Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

"Εκεί πονάει ο Παναθηναϊκός: εγωισμοί, αφομοίωση αγωνιστικού πλάνου και αβίαστα λάθη"

Καλημέρα Αδέρφια Καλημέρα Παναθα!

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΛΥΣΑΝΔΡΑΤΟΣ(aioniapistos.gr) αναλύει τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Βέροια, διαπιστώνει τα λάθη και κάνει κάποιες προτάσεις για τη βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας του "τριφυλλιού".
O Παναθηναϊκός πέρα από τις αδυναμίες που έχει στη ποιότητα των παικτών στο παιχνίδι με τη Βέροια, έδειξε για μια ακόμη φορά ότι δυσκολεύεται να αφομοιώσει το αγωνιστικό σύστημα που θέλει να εφαρμόσει ο Αναστασίου.

Ο Παναθηναϊκός ξόδεψε μεγάλο διάστημα του αγώνα σε παράλληλο ποδόσφαιρο, γυρίζοντας πολλές φορές την μπάλα προς τα πίσω. Του λείπουν οι κάθετες μπαλιές και αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο Μπεργκ να παίρνει πάσα κάθε... 20 λεπτά!

Συγχρόνως ο Μπεργκ, με τη σειρά του, θα πρέπει να σταματήσει σε κάθε φάση να αποδείξει ποιος είναι. Δεν χωρούν εγωισμοί στο παιχνίδι της ομάδας και το είδαμε και στη φάση με τον Καρέλη, όπου ήταν μόνος του αριστερά και προτίμησε να σουτάρει.

Είναι εμφανή το πρόβλημα που υπάρχει στο οργανωτικό κομμάτι. Δυστυχώς ο Ζέκα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο του επιτελικού μέσου.

Επίσης είδαμε για μία ακόμη φορά τον Καπίνο να είναι ασταθής και να έχει προβλήματα σε κάθε στημένη φάση. Παρά το γεγονός ότι έχει «δέσει» ως κορμί, φαίνεται ότι δεν είναι στην κατάσταση που τον είχαμε δει πριν από δύο χρόνια.

Αμυντικά για μια ακόμη φορά έγιναν αβίαστα λάθη, που άλλοτε είναι θέμα απειρίας και άλλοτε θέμα ομοιογένειας.

Επίσης φάνηκε και ένα... γεωγραφικό πρόβλημα, αφού ο Λαγός αγωνιζόταν μπροστά από τα στόπερ και ο επόμενος παίκτης ήταν στα 20 μέτρα!

Θέλω να υπογραμμίσω κάτι για τον Ζέκα και το γεγονός ότι είναι αρχηγός της ομάδας. Το περιβραχιόνιο είναι για τους συμπαίκτες του και όχι για τον... διαιτητή. Δεν μπορεί σε κάθε ματς διαμαρτύρεται στους διαιτητές και να χρεώνεται με κίτρινη κάρτα. Είναι ένας έμπειρος παίκτης και δεν νοείται να κάνει τέτοιες ενέργειες.

Ανάλογη ανοησία είχαμε δει και από τον Μέντες στη Νέα Σμύρνη. Από μια βλακώδη ενέργεια πήρε τη κόκκινη κάρτα και έλειψε από το παιχνίδι με τη Βέροια.

Ο Παναθηναϊκός είναι που είναι λειψός, δεν μπορεί να έχει και τέτοιες απώλειες. Το ζητούμενο τώρα είναι τι μπορεί να διορθωθεί με την είσοδο στην ομάδα των Πράνιτς και Ατζαγκούν. Ας ελπίζουμε ότι θα φέρουν την άνοιξη και το τριφύλλι θ' ανθίσει μέσα στο φθινόπωρο.

Με την εικόνα που δείχνει η ομάδα δεν ξέρουμε εάν είναι σε θέση να μπει στην πεντάδα. Δεν πρέπει να σκέφτεται ότι με την εις άτοπον απαγωγή , υπάρχουν πολλές χειρότερες ομάδες, αλλά να κοιτούν τα του οίκου τους.

Δεν πρέπει να επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη σε κάθε ματς. Άλλωστε για μια ακόμη φορά η στατιστική πήγε περίπατο. Με 70% κατοχή στο πρώτο ημίχρονο και δεν μπορούσε να κάνει ευκαιρίες.

Όταν η Βέροια πίστεψε ότι αυτός ο Παναθηναϊκός δεν είναι ο... παλιός Παναθηναϊκός βγήκε μπροστά και έφερε στα ίσα το ματς και λίγο έλειψε να πετύχει και ένα δεύτερο γκολ και να βάλει σε μεγάλους μπελάδες τους «πράσινους».

Θα ήθελα να υπογραμμίσω το εξής: Κατ' εμέ ο πιο ποιοτικός παίκτης του Παναθηναϊκού, που έχουμε δει μέχρι στιγμής είναι ο Ντίνας, αλλά και αυτός πάντα προσπαθεί να κάνει το κάτι παραπάνω. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σπαταλάει δυνάμεις και να μην είναι τόσο ωφέλιμος για την ομάδα. Θα πρέπει να του δείξει κάποιος τι πρέπει να κάνει στο γήπεδο και θεωρώ ότι με τον Ντίνα σε οργανωτικό ρόλο και τον Ζέκα δεξιά, η ομάδα θα παρουσιάσει πολύ καλύτερο πρόσωπο.

Θα περιμένουμε να δούμε πως θα παρουσιαστεί η ομάδα, μετά τη διακοπή, με την προσθήκη των Πράνιτς και Ατζαγκούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!