Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Νίκη ένα χρόνο και τρεις εβδομάδες μετά για χατίρι φαλακρού...


Ενα χρόνο και τρεις εβδομάδες είχε να κερδίσει ο Παναθηναϊκός μακριά από την Αθήνα! Ηταν 7 Οκτωβρίου του 2012, όταν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με 2 προσωπικά γκολ, υπέγραφε τη νίκη στου τριφυλλιού στην Ξάνθη (1-2).

Σε ένα παιχνίδι, που έμεινε στην ιστορία ο πανηγυρισμός του, με αφορμή τις ειρωνείες που άκουσε για την κώμη του. "Με αυτό το μαλλί σάς γ...", μπορούσε κάποιος να διαβάσει στα χείλη του μετά την ολική ανατροπή που πέτυχε σε 3 λεπτά (26' και 29') απέναντι στην Ξάνθη που είχε προηγηθεί με τον Μαρκόφσκι.

Έκτοτε, ο Παναθηναϊκός πήγε σε Βέροια, Γιάννινα, Τρίπολη, Κέρκυρα, Κρήτη, Θεσσαλονίκη, αλλά ποτέ δεν είχε καταφέρει να φύγει με το "διπλό". Ολα αυτά μέχρι το Σάββατο (26/10), όταν ο... μακρυμάλλης Λάζαρος πέρασε στην ιστορία για χατίρι φαλακρού...

Παρότι ο Μάρκους Μπεργκ τα έκανε όλα, η δόξα πάει στον εκτελεστή. Και αυτός δεν ήταν άλλος από τον Λουτσιάνο Φιγκερόα, ο οποίος άνοιξε το δρόμο για την 1η φετινή εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού, μετά από μία ισοπαλία (1-1 με Πλατανιά) και δύο ήττες (σε Νέα Σμύρνη και Τούμπα).

Ο Αργεντίνος διανύει περίοδο φόρμας και εκτελεστικής δεινότητας, γεγονός που γιγαντώνεται με αφορμή την εξαιρετική συνεργασία του με τον Σουηδό άσο στην επίθεση του τριφυλλιού.

Πέρα από τους δύο "άσους", τα κέρδη του Παναθηναϊκού από το ματς στην Κρήτη είναι πολλά. Ενα από αυτά και ο Στέφανο Καπίνο, ο οποίος πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση. Εσωσε στο 3' σουτ του Χαντί, στο 30' του Μπαντιμπανγκά, στο 33' με έξοδό του πρόλαβε και πάλι τον Μπαντιμπανγκά και στο 85' αντέδρασε εξαιρετικά στο φάουλ του Πελέ.

Η νίκη αυτή αλλάζει το ψυχολογικό στάτους στον Παναθηναϊκό μετά τις δύο διαδοχικές ήττες από ΠΑΟΚ & Πανθρακικό και ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (2/11) στη Λεωφόρο.

Μόνο που πριν το ντέρμπι με τους ερυθρόλευκους απέμεινε μια... δουλειά ακόμα. Την Τετάρτη (30/10) οι πράσινοι θα ξαναβρεθούν στο Παγκρήτιο για το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Εργοτέλη, με στόχο να υπερασπιστούν το 2-1 του πρώτου αγώνα.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!