Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Ο πρώτος... έλεγχος των «πρασίνων»

Μια μεταγραφή όταν... πιάνει είναι λίρα εκατό, όταν δεν πιάνει είναι «παλτό». Ο Παναθηναϊκός χτίζεται από την αρχή και σιγά – σιγά θα προσπαθήσει να διεκδικήσει επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα από τον ολυμπιακό. Οι πράσινοι στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού προχώρησαν σε 12 μεταγραφές, ενώ έδωσαν την ευκαιρία και σε πολλούς παίκτες από την Ακαδημία του τριφυλλιού να δείξουν το πλούσιο ταλέντο τους.
Έπειτα από 7 αγωνιστικές όλοι έχουν δείξει τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν, αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς για να κριθεί ένας ποδοσφαιριστής. 

 Ο... αναντικατάστατος Νάνο

Ο Παναθηναϊκός περιμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή ώστε ο Ισπανός αριστερός μπακ να αποδεσμευτεί από την Πονφεραντίνα (ομάδα β΄ κατηγορίας) για να ντυθεί στα πράσινα. Ο Νάνο έχει ξεκινήσει βασικός και στα 7 παιχνίδια του τριφυλλιού στη Super League, έχοντας μάλιστα πετύχει και το πρώτο γκολ της ομάδας για τη νέα σεζόν με εκτέλεση πέναλτι.

Ο Νάνο στην αρχή ήταν ασταθής στα αμυντικά του καθήκοντα, αλλά με τον καιρό βελτιώνεται και έχει πάρει τη φανέλα βασικού στο σπίτι του. Σε 655 λεπτά συμμετοχής έχει κάνει 3 σουτ (το ένα βρήκε δίχτυα), βοηθώντας και στην επίθεση, αλλά μεγάλο του μείον είναι οι σέντρες. Ο Ισπανός έχει μόλις 6 στα 24 γεμίσματα και 31 λάθη!

 
Λίρα εκατό ο Μπεργκ 
Ο Μάρκους Μπεργκ είχε ένα πρόβλημα τραυματισμού στην αρχή, αλλά μέχρι στιγμής έχει αποδεχτεί λίρα εκατό για τον Παναθηναϊκού. Ο Σουηδός φορ αποκτήθηκε για να κάνει την διαφορά στην γραμμή κρούσης και μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει παράπονο για την απόδοση του. Ο Σκανδιναβός στράικερ έχει αγωνιστεί και στα 7 ματς του πρωταθλήματος (τα δύο ως αλλαγή) και έχει σημειώσει 4 γκολ.

Ο Μπεργκ στα κάθε πέντε σουτ που κάνει πετυχαίνει και ένα γκολ, αφού συνολικά έχει 19 προσπάθειες προς την αντίπαλη εστία. Η μόνη κακή στιγμή του ήταν και η τελευταία, όταν αστόχησε στο πέναλτι στην Τούμπα ενάντια στον ΠΑΟΚ. Ο πράσινος επιθετικός έχει και 35 λάθη, αλλά για έναν ποιοτικό φορ δεν έχει και τόση σημασία, ειδικά όταν βρίσκει δίχτυα.


Καλός, αλλά λίγος ο Αμπεϊντ
 

Ο Μεχντί Αμπεϊντ ήρθε στον Παναθηναϊκού με τις καλύτερες προδιαγραφές. Ενας παίκτης που θέλει παιχνίδια στα πόδια του για να επιστρέψει στην Πρέμιερ Λιγκ και να εντυπωσιάσει. Στη αρχή ήταν όλα ιδανικά για τον Αλγερινό μέσο, ο οποίος σε 362 λεπτά συμμετοχής έχει πετύχει και ένα γκολ (με σπόντα).


Ο Αμπεϊντ πήρε στα πρώτα παιχνίδια του Παναθηναϊκού τις ευκαιρίες του στην αρχική ενδεκάδα λόγω και της ανετοιμότητας του Πράνιτς, αλλά σε κάθε ματς γινόταν όλο και χειρότερος. Επαιξε βασικός σε τέσσερα παιχνίδια και από εκεί και έπειτα έβλεπε τους συμπαίκτες του από τον πάγκο. Με 22 λάθη και 3 στα 14 γεμίσματα δεν μπορεί να έχει παράπονο από τον Γιάννη Αναστασίου.


«Βράχος» ο Σίλντενφελντ
 

Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ ήταν από τους πιο έμπειρους παίκτες που αποκτήθηκαν το φετινό καλοκαίρι από τον Παναθηναϊκό και σκοπός ήταν να «δέσει» την άμυνα. Ο Κροάτης στόπερ είχε και αυτός ένα πρόβλημα τραυματισμού και για αυτό έχει παίξει σε 5 ματς (τα τέσσερα ως βασικός) έχοντας συνολικά 374 λεπτά συμμετοχής.

Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός έχει υποπέσει σε μόλις 13 λάθη, ενώ έχει και 1 στα 6 γεμίσματα. Ο Σίλντενφελντ σε μερικές περιπτώσεις είναι λίγο ασταθής, αλλά σε αυτό οφείλεται πως δεν έχει βρει και ρυθμό, ενώ σημείωσε και ένα γκολ στο Κύπελλο απέναντι στον Εργοτέλη στις καθυστερήσεις.


Παίρνει μπρος η μηχανή Πράνιτς 
Ο Ντάνιελ Πράνιτς ήταν ο μεγάλος στόχος του Παναθηναϊκού και τον περίμενε υπομονετικά δύο μήνες για να λύσει το συμβόλαιο του με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας και φυσικά δεν έπραξε λάθος. Ο Κροάτης ήθελε χρόνο για να προσαρμοστεί και να φτάσει στα επίπεδα φυσικής κατάστασης των συμπαικτών του και παιχνίδι με παιχνίδι ανεβαίνει.

Ο Πράνιτς έχει τέσσερις συμμετοχές (όλες ως βασικός) στη Super League με 347 συνολικά λεπτά, δείχνοντας την ηγετική του φυσιογνωμία. Ο διεθνής άσος έχει υποπέσει σε 15 λάθη, ενώ σιγά – σιγά «βρίσκεται» με τους συμπαίκτες του και αναμένεται να κάνει... θαύματα.

Άλλωστε έχει δείξει πως θέλει συνεχώς να αγωνίζεται, αφού σε μια αλλαγή του είχε αντιδράσει στον Γιάννη Αναστασίου. Μελανό του σημείο τα 3 στα 20 γεμίσματα!

Ανύπαρκτος ο Μπαϊράμι
 
Ο Εμίρ Μπαϊράμι ήταν η πρώτη καλοκαιρινή μεταγραφή του Παναθηναϊκού και όλοι περίμεναν πάρα πολλά από τον αριστερό εξτρέμ που πήρε μέρος από την αρχή στην προετοιμασία της ομάδας.

Όμως, ο Σουηδός δεν έχει δείξει απολύτως τίποτα από το πλούσιο ταλέντο του και μάλιστα έχει παρακολουθήσει τα δύο τελευταία ματς από την εξέδρα με τον Γιάννη Αναστασίου να τον αφήνει εκτός αποστολής. Ο Μπαϊράμι έχει παίξει σε 5 ματς (3 ως βασικός) έχοντας 291 λεπτά συμμετοχής και 23 λάθη, αλλά και 10/ 19 γεμίσματα.

Πάντως, στο πράσινο στρατόπεδο τον στηρίζουν, με πρώτο από όλους τον προπονητή του Παναθηναϊκού, και περιμένουν μετά την διακοπή να δουν έναν άλλο παίκτη, αυτόν που όλοι γνωρίζουν!

 Τα λάθη έστειλαν τον Κουτρουμπή στην κερκίδα
 
Ο Γιώργος Κουτρουμπής ξεκίνησε ως βασικός στις τρεις πρώτες αναμετρήσεις της Super League, αλλά έκτοτε δεν έχει πάρει ούτε λεπτό συμμετοχής. Ο νεαρός στόπερ έχει αγωνιστεί σε 283΄ και έχει κάνει 9 λάθη, τα οποία ήταν σοβαρά.

Στον Κουτρουμπή χρεώνονται δύο γκολ του Πανιωνίου (στην ήττα ντροπή στη Νέα Σμύρνη), αλλά και στο γκολ της Βέροιας στη Λεωφόρο. Ο Γιάννης Αναστασίου από τότε δεν τον ξανά εμπιστεύτηκε με τον πρώην κεντρικό αμυντικό της ΑΕΚ να φαίνεται νευρικός στον αγωνιστικό χώρο.

Αξιοσημείωτο είναι πως ο προπονητής του Παναθηναϊκού προτιμάει τον άπειρο Σπύρο Ρισβάνη από τον Κουτρουμπή.

Απογοητευτικός ο Μέντες 
Ο Μέντες Ντα Σίλβα είναι απογοητευτικός μέχρι στιγμής με την πράσινη φανέλα, αφού άλλα περίμεναν στον Παναθηναϊκό και άλλα βλέπουν. Ο Ολλανδός μέσος αποκτήθηκε για να είναι... σκύλος στη μεσαία γραμμή, αλλά στα πρώτα ματς δεν... δαγκώνει!

Ο Μέντες έχει αγωνιστεί σε 5 παιχνίδια (τρία ως βασικός) και σε 262 λεπτά συμμετοχής έχει 18 λάθη και ο Παναθηναϊκός χάνει πολύ στο κέντρο, καθώς είναι σαν να παίζει με παίκτη λιγότερο.

Μάλιστα, ο Ολλανδός έχει δεχτεί και μια κόκκινη κάρτα στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο.


Φιλότιμος ο Καρέλης, αλλά...
 

Ο Νίκος Καρέλης άφησε το κρύο της Ρωσίας για να επαναπατριστεί, όμως, και αυτός δεν έχει κάνει κάτι το εξαιρετικό. Ο νεαρός άσος προσπάθησε και στα 159 λεπτά που αγωνίστηκε σε 4 συμμετοχές (δύο ως βασικός), αλλά ήταν ανούσιος. Βέβαια, δεν έχει πάρει πολλές προσπάθειες και έχει παίξει τόσο στην κορυφή της επίθεσης, όσο και στα δύο «φτερά».

Ο Καρέλης έχει υποπέσει σε 14 λάθη και έχει στο ενεργητικό του 1 στα 4 γεμίσματα στην αντίπαλη περιοχή. Στον Παναθηναϊκό τον εμπιστεύονται και τον περιμένουν καλύτερο στη συνέχεια της Super League, καθώς με την Εθνική Ελπίδω και σκοράρει και εντυπωσιάζει.

«Σβούρας» ο Ατζαγκούν 

Ο Αμπντούλ Ατζαγκούν ήταν από τις τελευταίες μεταγραφές του Παναθηναϊκού, λόγω γραφειοκρατίας, αλλά φαίνεται πως άξιζε ο χρόνος της... υπομονής. Ο 20χρονος Νιγηριανός είναι από τα ανερχόμενα ταλέντα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και έχει ήδη δείξει δείγματα του πλούσιου ταλέντου του.

Ο Αφρικανός μέσος έχει παίξει σε τρία ματς (ένα ως βασικός) με το τριφύλλι στο στήθος και έχει καταφέρει να σκοράρει με τον Πλατανιά στα Χανιά. Στα 153 λεπτά συμμετοχής του έχει αποδείξει ότι είναι πολύ ποιοτικός, «σβούρας», με διάθεση για δουλειά, αλλά και βλέπει δίχτυα.

Ο Ατζαγκούν στα πέντε σουτ που έχει κάνει, πέτυχε ένα τέρμα, έχει 3 στα 4 γεμίσματα, ενώ έχει υποπέσει σε εννιά λάθη. Κανείς δεν γνωρίζει πόσο θα τον επηρεάσει ο πρόσφατος θάνατος του πατέρα του.

Με διάθεση ο Κλωναρίδης
 
Ο Βίκτωρας Κλωναρίδης έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο με τον Παναθηναϊκό σκοράροντας στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Εργοτέλη και δείχνοντας μεγάλη διάθεση. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός δεν πρόλαβε να χαμογελάσει και τραυματίστηκε στην Τούμπα.

Ο πρώην άσος της Λιλ έχει προλάβει να αγωνιστεί σε 2 ματς (ως βασικός) της Super League και συνολικά 98 λεπτά, όμως, ουσιαστικά το παιχνίδι είναι ένα, αφού στην Τούμπα βγήκε ως αλλαγή στο 24'. Όλο το μέλλον είναι μπροστά του...

Τελευταίος και... καλύτερος ο Φιγκερόα! 
Ο Λουτσιάνο Φιγκερόα ήταν η τελευταία καλοκαιρινή μεταγραφή του Παναθηναϊκού, αλλά μπορεί να χαρακτηριστεί και ως... ανανέωση, καθώς ήταν και πέρσι στο τριφύλλι.

Τον Αργεντινό επιθετικό τον γνωρίζουμε από την περασμένη σεζόν, όμως, έδειξε τα διαπιστευτήρια του μόλις σε 35 λεπτά σκοράροντας ένα γκολ (στην πρώτη του επαφή με την μπάλα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης), ενώ βοήθησε σημαντικά και στην Τούμπα.

Μαζί με τον Μπεργκ συνθέτουν ένα από τα καλύτερα επιθετικά δίδυμα της Super League. Δύο σουτ και ένα γκολ έχει ο Λούτσο που έχει αγαπηθεί από την πράσινη κερκίδα.

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!