Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Τον Μπάτη(σε) στα μούτρα τον ρόζ πάνθηρα!

 Ο Παναθηναϊκός έκανε το 3/3 στο "Πέτρος Οικονομάκης" υπό τους ήχους του ύμνου της ομάδας στο "Μελίνα Μερκούρη" και κατέκτησε την πρώτη θέση καθώς επιβλήθηκε του Πανιωνίου με 70-55. Μελανό σημείο ο καυγάς του Δημήτρη Διαμαντίδη με τον γκαρντ του Πανιωνίου Μάριο Μπαντή.
Η τελευταία ημέρα του τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης» ήταν και η καλύτερη για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» επικράτησαν και του Πανιωνίου με 70-55 και κατέκτησαν την πρώτη θέση στο τουρνουά, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει. Ο Αργύρης Πεδουλάκης συνέχισε τα πειράματά του, συνέχισε τα… τεστ στους παίκτες του και εκείνοι πήραν τους… υψηλότερους βαθμούς. Οι πρωταθλητές ήταν.. επιβλητικοί με τον Κάρι να είναι σε πολύ καλή μέρα και ουσιαστικά να «οδηγεί» τους συμπαίκτες του στην άνετη νίκη.

Ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα του αγώνα με τον Πανιώνιο «κατέβηκε» στο παρκέ του «Μελίνα Μερκούρη» με τους Διαμαντίδη και Αποστολίδη στα γκαρντ και… θεωρητικά τον Τζειμς Γκιστ στο «3» και στους ψηλούς τους Αντώνη Φώτση και Στεφάν Λάσμε.

Οι «πράσινοι» καθυστέρησαν αρκετά να… βρουν ρυθμό και αυτό έδωσε την δυνατότητα στους ψηλούς του Πανιωνίου να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό, με κύριο πρωταγωνιστή τον Μισέλ.

Οι «κυναέρυθροι» προηγήθηκαν με 0-5, αλλά ένα γρήγορο 7-0 του «τριφυλλιού» έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Πεδουλάκη. Στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα οι πρωταθλητές ήταν μπροστά στο σκορ με9-7, ύστερα από καλάθι του Λάσμε με τον τεχνικό του Παναθηναϊκού να προχωράει σε τέσσερις… μαζεμένες αλλαγές.

Ο μοναδικός παίκτης που παρέμεινε στην πεντάδα ήταν ο Φώτσης ο οποίος πλαισιώθηκε από τους Μπράμο, Παππά, Ματσιούλις και Μπατίστ. Στην αντίπερα όχθη ο Σαλούστρος έδινε λύσεις στην ομάδα του, 9-14 με τρίποντου του νεαρού στο 7’, ενώ ο Μισέλ «έγραφε» το 11-16, με τον Ματσιούλις με την σειρά του να κάνει το 13-16, που ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου.

Έργο… Μπατίστ
Ο Πανιώνιος επιχείρησε να ανοίξει την διαφορά, αλλά ο Παναθηναϊκός με τον Κάρι να κάνει την πρώτη του εμφάνιση και τους Διαμαντίδη, Γιάνκοβιτς και Μπατίστ να βρίσκουν τον δρόμο για το καλάθι, μείωσε σε 20-21 στο 14’. Η απουσία του Ρόκο Λένι Ούκιτς λόγω του τραυματισμού του «ανάγκασε» τον Αργύρη Πεδουλάκη να… πειραματιστεί ακόμα περισσότερο στην περιφέρεια.

Κάρι, Παππάς στην περιφέρεια με το σερί του Παναθηναϊκού να ανεβαίνει ακόμα περισσότερο, στο 8-0 και το σκορ 22-21. Ο Πανιώνιος πέρασε και πάλι μπροστά, 22-23, αλλά από εκεί και έπειτα όλα ήταν θέμα άμυνας και… Μπατίστ.

Οι παίκτες του Πεδουλάκη «έσφιξαν» την άμυνά τους και με 6 σερί πόντους του Αμερικανού σέντερ, αλλά και ένα ακόμα καλάθι από τον Αντώνη Φώτση ο Παναθηναϊκός ξέφυγε στο 18’, με 30-23 και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος 35-24.

Αμαύρωσε το τουρνουά ο Μπατής
Στο σημείο εκείνο, όμως, το φιλικό αμαυρώθηκε από την νέα προκλητική συμπεριφορά του Μάριου Μπατή, ο οποίος για μία ακόμα φορά έψαχνε για.. καυγά.

Ο παίκτης του Πανιωνίου δεν σταμάτησε να προκαλεί τον Δημήτρη Διαμαντίδη με αποτέλεσμα οι δύο παίκτες να πιαστούν στα χέρια, με τους ψυχραιμότερους να τους απομακρύνουν.

Οι διαιτητές απέβαλλαν και τους δύο, ενώ στα χνάρια του Μπατή και ο Θανάσης Παπαχατζής ο οποίος έχει αποδείξει ότι έχει… πρόβλημα με τον Παναθηναϊκό, όντας συνεχώς εριστικός.

Κάρι is on fire
Μετά το πολύ άσχημο περιστατικό στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και την νέα προκλητική συμπεριφορά του Μάριου Μπατή, οι δύο ομάδες μπήκαν για το δεύτερο ημίχρονο. Και ο Παναθηναϊκός συνέχισε σε υψηλούς ρυθμούς.

Τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Στην πεντάδα του «τριφυλλιού» και ο Πινγκ Σανγκ με τους Κάρι και Παππά να ευστοχούν από τα 6,75 μέτρα και να ανοίγουν ακόμα περισσότερο την διαφορά, 41-24. Και η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη για τον Παναθηναϊκό.

Με έναν Κάρι… αψεγάδιαστο, να «σκοτώνει» από παντού ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 18 πόντους, 48-30 και 50-32, χωρίς να έχει χάσει σουτ στο 26΄, με τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς να βάζει την… υπογραφή του στο 56-37 στο 30’.

Άτυχος ο Γιάνκοβιτς
Τα τελευταία δέκα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τον «Άρτζι» να συνεχίζει τις δοκιμές και την διαφορά να ξεπερνάει τους 20 πόντους, 58-37. Ο Γιάνκοβιτς αποδείκνυε τα… δολοφονικά του ένστικτα, αλλά μετά το τρίποντο του που έκανε το 63-44, σε μια «μονομαχία» αποδείχθηκε άτυχος αφού του… έσπασε το δόντι με αποτέλεσμα να βγει από το παρκέ νωρίτερα του αναμενομένου.

Ο Πινγκ Σανγκ γνώρισε ακόμα μια φορά την αποθέωση κάνοντας το 70-5.3 Για την… ιστορία ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το «Πέτρος Οικονομάκης» επικρατώντας του Πανιωνίου με 70-55

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!