια. Οι «πράσινοι» εκμεταλλεύθηκαν την πάρα πολύ αργή άμυνα των γηπεδούχων και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 12'. Ο Τοτσέ έβγαλε... φάτσα με το γκολ τον Μπαρμπαρούση και ο νεαρός ομογενής έκανε ότι δεν μπόρεσε να κάνει στο Φάληρο στο ντέρμπι των «αιωνίων». Πλάσαρε ψύχραιμα τον αντίπαλο πορτιέρο και έστειλε την μπάλα στο πλεκτό.

Από κει και πέρα, ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε, ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που είχε ακόμη μία πολύ καλή στιγμή με τον Τοτσέ ενώ οι Κύπριοι έκαναν αγγαρεία και απείλησαν μοναχά χάρη στο ταλέντο του Χριστοφή. Ο Καρνέζης, όμως, απόκρουσε και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Το έκανε ενδιαφέρον ο Βελάσκες!

Στην επανάληψη οι Κύπριοι ανέβασαν την απόδοσή τους αλλά η είσοδος του Βελάσκες στο κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκού ήταν εκείνη που έδωσε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Ο νεαρός στόπερ έκανε... δώρο με την τοποθέτηση του το 1-1 για την Ομόνοια. Ο Φρέντι τον πέρασε και ισοφάρισε στο 53' για την ομάδα του. Ο Παναθηναϊκός με έξοχη κεφαλιά του Λαγού στο 67' πέρασε και πάλι μπροστά αλλά ο Βελάσκες με ένα κωμικό πέναλτι τρία λεπτά αργότερα(70') έδωσε την ευκαιρία στον Άλβες να «γράψει» το 2-2 που έμεινε μέχρι το φινάλε.

Όπως και στα επίσημα

Από ένα φιλικό στο τέλος της χρονιάς και ουσιαστικά πρόβα για το μπαράζ της Νέας Σμύρνης τι νέα συμπεράσματα να βγάλεις και τι να πεις; Στο μοναδικό που μπορείς να σταθείς είναι σε προσωπικό επίπεδο ξέχωρα από την σοβαρότητα που είχε και τις ευκαιρίες που δημιούργησε ο Παναθηναϊκός. Ο Κοτσόλης ξεχώρισε, καθώς είχε 5-6 εξαιρετικές επεμβάσεις, ενώ πολύ καλό παιχνίδι έκανε και ο Λαγός, ο οποίος εκτός από το γκολ που σημείωσε, έδωσε λύσεις στη μεσαία γραμμή. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Βελάσκες, για τον οποίο τα είπαμε και παραπάνω...

Ακόμη και σε φιλικό, ο Παναθηναϊκός πληρώνει ότι πλήρωσε και όλη την διάρκεια της σεζόν. Ανόητα ατομική λάθη. Ακόμη και σε παιχνίδια, όπως και το σημερινό, που είχε αρκετές ευκαιρίες για γκολ.

Ομόνοια: Λεβίτα (61' Γιαννίκογλου), Αλαμπί, Χαραλάμπους, Ντανιέλσον, Κυριάκου, Μαργκάσα, Αγκουιάρ, Σκέμπρι, Ρουσιάς, Χριστοφή (46' Εφρέμ), Φρέντι.

Παναθηναϊκός: Καρνέζης (61' Κοτσόλης), Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλος (46' Βελάσκες), Χουχούμης (81' Κάιπερ), Λαγός, Ζέκα, Σο, Μπαρμπαρούσης (81' Αποστολόπουλος), Σισοκό (37' Ντίνας), Τοτσέ (46' Φιγκερόα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!