Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Μπάσκετ Γυναικών: Επιστροφή στο σπίτι μας με περίπατο

Οι πρωταθλήτριες συνεχίζουν ακάθεκτες στην πορεία τους για τον τίτλο, αφού επιβλήθηκαν με 79-63 ενός αξιόμαχου αντιπάλου, του Ιπποκράτη Κω, με χαρακτηριστική ευκολία στον Τάφο του Ινδού.

Η επιστροφή στο σπίτι μας συνοδεύτηκε από πολύ καλή εμφάνιση και επιθετικό πλουραλισμό. Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, ελέγχοντας το ρυθμό και παίρνοντας από νωρίς μία διαφορά της τάξεως των 14 πόντων (22-8), την οποία δεν έχασε ποτέ.

Η προσθήκη της Αφροδίτης Κοσμά έχει προσθέσει όχι μόνο δύναμη στο καλάθι, αλλά και τρομερή ποιότητα, η οποία αντανακλάται τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση. Η φοβερή πάουερ φόργουορντ του Τριφυλλιού με το inside παιχνίδι της, τα αποτελεσματικά μαρκαρίσματά της, τα σκριν και τις βοήθειες που προσέφερε στις συμπαίχτριές της έκανε πιο εύκολο το έργο των «πράσινων». Και πώς να μη συμβεί αυτό, όταν ο Παναθηναϊκός διαθέτει την καλύτερη ξένη του πρωταθλήματος, η οποία ακόμα και εναντίον μίας αξιόλογης αντιπάλου, της Ράσιντ, βρήκε τις επιθετικές λύσεις. Η Νταϊάνα Ντέλβα, περί αυτής ο λόγος, τελείωσε τον αγώνα με 17 πόντους, διαλύοντας κάθε αμυντικό σύστημα της ομάδας της Κω που είχε σχεδιαστεί πάνω της, αλλά και δίνοντας την ευκαιρία στο Τριφύλλι να εκδηλώσει και δεύτερες επιθέσεις με τα επιθετικά ριμπάουντ που πήρε.

Κοντά στις προαναφερθείσες πράσινες και οι σπουδαίες γκαρντ της ομάδας, οι Τούλα Καλέντζου (χρόνια της πολλά παρεμπιπτόντως για τη γιορτή της) και η Αριστέα Μαγκλάρα, οι οποίες έκαναν τα πάντα μέσα στο παρκέ. Σκόραραν από 13 και 12 πόντους αντίστοιχα, οργάνωσαν, πάλεψαν για κάθε μπαλιά, έκαναν δύσκολη τη ζωή των αντιπάλων τους, μοίρασαν το παιχνίδι και μάρκαραν σαν να επρόκειτο για τελικό πρωταθλήματος.

Όλη η ομάδα αγωνίστηκε με μεγάλη συγκέντρωση, σοβαρότητα, κάτι που ικανοποίησε την προπονήτρια της μεγάλης αυτής ομάδας, τη Γιασεμή Σαμαντούρα, η οποία έδωσε χρόνο σε όλες της τις παίχτριες.

Ο Τάφος του Ινδού παρότι δε γέμισε ασφυκτικά, είχε 600 πιστούς οπαδούς που δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα με τη φωνή και το τραγούδι τους, δείχνοντας πως και φέτος θα αποτελέσουν το μεγάλο όπλο του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός θα ταξιδέψει την ερχόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη, ενώ αναμένει και την ανακοίνωση της ημέρας διεξαγωγής της εξ αναβολής αναμέτρησης της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, εναντίον του Ικάρου.

Τα δεκάλεπτα:
22-13, 45-35, 66-49, 79-65

Παναθηναϊκός: Καλέντζου 13 (1), Μαγκλάρα 12, Δίελα 2, Κοσμά 14 (1), Ντέλβα 17, Καβάσιλα 8, Σλούκα 8, Χριστινάκη 2, Θεολόγου 1, Χρονοπούλου 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!