Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

O λόγος που παρέδωσε τις μετοχές του ο Πατέρας...

 Επισήμως ο λόγος που ο Νικόλας Πατέρας παρέδωσε τις μετοχές του στην "Παναθηναϊκή Συμμαχία" έχει να κάνει με τη στήριξη στον Γιάννη Αλαφούζο και στην γενικότερη προσπάθειά του. Ωστόσο αυτή η κίνηση έχει και άλλες παραμέτρους που θα πρέπει να δούμε...
Εδώ και καιρό υπήρχαν πολλά σενάρια επαναδραστηριοποίησης του πρώην προέδρου της ΠΑΕ, με αποκορύφωμα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να δίνει στη Συμμαχία το περίφημο 1 εκατ. ευρώ "φάντασμα", πριν από έναν μήνα!

Η απόφαση του Πατέρα να μην επιστρέψει στο ποδόσφαιρο δεν είχε αλλάξει.

Για ποιο λόγο όμως ένας άνθρωπος που πλήρωσε από την τσέπη του, κοντά στα 12 εκατ. ευρώ για να αγοράσει μετοχές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, επιλέγει να τις χαρίσει στην Παναθηναϊκή Συμμαχία;

Η απάντηση είναι πολύ πιο απλή, από αυτή που φαίνεται. Οι μετοχές, όχι του Πατέρα, αλλά και ακόμη και της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, που έχει την πλειοψηφία, δεν έχουν καμία αξία!

Τι θέλω να πω;

Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή "τρέχει" μ' ένα συγκεκριμένο πρότζεκτ. Πρότζεκτ Δ.Ν.Τ.

Όπερ σημαίνει ότι η ΠΑΕ είναι έτοιμη να περάσει στα χέρια, όποιου θελήσει να βάλει ένα "Χ" ποσό, με συνοπτικές διαδικασίες, φτάνει φυσικά ο ενδιαφερόμενος να δείξει... φως και να μην μάς προκύψει Τσάκας, Μπιν Φαρφάν, Νούρα και... Φατμαγκιούλ!

Άρα είτε έχεις 67%, είτε δεν έχεις καμία μετοχή, εάν έχεις τα λεφτά να μπεις στην ΠΑΕ είναι το ίδιο και το αυτό.

Αυτό ισχύει και αντίστροφα. Κάποιος που δεν έχει διάθεση εμπλοκής με την ΠΑΕ, μπορεί να κρατήσει τις μετοχές του για συναισθηματικούς λόγους, για το γαμώτο (μια περιουσία του κόστισαν), αλλά επί της ουσίας είναι σαν να μην έχει μετοχές!

Γι' αυτό η κίνηση Πατέρα, είναι μια ακόμη επιβεβαίωση ότι στη παρούσα φάση δεν θέλει να έχει καμία εμπλοκή με την ΠΑΕ.

Εάν μελλοντικά θελήσει να επιστρέψει (αυτό δεν το γνωρίζει κανείς...), δεν θα ζητήσει πίσω τις μετοχές του. Δεν θα χρειαστεί να το κάνει. Θα μπει σε μια αύξηση και θα πάρει το πλειοψηφικό πακέτο. Έτσι απλά και όμορφα.

Το ίδιο ισχύει για κάθε μέτοχο αλλά και για κάθε ενδιαφερόμενο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!