Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Εξάστερος: Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών!

 Διαβάστε τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Μπράμος: «Με καρδιά και ενέργεια»

Τα... στοιχεία που έδωσαν την πρόκριση στον Παναθηναϊκό κόντρα στον Ολυμπιακό... αποκάλυψε ο Μάικ Μπράμος μετά το τέλος του μεγάλου ημιτελικού στο ΟΑΚΑ.


Ο Έλληνας άσος, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, στάθηκε στην ενέργεια και το πάθος που έβγαλαν οι «πράσινοι» και εξέφρασε την ευχή του, η νίκη και συνάμα η πρόκριση κόντρα στους Πειραιώτες να αποτελέσει το έναυσμα για τη συνέχεια.

«Παίξαμε με πολλή ενέργεια και καρδιά. Δεν ήμασταν από την αρχή της χρονιάς όπως θέλουμε γιατί έχουμε τραυματισμούς και κάποια προβλήματα», ήταν τα πρώτα του λόγια.

Και πρόσθεσε: «Σήμερα (σ.σ. Δευτέρα) παιζόταν ένας τίτλος ουσιαστικά. Ξέρουμε τι σημαίνει αυτό για τον κόσμο και γι’ αυτό παίξαμε με καρδιά και ενέργεια. Σε αυτά τα παιχνίδια μετράει περισσότερο το πάθος και όχι η τακτική. Είμαστε χαρούμενοι που τα καταφέραμε. Θέλουμε να χτίσουμε πάνω σε αυτό και να κάνουμε βήματα μπροστά και όχι προς τα πίσω».

Παππάς: «Είχαμε το πάθος» 

Ο Νίκος Παππάς τόνισε πως ο Παναθηναϊκός έδειξε περισσότερο πάθος συγκριτικά με τον Ολυμπιακό και πήρε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.


Από τους πρωταγωνιστές της νίκης του Παναθηναϊκού απέναντι στον Ολυμπιακό, ήταν ο Νίκος Παππάς. Μιλώντας μετά το τέλος της αναμέτρησης υποστήριξε πως η ομάδα του επέδειξε περισσότερο πάθος και για αυτό έφτασε στην πρόκριση.  

«Ξέραμε τι σήμαινε αυτό το παιχνίδι. Όπως όλα τα ντέρμπι μετράει ελάχιστα η τακτική και πολύ περισσότερο το πάθος και η θέληση για τη νίκη. Εμείς αυτό το πάθος το είχαμε. Στο τέλος είχαμε και τη συγκέντρωση και καταφέραμε να νικήσουμε.

Για εμένα είναι πρωτόγνωρες κάποιες καταστάσεις. Είναι όνειρο για κάθε αθλητή να παίζει τέτοια μεγάλα ντέρμπι και τόσο εντυπωσιακή ατμόσφαιρα.

Δεν έχει να κάνει με το ότι στερήσαμε στον Ολυμπιακό τίτλο. Ακόμα και φιλικό να είναι, πρέπει να δώσεις τα πάντα για να πάρεις τη νίκη. Δεν υποτιμάμε τον Άρη που θα βρούμε στον τελικό. Ξέραμε πως πρέπει να κερδίσουμε σήμερα.

Θα συνεχίσουμε με την ίδια συγκέντρωση για να τα πάμε ακόμα καλύτερα στο μέλλον.

Ματσιούλις: «Δείξαμε από την αρχή ότι το θέλαμε» 

Στην θέληση και το πάθος των παικτών του Παναθηναϊκού απέδωσε την πρόκριση κόντρα στον Ολυμπιακό ο Γιόνας Ματσιούλις.


Ο Λιθουανός άσος των «πράσινων» μετά το τέλος του μεγάλου ημιτελικού, μίλησε για την απόδοση του «Εξάστερου», τη συμμετοχή του έπειτα από τραυματισμό, αλλά και τον μεγάλο τελικό που ακολουθεί με τον Άρη.

«Ξεκινήσαμε εξαιρετικά με δύναμη και θέληση να πάρουμε το παιχνίδι. Δείξαμε από το πρώτο δευτερόλεπτο πως θέλαμε τη νίκη στην έδρα μας», ανέφερε αρχικά ο διεθνής άσος.

Και συνέχισε για το πώς αισθανόταν: «Έπαιξα με μία προπόνηση αλλά ένιωθα εξαιρετικά. Πάντα θέλεις να παίζεις καλά σε αυτά τα παιχνίδια. Άλλωστε βοηθάει και ο κόσμος για να το κάνεις αυτό».
Αναφορικά πως έπαιξε σε μεγάλο μέρος του αγώνα με πλάτη κόντρα σε αντιπάλους, απάντησε: «Θα μπορούσα να το κάνω συνέχεια, απέναντι σε κοντύτερους παίκτες, όπως ο Λοτζέσκι και ο Λο».

Τέλος, για τον τελικό απέναντι στον Άρη, ο Γιόνας Ματσιούλις υποστήριξε: «Δεν μπορούμε να τους υποτιμήσουμε. Έφτασαν στον τελικό όπως και εμείς και το βλέπουν ως ευκαιρία για να πάρουν ένα τρόπαιο».

Πεδουλάκης: «Κλειδί της νίκης η άμυνα» 

Στη μαχητικότητα των παικτών του στάθηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη-πρόκριση επί του Ολυμπιακού στάθηκε ο προπονητής του Παναθηναϊκού Αργύρης Πεδουλάκης.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο τεχνικός του Εξάστερου:
«Νομίζω ότι ήταν νευρικό παιχνίδι γεμάτο ένταση και πάθος. Και λογικά γιατί έκρινε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Ο Ολυμπιακός ερχόταν από εξαιρετικές εμφανίσεις, ενώ εμείς δεν πατούσαμε καλά. Κλειδί της νίκης ήταν η άμυνά μας. Τους σπάσαμε το passing game και τους κατεβάσαμε 22 πόντους από τον μέσο όρο τους. Ο Ολυμπιακός παίρνει από πικ εν ρολ πολλούς πόντους. Συμφωνώ ότι δείξαμε μεγαλύτερη διάθεση και κερδίσαμε πολλές μπάλες, μεγαλύτερη ενέργεια… Θεωρώ ότι εμείς προσπαθήσαμε και βάλαμε 39 φορές την μπάλα μέσα. Είχαμε πολλά μις ματς. Ο Ολυμπιακός είχε χαμηλώσει το σχήμα. Έτσι όπως πίεζαν στο τρίποντο ρισκάραμε και αυτό ήταν το κλειδί της νίκης μας. Όταν μία ομάδα δεν μπορεί να σπάσει την άμυνα, πόσα προβλήματα δημιουργούνται. Το αντιμετωπίζουμε κι εμείς. Θέλω να πω δημόσια για τα δύο παιδιά που επιστρατεύτηκαν. Δεν είναι σε πρώτη νεότητα ο Διαμαντίδης. Ο Ματσιούλις και ο Παππάς με μία προπόνηση ήταν εξαιρετική. Ο Ματσιούλις στο πλάνο μας και ο Νίκος βοήθησε σε κομμάτια του αγώνα να βοηθήσει τον Δημήτρη και να τον ξεκουράσει».

Πόσο βοηθάει ψυχολογικά την ομάδα ο τρόπος που νίκησε: «Οι ομάδες κυνηγούν τους τίτλους. Κάνεις ένα πολύ σοβαρό βήμα για να πάρεις έναν τίτλο. Ξέρουμε τα θέματά μας. Ελπίζουμε να μην τα έχουμε μετά τις γιορτές».

Από την πλευρά του ο Ραμέλ Κάρι υπογράμμισε: «Δόξα τω Θεώ πετύχαμε μία μεγάλη νίκη χωρίς να έχουμε και κάποιον τραυματισμό. Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι με τρελή αντιπαλότητα και ξέραμε τη δυσκολία του ματς κι ότι έπρεπε να παίξουμε καλά. Παίξαμε αρκετά καλά και νικήσαμε».

Δ. Γιαννακόπουλος: «Αυτοκράτορας ο Αρης, Παντοκράτορας ο Παναθηναϊκός»

Ευτυχισμένος από την κατάκτηση της νίκης επί του Ολυμπιακού και της πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ξεκαθαρίζοντας για μια ακόμη φορά προς πάσα κατεύθυνση ότι ο Παναθηναϊκός είναι ο παντοκράτορας του ελληνικού μπάσκετ.


«Ο Παναθηναϊκός έχει ένα πολύ καλό ρόστερ. Ήταν θέμα χρόνου να παίξουμε το μπάσκετ που μπορούμε. Έχουμε ακόμα ένα βήμα μπροστά μας, το ματς με τον Άρη για το Κυπέλλου Ελλάδας και ελπίζουμε σε ακόμα καλύτερη συνέχεια. Ο Άρης είναι ο αυτοκράτορας, ενώ ο Παναθηναϊκός είναι ο παντοκράτορας του μπάσκετ. Ελπίζουμε να καταφέρουμε να νικήσουμε τον Άρη και να κατακτήσουμε το τρόπαιο» τόνισε αρχικά ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού και συνέχισε αναφερόμενος στη διεκδίκηση των τροπαίων: «Ο Παναθηναϊκός έχει πάντα όλα τα τρόπαια σαν στόχο. Ελπίζουμε να νικήσουμε και τον Άρη και μετά θα δούμε. Κάνουμε ένα βήμα την φορά». 

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ρωτήθηκε για το αν αποτελεί αυτή η νίκη και μια απάντηση του Πεδουλάκη για να απαντήσει λέγοντας: «Η απάντηση δόθηκε από την ομάδα, τον κόσμο την διοίκηση, την ομάδα και φυσικά τον Αργύρη».

Οσο για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό και τις εξελίξεις, έδωσε και είδηση τονίζοντας ότι σήμερα παρέλαβε τα οικονομικά στοιχεία από τον Γιάννη Αλαφούζο, στον οποίο για μια ακόμη φορά απένειμε τα εύσημα για την προσπάθεια που κάνει: «Γίνεται καλή προσπάθεια από τον κ. Αλαφούζο. Έβαλε το κεφάλι του εκεί που δεν μπορεί κανένας. Σήμερα πήρα τα στοιχεία, θα τα δω και θα δούμε. Αυτό που θα πρέπει ο κόσμος να κάνει είναι να στηρίζει την προσπάθεια του κ. Αλαφούζου. Ο Παναθηναϊκός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, σε οποιοδήποτε άθλημα».

Τέλος, ο Δημλητρης Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε και στα θέματα της ασφάλειας που πρέπει να υπάρχει στο γήπεδο: «Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες. Ξοδεύουμε λεφτά σε σεκιούριτι και ασφάλεια. Από εκεί και πέρα είναι δύσκολο να κουμαντάρεις 20.000 ανθρώπους».

source ©

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!