Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Εξάστερος: Με σβηστές μηχανές έλιωσε τα φτερά του Ίκαρου Χαλκίδας!

Μια πολύ καλή...προπόνηση έκανε ο Παναθηναϊκός ενόψει του παιχνιδιού με την Λοκομοτίβ Κουμπάν στο Κρασνοντάρ της Ρωσίας την προσεχή Παρασκευή (13/12) για την 9η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Α1 επικράτησε χωρίς να εντυπωσιάσει του Ίκαρου Χαλκίδας με 77-61 ανεβάζοντας την απόδοση του στην τρίτη περίοδο.

Για τους νταμπλούχους Ελλάδας δεν αγωνίστηκαν οι τραυματίες Νίκος Παππάς και Γιόνας Ματσιούλις, ενώ ούτε ο Ραμέλ Κάρι δεν πήρε χρόνο συμμετοχής παρότι βρέθηκε στην αποστολή του Παναθηναϊκού καθώς νιώθοντας μια μικροενόχληση στο προτιμήθηκε να προφυλαχθεί. Σπουδαίες απουσίες είχε και ο Άρης Λυκογιάννης στην πρώτη του στον πάγκο του Ίκαρου καθώς δεν αγωνίστηκαν οι Ιβάν Άσκα, Νέναντ Στράντ και Ντομινίκ Σάτον, ενώ έχασε και τον Νίκο Παπανικολοπουλο με σοβαρό τραυματισμό στην αρχή της δεύτερης περιόδου.

Πολύ χρόνο συμμετοχής για τον Παναθηναϊκό πήρε ο Βλάντο Γιάνκοβιτς ο οποίος είχε 10 πόντους, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Αντώνης Φώτσης με 17 πόντους και 4/4 τρίποντα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Διαμαντίδης με τα δύο ριμπάουντ που πήρε στο πρώτο δεκάλεπτο είναι πλέον ο τέταρτος ριμπάουντ όλων των εποχών στην Basket League ΟΠΑΠ. O Διαμαντίδης έφτασε τα 1723 προσπερνώντας τον Ουόλτερ Μπέρι. Για τον αξιοπρεπέστατο Ίκαρο πρώτος σκόρερ ήταν ο Σωτήρης Μανωλόπουλος με 17 πόντους και 3/6 τρίποντα ενώ ακολούθησε με 14 πόντους ο Ράιαν Ρίτσαρντς.

Σε ένα ΟΑΚΑ με πολύ λίγο κόσμο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Ούκιτς, Διαμαντίδη, Μπράμος, Γκιστ και Λάσμε, ενώ ο Άρης Λυκογιάννης στο ντεμπούτο του στο πάγκο του Ίκαρου παρέταξε τους Γκόβενς, Γκαγκαλούδη, Μανωλόπουλο, Μάσιτς και Ρίτσαρντς.

Ο Παναθηναϊκός...σε ένα παιχνίδι χαμηλού ρυθμού κατάφερε να προηγηθεί με 7-2 στο 4' με 4 πόντους του Λάσμε, ενώ ο Μπράμος με κλέψιμο και κάρφωμα στον αιφνιδιασμό ανέβασε την διαφορά στο 14-7 στο 9'. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με 14-11 χάρη σε τρίποντο του Μανωλόπουλου.

Οι «πράσινοι» με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου έσφιξαν και άλλο την άμυνα τους και με καλάθια των Λάσμε και Φώτση προσπέρασαν με +9 (20-11), με την ομάδα της Χάλκιδας να σκοράρει το πρώτο της καλάθι στο 4:20 πριν το τέλος του ημιχρόνου με κλέψιμο και λει απ του Γκόβενς (20-13). Σε αυτό το διάστημα η ατυχία χτύπησε την πόρτα του Νίκου Παπανικολόπουλου ο οποίος αποχώρησε τραυματίας με τις πρώτες ενδείξεις να μιλάνε για ρήξη αχίλλειου. Ο Φώτσης με μακρινό τρίποντο και ο Λάσμε με νέο καλάθι ανέβασαν την διαφορά στο +12 (25-13), για να ανεβάσει στροφές ο Ίκαρος και πέντε πόντους του Γκαγκαλούδη και τέσσερις του Ρίτσαρντς να μειώνει σε 27-22, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 30-24 υπέρ του «τριφυλλιού».

Ο Διαμαντίδης με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ανέβασε την διαφορά στο +9 (33-24), αλλά ο Ίκαρος αποφάσισε να μπερδέψει λίγο το μυαλό των παικτών του Αργύρη Πεδουλάκη καθώς με τρίποντο του Μανωλόπουλου και μια βολή του Ρίτσαρντς μείωσε σε 33-30 στο 22'. Ωστόσο από εκείνο το σημείο και πέρα οι «πράσινοι» έτρεξαν ένα εντυπωσιακό επιμέρους σερί 21-3 με αποτέλεσμα με καλάθι του Μαυροκεφαλίδη να ανεβάσουν την διαφορά στο +21 (54-33) και να ολοκληρώσουν την τρίτη περίοδο με 59-39, καθαρίζοντας ουσιαστικά το παιχνίδι, και επιβεβαιώνοντας ότι η τρίτη περίοδο τη φετινή περίοδο είναι το δυνατό τους σημείο.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης πέρασε στο παιχνίδι και τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο ώστε να του δώσει χρόνο συμμετοχής, πράγμα που έκανε και με τον Γιώργο Αποστολίδη. Το «τριφύλλι» με τρίποντο του δεύτερου και καλάθι του Χαραλαμπόπουλου έφτασε την διαφορά στο +25 (72-47), για να ολοκληρωθεί το παιχνίδι με 77-61 χάρη σε εντυπωσιακό καλάθι και κερδισμένο φάουλ του Νταρίν Γκόβενς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ - ΙΚΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 77-61

Τα δεκάλεπτα: 14-11, 30-24, 59-39, 77-61
Διαιτητές: Γεωργιάδης - Σταματόπουλος - Μπλέτσας

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 3, Μπράμος 2, Μπατίστ, Φώτσης 17 (4/4 τριπ. - 5 ριμπ.), Ούκιτς 9, Λάσμε 12 (6/9 δίπ.), Μαυροκεφαλίδης 11 (5/7 διπ. - 7 ριμπ.), Διαμαντίδης 10 (2/4 τριπ. - 8 ασίστ), Γκιστ, Γιάνκοβιτς 10 (2), Αποστολίδης 3 (1).

Ίκαρος Χαλκίδας (Λυκογιάννης): Γκόβενς 16 (2), Παπανικολόπουλος, Μανωλόπουλος 17 (3/6 τριπ.), Γκαγκαλούδης 11 (2/6 τριπ. - 9 ασίστ), Τολιόπουλος. Βουγιούκας, Μάσιτς 3, Ρίτσαρντς 14 (7 ριμπ.), Μπέμπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!